Galatasaray Osman Şenher'den Prag sonrası Galatasaray eleştirisi: İçime sindiremiyorum

Osman Şenher'den Prag sonrası Galatasaray eleştirisi: İçime sindiremiyorum

23.02.2024 - 07:32 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray, Sparta Prag'a 3-2 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Spor yazarları karşılaşmayı değerlendirirken yapılan hataları mercek altına aldı.

Osman Şenherden Prag sonrası Galatasaray eleştirisi: İçime sindiremiyorum

UEFA Avrupa Ligi play-off turu maçında Galatasaray, 3-2'nin rövanşında Sparta Prag ile karşılaştı. EPET Arena'da oynanan maçı Sparta Prag 4-1 kazandı. Prag'a galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Praciado, 74. dakikada Tuci, 80. dakikada Haraslin ve 90+6'da Kuchta kaydetti. Galatasaray'ın tek golü 16. dakikada Abdülkerim Bardakcı'dan geldi.

Haberin Devamı

Galatasaray'da Kaan Ayhan, mücadelenin 70. dakikasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Mücadele sonrasında spor yazarları karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdi.

OSMAN ŞENHER: BU KADAR HATA YAPILMAZ / MİLLİYET
Galatasaray’ın dün gece Avrupa Ligi’nden elenmesinin tek sebebi futbolcuların yaptıkları hatalardı. İlk golü yiyorsun, rakibin ayağına topu sen veriyorsun... Preciado da zaten süratli, Muslera’nın üzerinden rahatlıkla golü atıyor. İkinci golde Berkan biraz dikkatli olsa rakibe o topu vurdurmaz... Kaan Ayhan 75. dakika rakibe giriyorsun, biraz dikkatli ol. Neden adamın kaval kemiğine tabanla girip kırmızı kart görüyorsun? Üçüncü golde Sanchez ayağının altındaki topu kaçırdı. Bunun yanında Kerem Demirbay’ın Barış Alper’in rakibe yüzde yüzlük pasları var. Bu kadar hata yapılmaz.

Haberin Devamı

İÇİME SİNDİREMİYORUM
Bu futbolcuların hepsi profesyonel... 70. dakikaya kadar elindeki skor sana tur atlattırıyor, sen son 20 dakika peş peşe bir sürü hatalar yapıp Avrupa’ya veda ediyorsun... Ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum, içime de sindirmiyorum. İstanbul’daki maçta Sparta Prag da Galatasaray da daha iyi mücadele ettiler. Dün geceki Prag’ı Galatasaray’ın yenmesi lazımdı. Ama kusura bakmasınlar Kerem de Mertens de Barış Alper de çok koşup mücadele etmelerine rağmen Icardi’yi topla buluşturamadılar.

PRAG BİR MANCHESTER VEYA BAYERN DEĞİL
Süper Lig’de de hatalar yapsan onu telafi etme imkanın var. Peki Prag maçının telafisi var mı? Yok... Taraftar kendini bırakın dün gece tur geçmeyi, “final oynarız” diye şartlıyordu. Ama dün gece ortaya koydukları mücadele yetersiz kaldı. Koca bir hayal kırıklığı...
Bu kadronun Avrupa Ligi’nde devam etmesi gerekirdi. Normali buydu. Hepimiz buna inandık. Süper Lig maçlara beni ilgilendirmiyor ama Avrupa’da her tur atlayışımızda göğsümüz kabarıyor. Yazık oldu. Bu kadar büyük bir fırsatı kaçırmamaları lazımdı.



Sparta Prag bir Manchester United, Bayern Münih veya Kopenhag değil... Üç tane de önemli futbolcuları dün gece oynamadı. Cim-Bom’un evire, çevire Sparta Prag’ın içinden geçmesi gerekirdi. Okan hoca kenarda ne kadar çırpınırsa çırpınsın yapabileceği hiçbir şey yoktu. Takımın kazanma hırsı dün gece çok düşüktü.

Haberin Devamı

ERMAN ÖZGÜR: ASLAN’A YAKIŞMADI / FANATİK
Sparta Prag önde yaptığı presle Galatasaray’ın savunma ve orta sahada yapacağı top kayıplarına yatırımın karşılığını çabuk aldı. İlk maçın da yıldızı Preciado çabuk bir hücumda karşı karşıya kalınca Muslera’yı çaresiz bırakıp golü attı. Bu gol Galatasaray’ı maça döndürdü. 2. topları kazanıp bu kez Prag’a baskı yapan Galatasaray, dengelediği oyunun karşılığını çabuk aldı. Sanchez kafasını tamamlayan Abdülkerim savunmadaki güvenli oyununu golle süslemeyi başardı.

Tabelanın dengede olması Sparta Prag’ı hataya daha müsait bir takım haline getirdi. İcardi ve Mertens devreye çok fazla girmediği için devrenin berabere bitmesi Galatasaray için önemliydi. Fakat 2. yarı başladığı andan itibaren avantajlı olan taraf Galatasaray olmasına rağmen bireysel hatayı çok fazla yapan, hücum etmekte zorlanan takım da Galatasaray oldu. Abdülkerim ve Muslera Galatasaray hata yaparken müdahaleleri ile tabelayı tuttular ama Kaan Ayhan kendini attırınca onlar da çaresiz kaldılar.

Haberin Devamı

BİREYSEL HATALAR VE AMATÖRLÜK
Kırmızı kart ile beraber Sparta Prag hamleleri çok çabuk karşılığını verirken Okan Buruk hamleleri oyuna ilk kez Galatasaray’ın oyununa bir şey katmadı. Kaan Ayhan eksik bırakmasının yanında savunduğu kanat da o olmayınca zayıf düştü. Zeleny ve Tuci golünde Berkan, Haraslin golünde Davinson Sanchez çok önemli hatalar yaptılar.

Ama en önemlisi ilk maçta da eksik kalan Galatasaray’ın aynı tepkiyi deplasmanda veremeyişi oldu. Kuchta dağınık görüntümüze son darbeyi vurdu. Rövanş maçındaki oyun, bireysel hatalar ve Kaan Ayhan’ın amatörlüğü Galatasaray’a hiç yakışmadı ve bu Türkiye’yi aşmış gözüken kadro Avrupa defterini kapatmış oldu.

SERKAN AKCAN: BİREYSEL HATA! / FANATİK
Sparta Prag Teknik Direktörü Brian Priske, Okan Buruk’u kopyalamış gibiydi. Oyunun başlangıcında Galatasaray ön alan baskısını beklenen şiddette yapamadı ama Abdülkerim ile Davinson Prag’ın santrforu Kuchta’nın üzerinde baskı kurmayı başardı. Fakat Galatasaray’ın zayıf karnının sol koridoru olduğunun üzerine plan yapan Priske, Okan Buruk’un, Icardi’yi orta sahanın derinine çektiği setin aynısını Kuchta’yı pivota alarak oynadı. Bunu yaptığı ilk pozisyonda Abdülkerim ile Berkan’ı orta yaya çekip Preciado’ya koridor açarak golü buldu. Galatasaray’ın gole reaksiyonunun çabuk olması Prag’ın coşkusunu kesmek için tek yoldu. Okan hoca Icardi’yi yine derine çekerek önce topu aldı, peşinden golü buldu. Ama Galatasaraylı futbolcuların beklerden başlayarak bireysel hataları momentumu Prag’ın lehinde tuttu.

Haberin Devamı

Galatasaray topu yine pas örgüsüyle çıkarmaya çalışırken baskıyı iliklerine kadar hissetmeye başladı. Barış Alper’in yanlış pası, Berkan’ın kaptırdığı top derken Prag’ın iki çok net pozisyondan gol çıkaramaması büyük şanstı. Fakat Galatasaray adına sahada iyi gitmeyen şeyler vardı ve çok göze batıyordu.

FATURA TEK İSME KESİLEMEZ
Kaan Ayhan’ın sakatlığına bağlanabilecek ağırlığı, peşinden gördüğü kırmızı kart, sonrasında Berkan’ın sol bek savunmasındaki hatası ve Prag’ın ikinci golü. Maalesef Avrupa Ligi’nde final turlarını hedefliyorsanız bekleriniz ideale yakın olmalı. Faturayı tek bir isme kesmek yanlış. Berkan ilk golde alanını boşalttı, ikincisinde savunma zaafı başroldeydi. Ama Galatasaray yönetiminin Köhn transferisini yetiştirip UEFA listesine bildirmesi gerekirdi.

Yazarlar