Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’da neler oluyor? Bunu anlamak mümkün değil. Takım, Çaykur Rizespor karşısında çok iyi futbol oynamasa da 2 golle galip geldi. Kaçan birçok gol pozisyonu var. Çaykur Rizespor eksik. Hikmet Karaman’ın çok önemli 4 futbolcusu yok. Maçın başında zaten Galatasaray’a teslim oldu.

İlk 20 dakika son vuruşlarda Bruma, Sneijder ve Umut dikkatli olsa, 15. dakikada skor 4-0 olacak. Maç içinde kaçan sayısız gol pozisyonu var.

Umut kötü gününde. İyi mücadele ediyor ama topu önüne alıp gol vuruşu yapacak yeteneği yok. Aynı sözleri Bruma için de söylüyorum. Bruma da çok çalışıyor, mücadele ediyor fakat bu çocuğu IQ testine sokmak lazım. Rakip 18 içinde o kadar abuk sabuk top eziyor ki anlatmak mümkün değil.

Haberin Devamı

Melo kötü gününde. Laubali ve şımarık top oynuyor. Hele bir topu öyle kaptırdı ki, Obraniak biraz dikkatli vursa maç 2-1 olacak. Bu pozisyondan sonra Muslera’nın yüzde 100’lük kurtarışı var. Belki de Galatasaray 3-2 mağlup duruma düşecek. Emre Çolak, ilk yarı iyi oynadı, ikinci yarı O da oyundan düştü. Melo ve Emre’nin ezdiği toplar Galatasaray kalesinde tehlike oldu. Her şeye rağmen Çaykur Rizespor karşısında zorlanmadan Galatasaray maçı kazandı.

Benim anlayamadığım olayları son 10 dakika yaşadık. Birincisi, Burak için bir hafta boyunca ‘2 hafta oynamayacak, 4 hafta oynamayacak’ diye yorumlar yapıldı. Galatasaray doktoru Uzakdoğu’dan krem getirdiğini söyledi. Mucize tedavi dediler. Burak oyuna girdi, bir depar attı ve yere yattı. Böyle amatörce bir şey olabilir mi? Burak’ı doktor mu oynattı? Yoksa Burak, maç başına 25 bin euroyu kaçırmamak için oynamak mı istedi? Bunu bilemiyorum. Sadece amatörce bir hareket olduğunu söyleyebilirm.

Sneijder gerçekten Galatasaray’ın yıldızıydı, bir gol attı, Bruma’nın golünde de pası verdi. Ama haftaya Bursaspor maçı var, Sneijder’e bu kadar rahat hareket ettirirler mi bilemiyorum. 2. hata, maç bitiyor, 10 dakika var. Selçuk sarı kart görüyor ve Bursaspor maçında oynamayacak. Amatörce yapılan işler. Dün gecenin en büyük kazancı Koray oldu. Galatasaray defans alacakmış, Serdar Aziz’e gidecekmiş, Almanya’dan alıyormuş, hiç gerek yok. Koray, aslan gibi bir futbolcu. Eminim birkaç maç üst üste oynasın daha iyi olacak. Hakan Balta mükemmele yakın bir futbol oynadı. Bu iki futbolcu varken stopere ihtiyaç yok. Yarın Semih gelecek, Chedjou gelecek.