Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe çılgınlık mı yapıyor, yoksa doğrusunu mu yapıyor? Bu çok tartışılacak ama bana göre doğrusunu yapıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun 14 yabancı serbestliğini çok iyi kullandı. Şu an için yapılan transferlerin bazıları eleştirilse de çok değil 4 hafta sonra bu eleştirilen futbolcular Türkiye’ye, takımına alışıp farklı bir performans sahaya koyacaklar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Shakhtar Donetsk maçını da ölçü almak doğru değil. 4 haftada bir takım ancak bu kadarını yapabilir. O maçta teknik direktör Pereira biraz daha formda olsaydı kesin turu geçen taraf sarı-lacivertliler olurdu. Ama stoperler kötü, orta saha kötü diye yapılan eleştirilerin hiçbirine katılmıyorum.
Aziz Yıldırım Türk futbolunu ve Fenerbahçe’nin yapısını en iyi bilen başkan. Mali konularda da sıkıntı çekmiyor. Sponsorsa sponsor. Stadın isim hakkını 90 milyon euroya satabiliyor. Onu da geçtim, o kadar büyük Fenerbahçeli zenginler var ki hepsi de fedakâr. Başkan üçer beşer milyon euro verip şu futbolcuyu transfer edeceğiz deyince hiçbiri hayır demiyor. Son Ozan Tufan transferi... Beşiktaş istedi, Galatasaray istedi, Aziz Yıldırım masanın üzerine 7 milyon euroyu koydu ve bu büyük transferi bitirdi. Volkan Şen de Fenerbahçe’ye geliyormuş. Şu an tüm Fenerbahçeli taraftarlar ve camianın ayakları yere basmıyor. Aziz Yıldırım çok büyük ve iyi bir takım kurdu. Çok değil liglerin altıncı haftasında bunu herkes görecek. Avrupa liginde ise bu takım kesin favori. Futbolda şöyle bir şey var: Ne kadar yatırım yaparsan o kadar karşılığını alırsın. Aziz Yıldırım da bu yatırımı yaptı. Karşılığını da mutlaka alacak.

Haberin Devamı

Ozan’ı uyarıyorum
Ozan Tufan yirmi yaşında bir genç. Türk futbolunda pırıl pırıl parladı ve sonunda çok büyük bir kulübe geldi. Şimdi işi daha da zor. Fenerbahçe okyanus. Bakın Alper çok büyük bir transferdi, Eskişehir’den geldi, daha hâlâ uyum devresini atlatamadı. Ozan dikkatli olmalı. Bursaspor’da bir çalışıyorsa, Fenerbahçe’de iki çalışmalı. Gece hayatı, etraftaki şak şakçılar. Bunlara kendini kaptırırsa başarılı olamaz. Benden uyarması bu fırsatı iyi kullanmalı.

Haberin Devamı

Üç kupayı unutun
Galatasaray bir sezonda üç kupa aldı. Buna çok saygı duyuyorum. Herkes de duymalı. Hamza Hamzaoğlu gibi yüreği tertemiz, pırıl pırıl bir hocanın başarısı bu. Ama şimdi yeni sezon başlıyor. Süper Lig’deki takımların hepsi güçlendi. Şampiyonlar Ligi maçları var. Geçen sene bu kadroyla Avrupa’da önüne gelen her takım sarı-kırmızılılara 4 gol attı. Hamza Hoca kadrosunu güçlendiremedi, transferler yapamadı. Daha hâlâ Real Madrid maçından sonra eksiklerimizi tespit edip transferler yapacağız diyor. Bakın bu yanlış. Ben üzülüyorum. Futbolun hiçbir zaman dünü olmadı bundan sonra da olmayacak. Galatasaray taraftarı ve camia en ufak bir başarısızlıkta faturayı Hamza Hoca’ya çıkaracak. Hoca yönetimine karşı diretmeli. Futbolcu istemeli, bu kadroyu güçlendirmeli. Şurada transferin bitmesine 15 gün var. Bu son fırsatı değerlendirmeli.