Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’daki son duruma bir bakalım. Eylül ayından beri golcüye ihtiyaç var mı? Her fırsatta Fatih Terim, yöneticiler, taraftarlar, ‘golcü alamazsak bu takım şampiyon olamaz’ diye konuşuyorlar mı? Evet...
Hadi Gomis gittikten sonra maddi sorunlar olduğu için bu transferin yapılamadığını düşünelim. Ama şimdi Fatih hoca forvetin para kaynağını yaratmak için Rodrigues’in satılmasına onay verdi mi? Bunu söyledi. Ozan Kabak’ı yüreği sızlayarak Stuttgart’a gönderdi mi? Gönderdi. Masanın üstünde 20 milyon euro para duruyor mu? Evet duruyor. Galatasaray’ın yöneticileri transfer için çeşitli ülkelere gidiyorlar mı? Gidiyorlar... Artık bütün dünya Galatasaray’a bir santrfor lazım bunu biliyor mu? Biliyor...
Bu saatten sonra hiçbir kulüp elindeki kaliteli golcüyü bonservissiz ya da az bir miktar parayla vermez. Nasıl olsa Galatasaray’da para olduğunu herkes biliyor. Taraftar 7 gün sonra transferin biteceğini, yine santrfor alınamayacağını düşünerek kıyametleri koparıyor mu? Koparıyor. Bu transferi gerçekleştiremeyenlere bilhassa sosyal medyada her türlü haraketler yapılıyor mu? Yapılıyor. Ne olursa olsun artık bu golcü sorunu kulübe o kadar büyük zarar verip, başta Fatih Terim ve takımını çok fazla etkiliyor. O zaman golcü transferi kaçınılmaz. Bunun mutlaka yapılacağını biliyorum. Ama burada önemli olan bu kadar uğraş kaliteli bir golcü için yapılıyor. Dilerim bu transfer gerçekleşir, Galatasaray’a da huzur gelir.

Caicedo ve Pato favori
Galatasaray taraftarının bilmediği şeyleri anlatacağım. Yöneticiler ve Fatih Terim’in ekibi anlaştığı futbolcularla imza aşamasına gelince, transfer edilecek oyuncunun menajeri ve kulübü bir anda ücretini ikiye katlıyor. Bu transferlerin gecikmesinin ilk sebebi bu. Abdurrahim Albayrak’ın Dubai seferinden eli boş dönmesi, ardından da taraftarlarca linç edilmesi hiç hoş bir şey değil.
Taraftar şuna inansınki bütün herkes iyi bir golcü almak için gece gündüz savaş veriyorlar. Ben transfer haberleri yazmasını sevmem. Son anda bir terslik olabilir. Ama aldığım haberlere göre Caicedo ve Pato’nun transferi çok değil iki-üç gün içinde gerçekleşecek. Ya biri ya da ikisi gelecek. Taraftar biraz sabırlı olsun. Baskıysa herkes bunu yaptı. Ama şunu bilsinlerki ortada kötü niyet yok. Santrfor mutlaka gelecek. Burada önemli olan kaliteli futbolcunun alınması. Bu da gerçekleşecek. Hiç olmazsa üç gün daha hakaret dolu mesajlar yazanlar parmaklarını o tuşlardan çeksinler.

Haberin Devamı

Fenerbahçe düzelecek
Başkan Ali Koç, UEFA’dan ceza almayı bile gözönünde bulundurarak transferler yapmaya başladı. Moses, Sadık’ın yanında daha iki futbolcu alınacak. Fenerbahçe’nin sorunu teknik direktörden değil, futbolcu kalitesinden geliyor. Ben bunu yeni yapılan transferlerle takımın ruhunun kalitesinin değişeceğini düşünüyorum.
Kulüpleri ayakta tutan taraftardır. Fenerbahçe taraftarı da başkanına, hocasına ve futbolcusuna her şartta müthiş bir destek veriyor. Çok değil, üç hafta sonra farklı bir Fenerbahçe seyredebiliriz.