Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Faruk Süren, Galatasaray’a en büyük başarıları kazandıran başkan. Kulübü için ‘Önümüzdeki sezon küme düşer, kayyuma gider’ diyor. Bunu söyleyen sıradan biri olsa ciddiye almam. Ama herkesin sevdiği Süren açıklıyor.

Kulübün ekonomik durumu belli. Evet, transfer için para ayrıldı ama bu transferler takıma başarı mı getirecek, yoksa felakete mi götürecek? Orası meçhul...

Bir sürü futbolcu alınacağı söyleniyor. Birini söyleyeyim... O da Gomis. Adam 32 yaşında, üç senelik mukavele, yılda 3,5 milyon euro para ile gelecek. Tamam, geçen sene 20 gol atmış. Ama geçmişine bakıldığında sahada düşüp bayılıyormuş, kalp sorunu varmış. Çok da kart görüyormuş. Asıl sorun burada başlıyor. Bu futbolcuyu Tudor mu istedi, yoksa Cenk Ergün ve menajerlerin talebi mi? Tudor istediyse ben yarın bu hocayı kovarım.

Haberin Devamı

Hırvat hocanın Florya’da zaten başında bir sürü sorun var. Bir problem daha isteyeceğini sanmıyorum. Tudor, Karabük’te olduğu gibi genç futbolcularla başarılı olabilir. Onları koşturur, iyi mücadele ettirir. Ama şöhretli futbolcuları idare edemez. Madem para sorunu var böyle problemler de karşılarına çıkacak. Tudor’un mutlaka bir portföyü vardır. Yılda 700-800 bin euro alan oyuncularla hem daha başarılı olur, hem de kulüp parasını boşa harcamaz. Her gün gazetelere bakıyorum. Cenk Ergün aşağı, Cenk Ergün yukarı... Geçen sene bu Cenk Ergün yok muydu?

Levent Nazifoğlu, kahraman gibi getirildi şimdi nerede? Ne yaptılarsa Cenk Ergün ve Mehmet Özbek ile beraber yaptılar. Şimdi Levent yok, yine transferleri Cenk Ergün, Mehmet Özbek ve menajerler yapacaklar. Yani başarısız olmuş bir ekip bu işi yürütecek. Galatasaray’ın eski başkanları, yöneticileri, camiaya yakın kişiler bağırıyorlar, ‘Batıyoruz... Kulüp elden gidiyor’ diyorlar. Peki o zaman neden doğruları konuşmuyorsunuz. Çıkın söyleyin ‘Galatasaray’ın kongre üyesi olan kişiler kulüple alışveriş yapamaz’ deyin.

Cenk Ergün’ü orada kim tutuyor? Hadi çıkın, konuşun... Söyleyin de Başkan Dursun Özbek de kurtulsun. Store’lar zarar ediyor. Oranın başındaki kişi kimden torpilli. Yine kulübün matbaa işleri; başkasına 1’e yapılan iş, Galatasaray’a 3’e yapılıyor. Neden bunları konuşmuyorlar. Statükodan onlar da mı korkuyorlar? Ben kimsenin samimi olduğuna inanmıyorum. Bir köşe kapmaca oyunu oynanıyor. İnanın günah bu Galatasaray’a. Hiçbir zaman içinden bir kahraman çıkaramayacak.

Haberin Devamı

Ada’nın hikayesi

Galatasaray Adası bana göre semboldü. Ada yıkılabilir. Ama bu yıkım öyle bir yara açtı ki üst üste gelen itibarsızlaştırma hareketine bir de ada katıldı. Biraz araştırdım. Ada neden kiraya verildi?

Anlatayım... Farelerin her biri kedi kadardı. Cirit atıyorlardı. İnsanlar korkuyordu. Tuvaletlerinden tutun havuzuna kadar her şey enkaza dönmüştü. En sonunda kiraya verelim dediler. Peki kiranın kontratını kim yaptı? Türkiye’nin iyi hukukçularından Mehmet Helvacı... Daha sonra kiralayanlar kaçak inşaat yaptı. Kongre üyesi olanlara yüzde 20 indirim yaptı. Ama adayı güzelleştirdi.

Birçok kişi eski başkan Duygun Yarsuvat’a ‘Kiracıyı çıkar. Biz yine eskiden olduğu gibi ucuz çayımızı, kahvemizi içip yemeğimizi adamızda yemek istiyoruz’ dediler. Çok uğraştı Yarsuvat bunun için... Çıkaramadı. Sonunda hem mahkemeye hem belediyeye ‘kiracı benim mülkümün üstüne kaçak yapılar inşaa etti’ dedi ve pazar günkü o yıkım felaketi yaşandı.

Haberin Devamı

Ben son olarak şunu söyleyeceğim... O adanın sahibi Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Trabzonspor olsaydı, size yemin ediyorum ki kiracının bırakın çıkmasını Türkiye’yi terk ederdi. Çok üzüldüm...

Kalbi olan seyretmesin

Eskişehir mükemmel bir futbol şehri. Harika taraftarı var. Göztepe, aynı Eskişehir gibi... Taraftarı, yöneticileri futbolla yatıp kalkıyorlar. Birinin teknik direktörü Türk futboluna gerçekten çok büyük hizmetler etmiş Mustafa Denizli... Diğeri ise hepimizin sevdiği, arkadaşımız Yılmaz Vural... Pazar günü 21.30’da bu iki takım karşı karşıya gelecek. Kazanan Süper Lig’e çıkacak. Keşke iki takımın da çıkma imkanı olsaydı. Antalya’da bayram yaşanacak.

Şimdiden söylüyorum. Kalbi olan bu maçı izlemesin. İyi arkadaşım Turan Babataş ile pazar günü ben de gideceğim maça. Ben sakinleştirici bir ilaç alacağım mutlaka. Herkese de tavsiye ediyorum. TFF 1. Lig bu sene futbolumuzun gözbebeği, yüzakı oldu. Başta Futbol Federasyonu, Yeni Malatyaspor, Sivasspor ve bütün takımlara yaptıkları profesyonelce mücadele ve bize yaşattıkları heyecan için teşekkür ediyorum.