Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray, ligin bitmesine 8 hafta kala en zor maçını oynadı. Kazanmaya mecburdu. Beraberliğin bile rakiplerine yarayacağı enteresan bir maçtı.

Peki Galatasaray çok mu iyi hazırlanmış? Ya da ‘Ben bu maça iyi başlayayım, ilk yarıda golleri bulayım, Trabzonspor’u demoralize edeyim’ gibi bir düşüncesi var mıydı? Kesinlikle yok. Böyle bir gücü de yok. İlk yarı 40 dakika oyuna hakim, istediği gibi yönlendiren hep Trabzonspor idi.

Hamit sakatlanıp yerine Emre Çolak’ın girmesiyle kaleye bir şut atılabildi. O da direkten döndü. Sahanın en kötüsü Burak Yılmaz, dönen topu boş kaleye gönderemedi. Özer’in attığı golde ise Telles resmen seyretti.

Haberin Devamı

Böyle bir ilk yarı yaşadı Galatasaray. İkinci yarı galip gelmek isteyen en azından mağlubiyetten kurtulmak isteyen taraf, Galatasaray oldu. Trabzonspor’la rolleri değişmişti. Selçuk vurdu, Emre vurdu, iyi gününde olan kaleci Hakan, gole müsaade etmedi. Taa ki Emre Çolak’ın müthiş şutu gol olana kadar daha istekli olan takım hep Galatasaray’dı.

Galibiyet golünü ararken yine Medjani, Alex Telles’in bakışları arasında Trabzonspor’un galibiyet golünü attı. Galatasaray’da futbolcular hiçbir şeye kızmasınlar. Sormak lazım. Bu kadar önemli bir maçta dün gece Sneijder, Burak, Chedjou, Alex Telles, Yasin, Umut ne oynadılar? Böyle zor deplasmanda kazanmak istiyorsan, takım olarak bütün futbolcuların sahnede olması lazım. Lige verilen ara Galatasaray’a yaramamış. Takım olarak geri gitmişler. Dün gece kaybedilen 3 puanla bırakın liderliği belki de şampiyonluk kaybedildi.

Hep söylüyorum, Hamza Hoca’nın elindeki kadro isim olarak kaliteli görünse de kesinlikle değil. Fenerbahçe ve Beşiktaş kadro zenginliği olarak, kalite olarak Galatasaray’dan daha iyi.

Hamza Hoca’nın yapacağı bu kadar. Bu futbolcularla harikalar yaratması için sihirbaz olması lazım. Bütün futbolculara bakıyorum, hafta içi beyanat veriyorlar, “4. yıldız, 4. yıldız” hangi 4. yıldızdan bahsediyorlar? 4. yıldızı isteyen bir takım maç kazanmak için bu kadar mı gayret gösterir? Daha fazlasını ortaya koyamaz mı? Hikaye anlatıyor, tribünlere oynuyorlar. Olan Galatasaray’a oluyor. Şampiyonlar Ligi’nin ne kadar önemli olduğunu demek ki idrak edememişler. Son sözüm Trabzonspor’lu futbolcu ve taraftarlara; sahada futbolcular aralarında didişiyor, Özer Hurmacı provakatör gibi yedek kulübesinden fırlayıp Muslera’ya yumruk atmaya kalkıyor, ayıp hem de büyük ayıp. 2. ayıp da hakem Ali Palabıyık’ın kafasına çakmağı atana.