Fenerbahçe otobüsünün teröristler tarafından kurşunlanması başımıza gelebilecek en büyük felaket. Bizi sevindiren olay ise can kaybı olmaması. İkinci sevindiğim olay, fanatik bir taraftarın bunu yapmaması. Şayet taraftar bu olaya müdahil olsaydı çok daha büyük olaylar yaşardık.
Futbol ailesinin Fenerbahçe’nin yaşadığı korkuyu azaltmak için el ele vermesi, Cumhurbaşkanımızın önce Başkan Aziz Yıldırım’ı daha sonra İsmail Kartal’ı ve kaptan Emre’yi araması, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği’nin, Spor Bakanı Çağatay Kılıç başkanlığında Riva’da toplanması, 17 Süper Lig kulübünün gösterdiği duyarlılık... Bunların hepsi çok güzel şeyler.
Bakın bu olay futbol dışıdır. Bu teröristleri, bize bu sıkıntıyı yaşatan hainleri yakalamak devletin işidir. Cumhurbaşkanımız da devletin bütün birimlerini bu hainleri yakalamak için görevlendirmiştir. Bu teröristler nereye kaçarsa kaçsın kurtuluşları yok. Çok yakında yakalanacak ve yargılanacaklar.
Ama bizim devlet kurumları ve federasyona yardımcı olmamız lazım. Fenerbahçe’nin bu yaşadığı olaydan sonra TFF, 26. haftadan kalan 5 maçı oynattı diye tenkit ediliyor. Bunu yapanlar elini vicdanına koymalı. Ne yapacaktı federasyon? ‘Türkiye’de can güvenliği yok, ben bu 5 maçı da erteliyorum’ diyerek teröristlere prim mi verecekti?
Şimdi tenkit zamanı değil. Riva’da TFF ve Kulüpler Birliği toplantı yapıyor, Spor Bakanımız da orada. Toplantının gündemi Fenerbahçe ve yaşanan saldırı. O toplantıda sarı-lacivertli kulüpten bir tane yönetici veya yetkili yok. Buna rağmen TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ toplantıdan sonra Fenerbahçe Kulübü’nü ziyaret ettiler. Tamam ortada çok vahim bir olay var ama Türk futbolu ve alınacak kararlar Fenerbahçe’siz olmaz. Artık kırgınlıklar bitmeli. Fenerbahçe de bu tür toplantılara katılıp futbolu yönetenlere yardımcı olmalı.
Özbek’i kaçırmayın
Galatasaray’ın Mayıs ayında yapılacak kongresinde Dursun Özbek de aday olduğunu açıkladı. Kendisini hiç tanımam. Aldığım haberlere göre şovdan uzak duran çok fedakar bir insan. Şu an takım şampiyonluğa oynuyorsa, futbolcuların paraları tıkır tıkır ödeniyorsa bunda Özbek’in çok büyük payı olduğu söyleniyor. Her şeyden önce öteki başkan adayları gibi enkaz edebiyatı yapmıyor. “Borç önemli değil, biz birlik beraberliği yakalarsak borç da biter bu takım şampiyon olmaya devam eder” diyor. Böyle bir başkan adayını dilerim her şeye hakim olan, kulübü 900 milyon euro borca sokan çok bilmişler kaçırmaz. Bu arada Ünal Aysal başkan adayı olmayacakmış. İsabetli karar vermiş. Aday olsaydı hem Galatasaray hem de kendisi çok yıpranacaktı.
Sendika kurulmalı
Profesyonel Futbolcular Derneği’nin yıllardır ismini duyarız ama hiçbir icraatını görmedik. Fakat şimdi bakıyorum, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı ziyaret etmeleri, Cumhurbaşkanı’ndan randevu almaları çok güzel şeyler. Bu derneğin yetkileri artırılmalı. Futbolcular sendikası kurulmalı. Bunlar da gerçekleşirse Türk futboluna hizmet etmiş olurlar.