Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray gibi bir camiada teknik direktörlük yapmak şereftir. Hele teknik adamlığa sarı-kırmızılı kulüpte başlayan Mustafa Denizli için çok farklı bir duygudur.
Fatih Terim, Galatasaray’dan gönderildiği gün, Mustafa Denizli ile görüşüldü, ‘Hoca takımın başına geç, Juventus maçında sahada ol’ dendi. Denizli, Fatih hocanın gönderilmesinin yanlış olduğunu ve bu kargaşada Galatasaray’ın başına geçemeyeceğini söyledi. Daha sonra Mancini geldi.
Sezon sonu Mancini kulüpten ayrılınca yöneticilere sordum: ‘Mustafa Denizli’yi mi getireceksiniz?’ dedim. Bana Denizli’nin, Juventus maçında takımın başına geçmediğini, onunla çalışmayacaklarını söylediler. ‘Peki kimle çalışacaksınız?’ diye sorduğumda ‘Saffet Susic nasıl teknik direktör?’ dediler. Ben de tepki göstererek yanlarından ayrıldım.
6 aylığına olmaz
Daha sonra Prandelli geldi. Şimdi yaşananlar ortada. Yeni Başkan Duygun Yarsuvat’ın, Allah yardımcısı olsun. Yaraları sarmaya geldi. Şu ortamda Prandelli gitse de Denizli’nin gelmesi mümkün değil. Böyle büyük hocalar kendi kadrolarını kendileri kurar. Yönetimlerle en az 2 senelik mukavele yaparlar ve önlerini görmek isterler. Şu an için kulüpte bu ortam yok. Denizli gibi bir hocayı 6 aylığına Galatasaray’a kimse getiremez.

Haberin Devamı

Federasyonu değil danışmanı suçlayın

Galatasaraylı taraftarların büyük bölümü, TFF’nin, Fatih Terim’i kulüpten ayırdığını düşünüyor. Bu tamamen yanlış bilgilerden kaynaklanıyor. İşin doğrusunu anlatayım...
Aylardan Mayıs. Terim’in Galatasaray’ı 19. şampiyonluğa gidiyor. Kulübün danışmanı büyük takımlarda çalışan yabancı hocayı arayarak, ‘Önümüzdeki sezon Galatasaray’ı çalıştırır mısın?’ diye soruyor. O yabancı hoca da Terim’i arayarak, ‘Hoca ne oluyor, takımı bırakıyor musun?’ diye soruyor, bundan sonra da Florya’da kıyametler kopuyor. Herkes huzursuz. Yönetimle Terim arasında diyalog kesiliyor ve soğuk savaş başlıyor. Ve neticesinde hoca sarı-kırmızılılardan gönderiliyor. Taraftarlar, federasyona kızacağına gidip danışmana kızsınlar. Terim’in Galatasaray’dan ayrılmasında TFF’nin hiçbir katkısı olmamıştır.

Haberin Devamı

Saygısızlık

Gökhan Töre’yi camiasının istememesine rağmen Beşiktaş Başkanı bütün eleştirilere göğüs gererek transfer etti. Fatih Terim 76 milyonu karşısına alarak Milli Takım’a aldı ve arkasında durdu. Acaba Töre, Erciyes maçında hakeme küfür ederken Başkan Orman’a ve Terim’e saygısızlık yaptığının farkına vardı mı?

Dikiş tutmaz

Vahid Halilhodzic kötü hoca mı? Hayır! Fakat kendini nerede görüyor, onu bilemiyorum. Basın toplantısında cep telefonuna gelen mesajları göstererek ‘Bakın beni bir sürü kulüp istedi ama ben Trabzonspor’u seçtim’ demesi futbolcularını tribünlere, taraftarlara şikayet etmesi, son olarak da Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru gibi yerli futbolcuları eğiteceğine kadro dışı bırakması herhalde Boşnak hocanın sonunu kendinin hazırladığının işareti.