Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’ın en büyük hazinesi 25 milyon taraftarı. Herkes gelir geçer ama taraftarlar ölünceye kadar o formayı sırtlarından çıkarmazlar.

Sarı-kırmızılılar, Gençlerbirliği karşısındaki gibi isteksiz, arzusuz oynadığı müddetçe kim gelir bu takımı seyreder. Beşiktaş-Çaykur Rize maçını izledim. Kerim Frei uzun bir süredir yedekti, çocuk formayı kapmak için öyle bir hırs yaptı ki müsabakanın kahramanı oldu. Galatasaray’da aynı konumda olan Emre Çolak var. Ama Emre formayı öyle bir garanti görüyor ki ne hırs, ne istek, ne doğru dürüst pas ya da şut var. Hatta ilk 45 dakika faul bile yapmadan maçı tamamladı. Ve hocası bu Emre’yi 90 dakika sahada tuttu.

Haberin Devamı

Selçuk İnan, Galatasaray’ın büyük kaptanı. Selçuk adına olumlu söyleyeceğim bir pozisyon var. O da kaleye yumuşak bir şut çekti. Bilal Kısa’nın da olumlu bir tek hareketi var. El Kebir, kontrataktan gol atıyordu, Muslera’nın önünde Bilal rakibine şutu attırmadı.

Böyle bir orta saha ile Galatasaray’ın nasıl bir geleceği olur. Orhan Atik Hoca’yı suçlamıyorum. Ama yanında oturan Donk var. Neden onu kullanmadı. Podolski, sağlıklı yaşam futbolu oynamak için Türkiye’ye gelmiş. Bu kadar mı olur. Bir futbolcu biraz gayret gösterir, rakibi ile didişir, çalım atar, şut çeker. Bunların hiçbirini yapmıyor.

Yasin’e ne demeli. Geçen hafta iki gol attı. Herhalde sezonu kapadı. Bilhassa ilk yarı Ahmet Oğuz, bırakın Yasin’e şut attırmayı nefes aldırmadı. Manchester City’den kiralanan Denayer, ‘Benim yerim stoper’ diyor. Peki, yeri stoper olan bir futbolcu böyle penaltı yapar mı?

Norveç’ten gelen Linnes’in Sabri’yi kesmesi mümkün mü? Dün 90 dakika boyunca en ufak bir artısını görmedim. Olcan, kendisini hala Trabzonspor’un yıldızı zannediyor. Ne bir şut çekebiliyor, ne arkadaşlarına pas verebiliyor. O mevkiide rakip takımlarda oynayan Caner’e, Hasan Ali’ye, İsmail’e bakıyorum, hakikaten Galatasaray’a yazık diyorum.

İşin özeti Galatasaray’da birlik beraberlik yok. Sahanın içinde hiçbir bütünlük yok. Nasılsa hepsi paralarını alıyorlar. Bu da onlara yetiyor. Gençlerbirliği’ne gelince de; İbrahim Üzülmez’i kutlarım.

Haberin Devamı

NOT: Terör yine canımızı yaktı. Ama hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Biz büyük milletiz. Bunun da üstesinden geleceğiz.