Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’da yaşananlara akıl sır ermiyor. İnsanlar ne yapmak istiyorlar, farkında değiller. Bu kafayla giderlerse kulüp bölünür.

Evet, kongre üyelerinin çoğu çok saygın kişiler. Liseli, lisesiz benim için fark etmiyor. Ayrıca şunu da söyleyeyim. Lise kulübün gururudur. Ama bu tartışmalar bilhassa sayıları az da olsa bazı liselileri antipatik duruma getiriyor.

Önce şunu belirtmeliyim... Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor... Bu büyük kulüpler halkın takımıdır. Taraftar istekte bulunur, kongre üyeleri elçidir. Talepleri yapmaya çalışır. Galatasaray öyle bir noktaya geldi ki her kongrede neredeyse savaş çıkacak! Başkanı yerden yere vurmak için abuk sabuk tezler ortaya konuyor. Bu da taraftarı çıldırtıyor.

Haberin Devamı

Başkan Mustafa Cengiz, kime ne saygısızlık yapmış? Kulübün bir kuruşunu kime yedirmiş, camiaya zarar verecek hangi hareketi yapmış? Başkan ‘Ada için yetki verin. Orayı derleyip toplayalım’ diyor. Ardından da kıyametler kopuyor. Yine söylüyorum, Ada’yı kim yıktırdı. Bu belli. Verdikleri iki dilekçe ile bastıra bastıra yıktırdılar. Mustafa Cengiz ‘Geriye alalım’ dediğinde ise ‘hayır olmaz’ cevabını veriyorlar.

Hadi bunu da geçtim... Çok yakında ‘Florya’dan çık’ diyecekler. Kemerburgaz’daki arsada ise sorunlar var. Yakınından yüksek gerilim hattı geçiyor, ayrıca maden sahası... Cengiz bu sefer de ‘Yetki verin. Tesisleri buraya mı yapacağız, yoksa başka bir yere mi? Ama kulübün antrenman sahasına ihtiyacı var’ diyor. Yine kıyamet kopuyor. Ve üzülerek söylüyorum 145 kişi, yetki vermemek için elini kaldırıyor. Demek ki bu insanlar için Galatasaray’ın menfaatinin hiçbir önemi yok.

Futbolcular nerede idman yapacak? Herhalde bu arkadaşların çok büyük bahçeleri var ve onlara güveniyorlar. İnanın çok ayıp. Galatasaray’a bunları yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok.

Başarısız olanlar gider!

Fenerbahçe’de yaşananlar taraftarı gerçekten çok üzüyor. Mutlaka düzelecek... Hem de kısa zamanda. Tamam, sportif direktör ve teknik adam seçimini Başkan Ali Koç yaptı bunu kabul ediyorum. Ama futbolun doğasında var.

Haberin Devamı

Her hoca ya da her sportif direktör başarılı olacak diye bir kaide yok. Koskoca Mourinho’nun Manchester United’da ne hallere geldiğini görüyoruz.

Burada önemli olan sarı-lacivertli kulübün çok güçlü bir başkanı ve iyi bir yönetim kurulu var. Ters giden bir şeyler varsa neye mâl olursa olsun neşteri vururlar. Bu güçleri var. Bu futbolcuları kim bir araya getirdi? Comolli ile Cocu... Transferler yapılırken birbirlerine danışmadılar mı? Tabii ki danıştılar. Çok iyi biliyorum. Alınan isimlerin hiçbirine yönetim karışmadı.

Mevcut tabloya bakıyoruz oyuncular iyi mi ya da kötü mü onun kararını veremem. Ama 12 dakikada Rizespor’dan üç gol yiyen bir takım var ortada. Bu kadroyu yaratan Comolli ve futbolcuyu oynatamayan Cocu başarısız. Nereye kadar böyle devam eder ya da Başkan Ali Koç nereye kadar tahammül eder bilemiyorum. Fakat benim düşüncem çok yakında Fenerbahçe’ye Türk futbolunu iyi bilen bir teknik direktör mutlaka gelir.

Mustafa Denizli heyecan getirecek

Hayatım boyunca çok istemişimdir Mustafa Denizli, Fatih Terim ve Şenol Güneş’in Süper Lig’de hoca olarak yarışmasını. Çok şükür bu dileğim gerçekleşti. Evet, rekabet Kasımpaşa’ya duyulan ilgiyi tavan yaptıracak. Bugün nasıl Başakşehir ile gurur duyuyorsak, ligimize büyük heyecan getirdiğini düşünüyorsak aynı şekil Kasımpaşa da ilk 5’in büyük adaylarından biri olacak.