Galatasaray Osman Şenher'den Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Takımına hiçbir katkısı yok!

Osman Şenher'den Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Takımına hiçbir katkısı yok!

18.03.2024 - 07:45 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-3 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir virajı kayıpsız döndü. Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Kasımpaşa-Galatasaray maçını değerlendirdi.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Takımına hiçbir katkısı yok

Galatasaray bu sezonun en kritik maçlarından birinde Kasımpaşa'yı 4-3 mağlup ederek zirvede hata yapmadı. Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Kasımpaşa-Galatasaray karşılaşmasını değerlendirdi. Şenher, Galatasaraylı yıldızı eleştirdi.

Haberin Devamı

Osman Şenher'in "Galatasaray gitti geldi" başlıklı yazısı şu şekilde:

Kasımpaşa, Süper Lig’in en zor deplasmanı... Kalecisinden santrforuna kadar gerçekten performansları, top teknikleri, ikili mücadeleleri harika bir takım. Golcü Da Costa mükemmel ötesi bir futbolcu ve dün Galatasaray’ın orta sahası ile defansını epey hırpaladı. Evet lacivert-beyazlılar da maçı kazanabilirdi. Okan Buruk’un son andaki Tete ve Vinicius hamleleri, rakip de 10 kişi kalınca galibiyeti getirdi.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Takımına hiçbir katkısı yok

Önce şunu söyleyelim; sarı-kırmızılılar sezonun en çok pas hatasını yaptığı maçı oynadı. Bir hafta önce, Kerem Demirbay ve Torreira’ya büyük övgüler söyledik. Kasımpaşa karşısında ise bilhassa Demirbay’ın bir tek pası yerini bulmadı. Kaptırdığı toplar da Muslera’nın koruduğu kalede tehlike yarattı.

Haberin Devamı

Sağ bekte Kaan Ayhan çok ağır kaldı. Bilhassa rakip ataklarda etkisizdi. Sol bekte Köhn, hücuma fazla çıkamadı, defansif olarak da oldukça yıprandı. Kerem Aktürkoğlu iyi niyetle mücadele etmesine rağmen, takımına hiç bir katkısı yok. Barış Alper gibi tempolu bir isim bile Yasin ve Porozo ikilisinden çok zor kurtuldu. Yine de görevini yapanlardandı.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Takımına hiçbir katkısı yok

Mauro Icardi, dün gecenin kilit oyuncularındandı. Kendi kalesine gol attı, penaltıyı kaçırdı, iki gol attı, galibiyet golünde de onun direkten dönen topunu Vinicius filelere gönderdi. Bu sezon ilk defa ligde bu kadar tempolu, heyecanlı, yedi golün atıldığı bir maça şahit oldum.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu’yu kutlamak lazım. Çok yürekli bir teknik adam. Süper Lig’de hiç bir takım Galatasaray’a karşı bu kadar yürekli bir şekilde galibiyet için oynamaz. Takımı on kişi kaldığı halde devamlı golü düşündüler.

Sonuçta Galatasaray bu karşılaşmada gitti, geldi. Berabere de bitirebilirdi, mağlup da olabilirdi. Okan Hoca’nın özellikle orta sahada biraz daha temkinli olması gerekir. Bu ikinci bölgeye tedbir almazsa dünkü gibi tüm maçlarda sorun yaşayabilir.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Takımına hiçbir katkısı yok

NEVZAT DİNDAR - VAR MI YAN BAKAN?

Galatasaray en zor virajı kayıpsız döndü. Kasımpaşa’yı deplasmanda 4-3 yenen Aslan, 18. maçından yenilmeden ayrıldı, üst üste 11. karşılaşmasını kazandı ve şampiyonluk yolunda çok kritik bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı

7 golün atıldığı maçta iki kez öne geçen ama 78’de de geriye düşen sarı-kırmızılılar ayağa kalkmasını bildi. Icardi resmen maça damgasını vurdu. Arjantinli 2 kez kafayla ağları havalandırdı, kendi kalesine de attı, penaltı da kaçırdı. Ne var ki final sahnesinde Carlos Vinicius vardı. 90. dakikada sahneye çıkan Brezilyalı forvet Galatasaray’a galibiyeti getiren golü attı. Bu gol Mitroğlu’nun Akhisar’a attığı golü anımsattı! Belki de dün 90’da gelen gol, şampiyonluğu getiren gol olacak.

Osman Şenherden Galatasaraylı yıldıza eleştiri: Takımına hiçbir katkısı yok

Maçta perdeyi Mertens açtı. 27’de ceza sahası dışından plaseyle ağları havalandırdı Belçikalı.
Ancak 34’deki karambolde Icardi topu kendi kalesine attı: 1-1.

İkinci yarıya Galatasaray golle başladı. Icardi 48’de sahneye çıktı. Arjantinli forvet, Mertens’in ortasında düzgün bir kafa vuruşuyla Aslan’ı yeniden öne geçirdi: 1-2.

57’de Aytaç Kara’nın füzesiyle skora yeniden denge geldi: 2-2. Ceza sahası dışından yapılan sert vuruşta Muslera çaresiz kaldı.

Haberin Devamı

78’de Costa ile Kasımpaşa öne geçti: 3-2. Bununla birlikte maç adeta yeniden başladı.

81’de Zaha düşürüldü ve Winck atıldı. Icardi penaltıyı kaleciye nişanladı.

83’te yine Icardi, Ziyech’in ortasında iyi yükseldi ve kendisini affettirdi: 3-3.

86’da Torreira net pozisyonu harcadı. 90’daki karambolde Vinici

Yazarlar