Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sorunlar dağ gibi. Yılların verdiği zarar üst üste geldi, Dursun Özbek nasıl batmış bir Galatasaray’a geldiyse, yeni Başkan Mustafa Cengiz de aynı sorunlarla karşı karşıya.
Her başkan hata yapabiliyor. Özbek de hatalar yaptı. Yanındakilere çok güvendi. Seçim esnafları onu kandırdı. Her branşın başına kendi adamlarını koydu. Storelar yerle bir oldu, basketbol dibe vurdu, sicil kuruluna çok büyük tepkiler vardı... Bunların hepsi üst üste gelince Özbek seçimi kaybetti. Ama yine söylüyorum, Özbek iyi bir Galatasaraylı ve iyi bir insan. Başkan kaldığı süreçte çok fedakarlıklar da yaptı. Fakat dedim ya yanındaki seçim esnafları onu yerle bir etti.
Kime telefon açtılarsa hep geri tepti. Başkan Mustafa Cengiz’in seçimi kazanmasının birinci sebebi daha iyi yönetim kurulu kurmasıydı. Kadrosuna daha güvenilir insanlar aldı. İkincisi ise bu seçim esnaflarına kızanlar, tepki koyanlar doğrudan yeni başkana oy verdiler. İşin gerçeği bu.
Şu anda bakıyoruz, Florya emin ellerde. Fatih Terim hakikaten büyük hoca. Geleli çok kısa bir zaman olmasına rağmen Florya’nın, futbolcuların havası tamamen değişti. Bu daha da iyi olacak. Kayserispor galibiyeti herkese büyük bir özgüven getirdi.
Donk’un, Selçuk’un, Sinan Gümüş’ün yeniden doğması, düzelmenin ilk belirtileri. Burada Sinan’a bir şeyler yazmak istiyorum. Çok net iki gol kaçırdı. Fakat, o gol pozisyonuna girmek maharet işi. 30 metre depar atacaksın, rakip defansın arkasına koşacaksın, Donk seni topla buluşturacak ve pozisyon yaratacaksın. Bu beceridir... Muslera’nın yeniden doğuşu, Taffarel’in dönüşü, Hasan Şaş ve Ümit Davala’nın katkıları... Yani uzun lafın kısası Galatasaray yeniden doğuyor.
Taraftar çılgın vaziyette takımını destekliyor ve takip ediyor. Fatih Terim, futbolcular ve taraftar tek vücut olmuşlar. Yeni yönetim mutlaka iyi şeyler yapacak. En azından Mustafa Cengiz’i iyi tanırım. Namuslu, dürüst insandır. Okan Böke, Celal Açar, Acar Baltaş ve diğerleri hep iyi insanlar. Galatasaray menfaatini her şeyin üstünde tutarlar. Bu dakikadan sonra Galatasaray batarken bazı insanlar zengin olmayacak. Artık o eskilerde kaldı, bitti. Bu büyük kulüpte kavgalar bitmeli. Eleştirilere, eski başkanlara sallamalara bir son verilmeli.
Adnan Polat, Ünal Aysal yerle bir edildi. Dursun Özbek de yerle bir edilmeye çalışılıyor. Artık bunlar bitmeli. Burada aslolan Galatasaray’dır. Herkesin elinden geldiği kadar kulübe yardımcı olması lazım.

Haberin Devamı

Fenerbahçe sevgisi budur
Kırgınlıkları, dargınlıkları sevmeyen bir insanım. Onun için de hiç kin tutmam. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük camialarından biri. 3 Temmuz 2011 süreci... Aradan geçmiş 6 yıl. O zamanki süreç herkesi yanılttı. Dargınlıklar, kırgınlıklar oldu.
Mehmet Ali Aydınlar’ın ne kadar iyi bir Fenerbahçeli olduğunu biliyorum. Ailesinden sonra kulübü gelir. Ve Fenerbahçe için yapmayacağı fedakarlık yoktur. Ben, bu kırgınlığın bitmesini doğru buluyorum. Kulübe sponsor olmuş. Ve bu devirde çok büyük paralar ödeyecek. Bunun tartışılmaması lazım. Başkan Aziz Yıldırım’ın bu dargınlığı bitirmesi camiası adına doğru bir adım.
Bunu eleştirenler var. Ben hiçbirine katılmıyorum. O süreci gözünüzün önüne getirin. Herkes çaresizdi. Baskılar insanlara istemese de hatalar yaptırabiliyor. Son olarak şunu söyleyeyim; kulübün menfaatleri her şeyin önünde gelir. Bu barışma hem Mehmet Ali Aydınlar için, hem de Başkan Aziz Yıldırım için doğru bir adımdır.

Haberin Devamı

Örnek davranış
Galatasaray taraftarına saygı duymak lazım. Önce Fatih Terim diye ortalığı ayağa kaldırdılar. Ve bunda da başarılı oldular. Terim’in sarı-kırmızılı takıma gelmesindeki en büyük pay taraftarındır.
Şimdi de kulübün dağ gibi sorunlarını çok iyi biliyorlar. Bunun için büyük bir kampanya başlattılar. Türkiye’nin her tarafında taraftar, storelara gidecek, çok parası olan forma, mont, kaşkol alacak. Fazla parası olmayan silgi, kalem gibi daha mütevazı şeyler alacak.
Ve bu storelardan aldıkları ürünlerin çoğunu Anadolu’daki okullara gönderecekler. ‘Storelarda tek ürün bırakmayacağız. Hepsini alacağız. Kulübe maddi rahatlık sağlayacağız’ diyorlar. Bu büyük bir olay, Galatasaray’da ilk defa görüyorum. Zaten kulübün bir gerçeği var. Hiçbir yönetici ya da zengin bir kuruş para vermez. Bütün parayı veren taraftardır. Yine fedakarlığı taraftar yapıyor. Alkışlıyorum kendilerini.