Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray ne zaman şampiyon olsa muhakkak kulübün içinde kavga çıkar. Terim, dört sene üst üste şampiyon oldu, UEFA Kupası’nı kazandı. Camia, o kadar büyük başarının bile tadını çıkaramadı. Önceki yıl, iki sene üst üste takımı şampiyon yaptı gene kavga, sonunda Terim kulüpten kovuldu.

Şimdi ise Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst’e haksızlık yapılmış. Şampiyonlukta en büyük pay bu iki yöneticininmiş. İki kupadan daha fazla, neden TT Arena’daki kutlamalarda podyuma davet edilmedikleri konuşuluyor. Önce şunu söyleyeyim; şampiyonluk, Hamza Hoca ve talebelerinin eseridir.

Haberin Devamı

Şampiyonlukta bütün yöneticilerin payı var. Başkan Duygun Yarsuvat, Dursun Özbek, Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak, Cem Kınay... Hepsi görevlerini doğru dürüst yaptığı için takım şampiyon oldu. Burada ‘Benim daha çok payım var, senin daha az var’ demek, hiçbir Galatasaraylıya yakışmaz.

Albayrak, takım TT Arena’ya gelirken otobüsün üstünde iki saat herkesi selamladı. Bütün televizyonlar bu görüntüleri naklen verdi, 50 milyon kişi izledi. Hiç kimse Albayrak’a, ‘Neden otobüsün tepesindesin?’ demedi. Ali Dürüst statta bütün televizyonlara konuştu. Ona da hiç kimse bir şey söylemedi. Sorun neymiş; podyuma davet edilmemişler. Şayet yöneticiler podyuma çıkacaksa hepsi çıkmalı. Albayrak ile Dürüst’e özel muamele yapılması doğru olmazdı. Kulüpte gruplaşma olurdu.

Albayrak’ı da, Dürüst’ü de severim. Ama bu tutumlarını doğru bulmuyorum. Zaten onurun büyüğü bu iki yöneticiye verildi. Artık bu konuyu fazla uzatmamak lazım. Yakışan da bu olur.

Aziz Yıldırım’a güvenin

Fenerbahçe’de yeni bir sayfa açılıyor. Kongre, Yıldırım’a güvenini gösterdi, “Artık yatırımı bırak, bize sportif başarı kazandır” dedi. Şimdi başkan da yeni bir Fenerbahçe yaratmak için kolları sıvadı. Teknik direktör olarak Spalletti ve Lucescu’nun ismi geçiyor. Bir çok futbolcu alınacak, eskilerin de birçoğu gidecek, süper bir F.Bahçe gelecek. Şu an sarı-lacivertlilere ve Yıldırım’a destek zamanı. Herkes sabırlı olmalı.

Tarihe geçtiler

Bir sezonda üç başkan, iki teknik direktör... Bu kolay bir iş değil. Aysal’ın yapamadığını Duygun Yarsuvat yaptı. Prandelli’nin yüzüne gözüne bulaştırdığı, enkaza çevirdiği takımı Hamza Hoca toparlayıp şampiyon yaptı. Bu Galatasaray tarihinde az rastlanan bir görüntü... Başta Hamza hoca, daha sonra futbolcular kulüp tarihindeki yerlerini aldılar.

Haberin Devamı

Operasyon büyük olmalı

Florya’da dünden itibaren yeni Galatasaray dizayn edilmeye başlandı. Başkan Dursun Özbek, Cüneyt Tanman ve Hamza Hamzaoğlu, gidecek ve yeni alınacak futbolcuların programını yapıyorlar. Önümüzdeki sezon çok zorlu geçecek. Başta Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon, Başakşehir, Konyaspor ve Bursaspor şampiyonluğa oynayacak takım kuruyorlar. Dilerim Florya’da Hamza hoca yeni transfer listesi yaparken bunları göz önünde bulundurur.