Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Transfere 1 milyar dolar para ayırsan, dünyanın en iyi futbolcularını, Messi, Neymar, Ronaldo’ları, Pique’leri, Rodrigues’leri kadrona katsan başarılı olmak için en az 8 hafta lazım. Fenerbahçe, Vitor Pereira ile 3.5 haftadır çalışıyor. Buna rağmen geldikleri nokta mükemmel üstü. 11 birbirine benzemez futbolcu artı 1.5 ay tatil yapmışlar. Böyle bir takımla 2 aydır hazırlık kampını sürdüren Shakhtar ile mücadele etmek zaman zaman rakibini fizik olarak ezmek kolay bir iş değil.

Büyük avantaj

Lucescu böyle bir Fenerbahçe beklemiyordu. Maçın başında pozisyonlar yakaladılar. Ama ikinci yarı tamamen sarı-lacivertlilerin kontrolünde geçti. Şimdi Shakhtar’lı futbolcular ve Lucescu ikinci maç için ‘Çok zor geçecek’ diyor. Rakibin korkması, çekinmesi bile Fenerbahçe için büyük avantaj. Maçtan önce de söyledim. Saracoğlu’nda alınacak golsüz beraberlik bile Fenerbahçe’yi tur için şanslı duruma getirir. Evet bu gerçekleşir mi? Neden olmasın! Fenerbahçeli futbolcular bunu başarabilirlerse kazandıkları özgüvenle yollarını açarlar. Bunun tersi olabilir mi? Futbol bu, her skora açık. O zaman da Avrupa Ligi’nin favorisi olarak sahnede kalır. Bu Fener’in yolu açık.

Haberin Devamı

Beşiktaş ve Güneş

Bu sezon Fenerbahçe’yle beraber Beşiktaş’ın yılı olabilir. Yaptığı transferlere baktığımız zaman müthiş bir teknik direktör. Sağ beke, sol beke Beck ve Tosic’i, stopere Rhodolfo’yu, forvete Quaresma ve Mario Gomez’i aldılar. Orta sahaya da iki transfer yapacaklarını söylüyorlar. Akıllı transferlerle nokta atışı yaptılar. Bütün takımlar TFF’ye teşekkür etmeli.

Yabancı sınırlaması genişletilince bakın Türk futbolu nasıl canlanıyor. Şimdiden heyecanla maçların başlamasını bekliyorum.

Hamzaoğlu açıklamalı

Türkiye’de bir takım başarısız olursa ilk fatura teknik direktöre kesilir, bu bir gerçek. Hamza Hamzaoğlu, Sabri’ye sahip çıkıyor, ‘Sercan bana yeter’ diyor. ‘Melo olmasa da, Selçuk, Hamit, Yekta, Dzemaili ve Jem Karacan ile ben bu işi götürürüm’ diye düşünüyor. Defansta ise Chedjou, Semih, Koray ve Hakan Balta’yı yeterli görüyor. İnanın bu takımın Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig’de başarılı olması mümkün değil. Taraftar ‘31 bin kombine aldık. Bize İbrahimovic, Huntelaar alınacak dediler. Şimdi ise Sercan’la devam edeceklerini söylüyorlar’ deyip isyan ediyor. Hamzaoğlu geçen sezonki çifte şampiyonluk ve 4. yıldızı unutmalı. Galatasaray çok büyük bir kulüp. İstersen 10 kupa kazan sezona başarısız başlarsan bir anda oklar sana döner. Bu takım güçlendirilmeli. Yönetim transfer yapmıyorsa da Hamza Hoca bunu deklare etmeli.

Haberin Devamı

Tanman kurtuldu

Cüneyt Tanman’ı çok eskiden tanırım. Galatasaray’da yönetici olmasına sevinmiştim. Ama futbol sorumluluğu ayrı bir şey. Türkiye’nin gerçeği var. Futbol sorumlusu elini cebinden hiç çıkarmayacak. Futbolcuları aileleriyle devamlı yemeğe, gezmeye götürecek. Hanımları veya çocukları hasta olduğu zaman doktora götürüp onlarla ilgilenecek. Cep telefonu paralarını ödeyecek v.s... Cüneyt Tanman karakterinde bir insan bunları yapabilir miydi? Kesinlikle yapamazdı. Belki de ayrılması daha iyi oldu.