Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Aralık ayıydı. Mustafa Denizli’nin Galatasaray’ı bir türlü toparlanamıyordu. Denizli basın toplantısında ‘Ya bu takım düzelecek ya da budama yapacağız’ dedi. Tesadüf kendisi ile karşılaştığımda ‘Hoca nasıl budama yapacaksın’ diye sordum. O da bana ‘Danimarka’dan Emre Mor, Independiente takımından Martin Benitez gelecek. O zaman görürsün Galatasaray’ın nasıl olacağını’ demişti.

Daha sonra Galatasaray yöneticisi Fatih İşbecer, Danimarka’ya gitti. Emre’nin kulübüne 500 bin euro teklif etti ve ‘hayır’ cevabını aldı. Fiyatı 1 milyon euroya çıkardı. O sırada hoca, ‘Ne kadara olursa olsun bu transferi istiyorum’ dedi. Bundan sonrası meçhul. Sarı-kırmızılı kulüp gerçekten Emre’yi transfer etmek istedi mi, fiyatı yükseltti mi, yoksa bu transferi yapmak istemedi mi... Orası bir muamma. Ama bugün o Emre Mor, büyük rakamlara Borussia Dortmund’a imza attı. Avrupa Şampiyonası’ndan sonra fiyatının ikiye katlanacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Aynı şekilde Martin Benitez için de kulüp girişimlerde bulundu ya da bulunmadı. Ama Benitez’in de transferi gerçekleşmedi. Denizli’nin, ‘Yeni Riberyler geliyor, Galatasaray’ı göreceksiniz. Kulübün gelecek 10 senesi garanti altına alınıyor’ düşüncesi kursağında kaldı. Daha sonra Denizli budama yapacağına, Muslera, Sinan Gümüş ve Sabri hariç bütün futbolcular hocayı budadı.

Galatasaray’ın neler kaybettiğini bugün daha iyi anlıyoruz. Ve bugün gelinen durum şu: Kulübün elinde şu an 40 futbolcu var. Bu sayı 20’ye düşmeden Başkan Dursun Özbek’in transfer yapması mümkün değil. Esas zor günler şimdi başlıyor.

Para için Fener’den gidilmez

Gökhan Gönül sevdiğim bir futbolcudur. Dokuz senedir de Fenerbahçe’ye hizmet ediyor. Ankara’dan geldiği günleri hatırlıyorum. Başkan Aziz Yıldırım için babam diyordu. Maddi olarak hiçbir gücü yoktu. Allah daha çok versin gözüm yok. Ama bugün çok varlıklı bir kişi oldu. Bindiği arabaları, yaşantısını telaffuz bile edemiyorum.

Bunlar kimin sayesinde oldu. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp olmasaydı, Gökhan bugün bu konumda olabilir miydi? Bugün o Gökhan 300-500 bin euro fazla veriyorlar diye kulübünden ayrılmak istiyor. “İnsaf” diyesim geliyor. Seni buralara getiren kulüpten bu şekilde ayrılırsan, geçmişini bir kalemde silersen, bunun örnekleri çok var toplumdaki bütün saygını kaybedersin.

Haberin Devamı

Dilerim Gökhan iyi düşünmeden karar vermez. Kulağıma bir sürü şeyler geliyor. Başkan Yıldırım’a küsmüş. Gökhan’a sormak lazım başkana dün baba diyordun, bugün kızıyorsun. Böyle bir şey olmaz. Aynı sözlerim Mehmet Topal için de geçerli. Para için Fenerbahçe’yi bırakacaksa büyük hata yapar. Bugüne kadar Fenerbahçe’den parasını, primini alamayan bir tek futbolcu var mı?

Gökhan Gönül’ün de, Mehmet Topal’ın da bunu iyi düşünmeleri lazım. Kırgınlıklar her kulüpte olur. Başkanlar, yöneticiler gelip geçicidir. Ama kulüpler daima kalıcıdır. Ben, Gökhan ve Mehmet Topal’ın futbol hayatlarını Fenerbahçe formasıyla bitirmelerini isterdim.