Fenerbahçe Özbekistan Futbol Federasyonu'ndan Fenerbahçe'ye ziyaret!

Özbekistan Futbol Federasyonu'ndan Fenerbahçe'ye ziyaret!

07.12.2023 - 19:46 | Son Güncellenme:

Kulüpler Birliği Vakfı’nın düzenlediği organizasyon kapsamında Özbekistan Futbol Federasyonu ile Özbekistan futbol kulüplerinin yöneticilerinden oluşan Özbekistan futbol heyeti, Fenerbahçe Kulübü'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Özbekistan Futbol Federasyonundan Fenerbahçeye ziyaret

Fenerbahçe Kulübü'nün farklı departmanlarındaki yönetim biçimleriyle ilgili bilgiler almak amacıyla Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’ni ziyaret eden heyet ilk olarak Fenerbahçe Efsanesi Stadyum ve Müze Turuna katıldı. Tur kapsamında soyunma odaları, saha içi ve tribünler gezildi.

Haberin Devamı

Ardından Fenerbahçe Müzesi’ni gezen heyet, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın kazandığı 28 Türkiye şampiyonluğunun kupaları ile Kulübümüzün kuruluş gününü ve işgal döneminde Kurtuluş Savaşı için silah kaçırma konularını aktaran canlandırmaları da ilgiyle takip etti.

Daha sonra kulüp yetkilileri tarafından Özbek futbol delegasyonuna scouting, kadro planlaması, pazarlama ve biletleme konularında sunumlar yapıldı. Karşılıklı hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.

Ziyaretle ilgili Fenerbahçe TV’ye açıklama yapan Özbekistan Profesyonel Futbol Ligi Uluslararası İlişkiler Direktörü Zokhirjon Akramkhonov, "Öncelikle Fenerbahçe Spor Kulübü’ne misafirperverliği için teşekkür ederim. Özbekistan Futbol Ligi heyeti olarak Fenerbahçe’nin tecrübelerinden faydalanmak için buradayız çünkü Fenerbahçe Avrupa’da örnek alınabilecek bir kulüp. Çok özel bir tarihe ve en ateşli taraftarlara sahip. Bizim kulüplerimiz için de örnek teşkil ediyor. Bu yüzden Özbekistan futbol heyeti olarak buradaki sunumları dinlemeye ve her departman için pek çok yönetim biçimi öğrenmeye geldik. Bu sunumlar da bizim için çok bilgilendirici oldu. Çok fazla bilgi edindik. Türkiye tarafında Fenerbahçe gibi bir kulüp ile böyle iş birliği yapmak bizim için onur verici oldu. Hem Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük spor kulübü hem de Türk vatandaşları bizim kardeşimiz. Futbol ile böyle bir köprü inşa ettiğimiz için çok mutluyuz. İleride daha büyük projelerde birlikte olmak dileği ile tekrardan Fenerbahçe Spor Kulübü’ne teşekkür ederiz" dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar