UEFA Avrupa Ligi Sparta Prag - Galatasaray maçına Anthony Taylor damga vurdu! VAR devreye girdi

Sparta Prag - Galatasaray maçına Anthony Taylor damga vurdu! VAR devreye girdi

23.02.2024 - 00:44 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanşında Sparta Prag ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Kritik maça Anthony Taylor'ın kararları damga vurdu.

Sparta Prag - Galatasaray maçına Anthony Taylor damga vurdu VAR devreye girdi

Sparta Prag, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanş mücadelesinde Galatasaray'ı konuk etti. Letna Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor yönetti. Anthony Taylor’ın yardımcılıklarını ise Gary Beswick ile Adam Nunn yaptı.

Haberin Devamı

Sparta Prag ile Galatasaray arasındaki maça İngiliz hakem Anthony Taylor'ın kararları damga vurdu.

Kritik maçın 38'inci dakikasında Barış Alper Yılmaz'ın Sparta Prag ceza sahasına girmek üzereyken yerde kaldığı pozisyonda Anthony Taylor oyunu devam ettirdi. Barış Alper Yılmaz bu pozisyon sonrası uzun süre yerden kalkamadı. VAR'dan pozisyona dair herhangi bir izleme önerisi gelmedi.

VAR DEVREDE, KIRMIZI ÇIKTI

Zorlu maçın 68'inci dakikasında Galatasaray'da Kaan Ayhan, Lukas Haraslin'i faulle durdurdu. Maçın hakemi Anthony Taylor, Kaan Ayhan'ı bu faul sonrası sarı kartla cezalandırdı.

VAR incelemesi sonrası hakem Anthony Taylor'a pozisyonu izleme önerisi geldi. VAR monitöründe pozisyonu izleyen Anthony Taylor, Kaan Ayhan'ı kırmızı kartla cezalandırdı.

Haberin Devamı

BURUK: FORMDA DEĞİLDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Sparta Prag maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında Anthony Taylor'a sert çıktı. Tecrübeli teknik direktör açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şampiyonlar Ligi'nde ve Avrupa Ligi'nde benzer kötü hakem yönetimleri yaşadık. Bu maçta da hakem yönetiminden memnun değiliz. Nedenini bilmiyoruz ama genel olarak hep kötü hakem performanslarına denk geldik. Premier Lig hakeminden daha iyi performans bekliyorsunuz. Ancak formda değildi."