Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Kupası 53 sezondur oynanıyor. Bu kupayı kazanan takımın sezonu başarılı bir şekilde kapadığını, Avrupa kupasına gitmeye hak kazandığı hep konuştuk. Şimdi ne oldu da bu kupa önemsizleştirilmeye çalışılıyor.

Amatörler, 1., 2. ve 3. lig takımları bu kupanın hayaliyle yatıp, kalkıyorlar. Düşünebiliyor musunuz Cizrespor, Göztepe’yi eledi. Beşiktaş gidip Sarıyer’in sahasında top oynuyor. Bundan daha güzel bir şey var mı? Hadi diyelim Türkiye Kupası’nı kaldırdık. Avrupalı takımlar bir sezonda 60 maç oynarken biz astronomik paralar verdiğimiz futbolculara 34 maçla mı sezonu kapattıracağız?
Kupayı karalamak yanlış bir düşünce tarzı. Bu kupada oynamak istemeyen kulüpler sezon başında TFF’ye müracaat edip affını isteyebilirler. Ama kupa maçları başladıktan sonra bahaneler bulup bu kupayı önemsizleştirmeye hiç kimsenin hakkı yok.

MHK yaranamıyor
Şeffaflık diyoruz. MHK Başkanı Zekeriya Alp her hafta salı günü basın toplantısı yapıp kendi hakemlerinin hatalarını söylüyor. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi, gene de yaranamıyor, eleştiriliyor. Ülkemizde hakemlerden çok art niyetli futbolcular ve kötü niyetli yöneticileri konuşmalıyız. Futbolumuza en büyük zararı işte bunlar veriyor.

Camianın çocukları
Hamza Hamzaoğlu ve İsmail Kartal’ın çok başarılı olmasını istiyorum. Yabancı hocaların Türk futboluna en ufak bir katkısı olacağına inanmıyorum. Peki Hamza ve İsmail hocanın başarılı olması için en büyük desteği kimden görmeleri gerekir? Futbolculardan... Sahada takımını 10 kişi bırakan, antrenörüne el kol hareketi yapan futbolculara ‘dur’ denmezse camianın çocukları başarılı olabilir mi?

Yapma Hikmet hoca
Hikmet Karaman sevdiğim, beğendiğim hocalar arasındadır. Galatasaray’ı çalıştırmak istemesi de en doğal hakkıdır. Hikmet hoca yerine Hamza hocanın tercih edilmesi tamamen Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak’ın tasarrufundadır. Telefon açıp, Hamza hocaya ‘Galatasaray’a gelir misin?’ dediler O da Fatih Terim’e giderek, ‘Bu fırsatı değerlendirmek istiyorum. Müsaade edin ben gideyim’ dedi. Olay böyle gelişti. Karaman’ın önünü Fatih Terim kesmedi.