Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başkan Dursun Özbek, herhalde gitmeyi düşünüyor, onun için de Galatasaray’ın geleceği için uzun vadeli plan yapmıyor. Düşünebiliyor musunuz, yabancı hoca diyorlar, gidiyorlar Bielsa’ya, Lucien Favre’ye... İkisi de kendi takımlarından kovulmuş başarısız hocalar. Türkiye’yi hiç tanımıyorlar. Bu tip hocalar getirsen takım daha da kötü olur. Yabancı hoca kesinlikle Galatasaray’a ilaç olamaz.

Bülent Ünder’e gidiyorlar. Adam, akıllı; “Ben sizin oyuncağınız olmam” diyor, elinin tersi ile teklifi reddediyor. Daha sonra Bülent Korkmaz ile anlaşılıp, öpüşülüyor. Bir gecede Korkmaz’dan da vazgeçiliyor. Sonuçta 9 maçlığına Hollandalı Riekerink geliyor. Kısa bir dönem olduğu için buna itirazım yok. Ama burada koca Galatasaray Kulübü rezil ediliyor.

Haberin Devamı

Bu takım seneye Avrupa kupalarında yok. Maddi durumu belli. Pahalı transfer yapamaz. Şu an kadroda olan futbolcuların yarısının işi bitmiş, gönderilmeleri lazım.

Burada Galatasaray’ı düzlüğe çıkarabilecek tek hoca Ersun Yanal’dır. Taraftarın Ersun Hoca’ya karşı sempatisi olmayabilir. Ama bir gerçek var. Yanal çok iyi bir hoca... Türkiye’deki genç futbolcuları, yurt dışındaki yetenekleri çok iyi bilen, takıma yarar sağlayacak kişidir.

Ben yarın Ersun Yanal takımın başına geçsin demiyorum. Sezon sonunda gelsin. Ama derbi sonrası anlaşın hocayla. Şimdiden programını yapsın. Alacağı, göndereceği isimleri tespit etsin. Sezon sonunda da hazırlıklı bir şekilde ekibiyle takımın başına geçsin. Galatasaray için en hayırlısı bu.

Başkan Dursun Özbek neden, kimlerden korkuyor? Neden sağlam adım atamıyor bunu bilemiyorum. Yanal gibi bir hocaya şimdi teklif götürsen, 9 maçlığına gelir mi takımın başına. Tabii ki gelmez. Ama önümüzdeki sene için kendisini ikna edebilirsin.

Yöneticilik bu değil midir zaten. Şu ortamda, kötü görüntüde takımı iyi bir hocaya teslim etmezsen, iyi program yapmazsan önümüzdeki 5 sene takımdan hiçbir şey beklememek lazım. Üstüne basa basa söylüyorum. Ne şartlarla olursa olsun, Başkan Dursun Özbek, Ersun Yanal’ı ikna edip anlaşmalı.

Haberin Devamı

Futbolcular sorumluluk almalı

Galatasaray, pazar gecesi Fenerbahçe karşısında çok büyük imtihan verecek.

Fenerbahçe’nin çok iyi bir başkanı ve yönetimi var. Futbolcuları da kaliteli ve sorumluluk almasını biliyorlar. Maçın da favorisi kesinlikle Fenerbahçe olmasına rağmen, Galatasaraylı oyuncular için bu onur maçı olmalı. Alınacak bir derbi galibiyeti şu an kulüpte yaşanan problemlerin birçoğunu kısa vadede bitirir. En azından futbolcular bu kadar çok eleştirilmez. Başkan Dursun Özbek’in önü açılır, eli güçlenir. Öyle bir ortam olur ki başarısız bir sezon geçirsen bile bundan sonra taraftar protestoyu bırakır, futbolculara destek olur.

Peki bu sezon seyrettiğimiz, çok kötü defansı olan, maça ağırlığını koyamayan bir orta saha ile formsuz Podolski’yle, -başı sağolsun, hepimizin içi yandı Kemal Bulut amcamızı kaybettik- moralsiz bir Umut Bulut’la bu takım, bu zaferi taraftarına yaşatabilir mi?

Kader kongresi

Galatasaray’ın yarın mali kongresi var. Bu kongreye bütün Galatasaraylıların gitmesi lazım. Kulüpteki sıkıntıların tek tek orada konuşulması lazım.

Haberin Devamı

Bakın Galatasaray’da ayrımcılık yapılıyor. Liseli olmayan, iyi Galatasaraylı taraftarlar isyan ediyor. Ve herkesin söylediği bir tek laf var: ‘Patlama noktasındayız.’

Sicil Kurulu Başkanı’nı iyi tanırım. 25 senelik arkadaşımdır. Her kim üye olacaksa adalet dağıtmalı. Kendisine çok büyük tepki var. Onun üye yapmadığı Galatasaraylılar yüksek meblağlar ödeyerek Başkan Özbek’in kontenjanından ocak ayında kulübe üye oluyorlar. Ve her yerde bunu konuşarak kulübe zarar veriyorlar. Başkan Özbek bu yaşananları bilmiyor. Bu kongrede her şey konuşulmalı. Galatasaray yeniden dizayn edilmeli. Buna ihtiyacı var. Bu yapılmazsa kulüpte çok büyük tartışmalar ve bölünmeler olacak.