Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Akhisar yenilgisinden sonra kıyametler kopuyor. Evet, Galatasaray kötü oynadı, iyi gününde değildi. Peki Akhisar’a neden hiç kimse saygı göstermiyor?

Sarı-kırmızılı takımda sorunlar var. Her şeyden önce Fatih Terim istediği kadroyu kuramadı. Elindeki futbolcularla iyi bir şeyler yapmaya çalışıyor. Tam olarak takım oturuncaya kadar bu sorunlar devam edecek. Şu anda Süper Lig’de ikinci sırada yer alıyor Galatasaray. Şampiyonlar Ligi’nde de lider. Bu panik neden anlayamıyorum...

Bütün takımlar kaybediyor. Harika maçlar seyrediyoruz. Bilhassa Anadolu takımları büyük patlama yaptı. Başka takımlar mağlup olunca sorun yok, Galatasaray yenilince deprem oluyor! Burada sarı-kırmızılı kulübe haksızlık yapılıyor. İdeal kadroyu kurmak kolay bir iş değil. Fenerbahçe de, Beşiktaş da bunun savaşını veriyor. Fatih Terim de bunun için mücadele ediyor. Formsuz, yüreğiyle oynamayan futbolcular var. Bunları toparlamak her teknik direktör için zor ve zaman isteyen bir iş.

Haberin Devamı

Sinan’dan çok şey bekleniyor. Terim, ona güvenip şans veriyor, oyuncu ise bir maç iyi bir maç kötü. Emre Akbaba... Evet, Galatasaray’ın çocuğu diyoruz, yere göğe koyamıyoruz. Ama doğruyu söylemek gerekirse şu anda çok eleştirdiğimiz Belhanda’dan daha iyi değil. Feghouli de, Belhanda da takımdan ayrılmayacaklarını söylediler. Fatih Terim eminim bu futbolcuları kazanmak için savaş veriyor. Bana göre bu savaşı daha çok vermeli. Çünkü iki futbolcunun da alternatifi şu an için kadroda yok. Onlar da formsuzlar. Yaşanan sıkıntının birinci sebebi de bu. Ama ne olursa olsun bu futbolculara, kadro yapısı içinde ihtiyaç var.

Küslük, dargınlık olmaz... Fatih Terim’in dediği gibi deplasmanda da aynı çimler üzerinde, aynı futbolcularla oynanıyor. Sorun sadece Belhanda ve Feghouli değil, bütün takımın sorunu. Akhisar karşısında ayakta durabilen bir kişi var mıydı? Bu mağlubiyetten çok büyük dersler alınmıştır. Galatasaray bu deplasman sıkıntısını en kısa zamanda yenecektir.

Cengiz’e destek olun

GS TV’de önceki gece Başkan Mustafa Cengiz’in konuşmalarını dinledim ve üzüldüm. Doğru dürüst bir başkan, Galatasaray’ın başında. Kulübün paralarını çarçur etmiyor, aksine borçları azaltmaya uğraşıyor. “Kulübün malını satalım, bana satma yetkisi verin” demiyor. Tam tersine elde kalan malları değerlendirmek için uğraşıyor.

Haberin Devamı

Ada, Galatasaray’ın elinden gitmiş, onu iyi şartlarda geri almaya çalışıyor. Şu hale bakın Galatasaray Adası’nı yıktıranlara hiç kimse bir şey söylemiyor, Başkan Cengiz’i yerle bir etmeye uğraşıyorlar. Bu gerçekten ayıp. Fatih Terim de, Başkan Mustafa Cengiz de kulüp için şanstır. Kulüpte huzursuzluk çıkarmak isteyenler artık susmalı ve destek olmalı.

Özkarslı’ya sahip çıkalım

Talat ağabey, Galatasaray’da 10 sezon oynadı, Metin Oktay ile beraber 12 kupa kaldırdı. Milli formayı 26 kez terletti. Çok mert ve özel bir futbolcuydu. Geçenlerde trafik kazası geçirdi ve iki ayağı kırıldı. Ben, Profesyonel Futbolcular Vakfı’nın ile TFF’nin Özkarslı’yı yalnız bırakmayacağını düşünüyorum.

Yazıklar olsun

Hakikaten devletimiz olsun, Federasyon olsun, EURO 2024’ü almak için çok çalıştı. Statlar yapıldı, yollar yapıldı bir anda Türkiye’nin çehresi değişti. Ama UEFA için hiçbir şey farketmiyor. Biz artık ülke olarak böyle büyük turnuvalara talip olmayalım. Nasıl olsa vermeyecekler, kötü niyetliler. Gerçekten moralim çok bozuldu. Yazıklar olsun...