Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başkan Dursun Özbek’e yapılan eleştirilerin ucu bucağı belli değil. Bir kesim geçersiz olmasına rağmen imza topluyor. Önce şunu söyleyeyim; mail yoluyla atılan imzaların geçerliliği yok. İmzaların geçerli olması için 1800 kişinin noterden ıslak imza vermesi lazım. Hadi bunu da geçelim... Diyorlar ki ‘Biz başkanı devirmek için imza toplamıyoruz.’
Peki devirmek gibi bir niyet yoksa bu imza toplama işi nasıl çıktı? Sosyal medyada gerçeği bilmedikleri için imza vermeyenlerin yediği küfürün hadi hesabı yok. Bu imza işi sadece insanların mutsuzluğunu göstermek içinmiş. Saygılıyım, pek bir şey söylemeyeceğim. Ama daha başka bir yol bulunabilirdi.
Evet, Başkan Özbek’e yalvaranlar, rica edenler... Bunun içine ben de dahilim. Kongre yap diye baskı yapanlar... Başkan, ‘Benim sürem 2018 Mayıs’ta doluyor. O zamana kadar buradayım’ diyor. O da haklı sonuçta kongrenin seçtiği bir başkan.
Gelelim esas konuya. Fenerbahçe’de bakıyorsun başkan olmak isteyen çok güçlü insanlar var. Beşiktaş’ta da öyle. Orada da çok güçlü isimler var. Galatasaray’da kim var? Adnan Öztürk, Abdurrahim Albayrak ve Ahmet Özdoğan, ‘Biz 2018 Mayıs’ta adayız’ diyorlar. Yani top sektiriyorlar. Onların da başkan olmak en doğal hakları. Peki daha güçlü aday neden çıkmıyor?
Biraz size bu konuyu açayım... Galatasaray’ın içinde belli bir grup var. Başkan adayının karşısına dikiliyor ve ‘Benim 900 tane imzam var. Sen yönetime, branşların başına, store’lara benim adamımı koymazsan biz seni seçmeyiz’ diyorlar. Bu palavra değil, gayet ciddi bir şey. İsimlerini de yazacağım ama utanıyorum. Kim başkan olursa olsun bu isimler başrolde. Ve gerçekten başkanların iş yapmalarına izin vermiyorlar. Her şey bunlara bağlı.
Ballı maaş alan ekip... Duygun Yarsuvat zamanı, çalışanların kadrosu 1500’e düşürülmüştü, şimdi 1700. Bu ballı maaş alanlar kim? Ne zaman Galatasaray’ın yakasından düşecekler? Ya da düşerler mi? Hiçbir başkana doğru dürüst çalışma ortamı bırakmazlar. Çünkü kendi menfaatleri ön plandadır her zaman.
Düşünün koca Eskişehir kentinde belediyede 1300 kişi çalışıyor. Galatasaray’ın çalışanı bu rakamdan fazla. Bu isimler olduğu sürece güçlü bir başkan adayı bulunamaz. Bu cehennemin içine aklı başında hiç kimse kendini atmaz. Onun için eleştiri yapanlar dahil herkes susacak. Çünkü Başkan Dursun Özbek’ten başka gerçek anlamda kendini feda edecek koca camiada bir kişi yok.

Florya temizlenmeli
Galatasaray yöneticileri ‘7 tane transfer yapacağız’ diyor. Doğru... Hakikaten takımın transfere ihtiyacı var. Ama büyük de bir sıkıntı var. En önemlisi de Florya’daki Prandelli, Mustafa Denizli, Riekerink ve çok yakında Tudor’u yiyecek olan futbolculardan kurtulmadan hiç transfer yapılmasın.
Dünyanın en iyi 7 ismi de gelse oradaki ortamda başarılı olamaz. Prekazi ‘Tudor ile devam edin. Ona destek olun. Onun istediği isimleri alın. Tudor’a rahat çalışma ortamı yaratın’ diyor. Peki böyle bir ortam yaratılabilir mi? Transferden önce Florya’da çok büyük temizlik yapılmalı. Evet, Galatasaray maddi olarak bundan zarar edebilir. Etsin de. Galatasaray’ın geleceğini kurtarmak için bu yapılmalı.
Tribünlere oynayan futbolcular var... İsmi, kariyeri ne olursa olsun ipi çekilmeli. Daha sonra transfer yapılmalı. Başkan Özbek, bunları yapmadan oyuncu alırsa 2017 sonunu ne Tudor ne de kendisi göremez. Kulüpte çok kötü şeyler yaşanır.

Haberin Devamı

Hakem kadrosu gençleşmeli
MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nu çok eski tanırım. Adam gibi adamdır. Ama şimdi geldiğimiz noktada hedef insan oldu. Pırıl pırıl, tertemiz, genç hakemlerimiz var. Bunlar hem iyi maç yönetiyor hem de kötü niyetli değiller. Hata yapsalar bile bu gençlere herkes saygı gösteriyor.
Eski hakemlerin yönettiği her maçta olay çıkıyor. İnsanların güveni kusura bakmasınlar bu hakemlere kalmadı. Bunlar yüzünden federasyon, MHK ve bütün kurulları eleştiriliyor. Yeni sezonda en az 5 eski hakemle teşekkür edip yolların ayrılması lazım. Bakın video hakem geliyor. Çok büyük bir yatırım. Ben bu sistemin adalet dağıtacağına da inanıyorum. Yeni sezona pırıl pırıl, herkesin güvendiği hakemlerle girmemiz, inanın eleştirileri bitirecek. Tribünlere daha çok taraftar çekecek.