Tenis ÖZEL | Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kortta rekabet edecek!

ÖZEL | Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kortta rekabet edecek!

24.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üç büyük kulübün tenise kendi isimleriyle dahil olması yönünde çalışmaları bulunduğunu anlatan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş; Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş başkanlarıyla konuyu görüştüğünü ve olumlu dönüş aldığını söyledi.

ÖZEL | Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kortta rekabet edecek

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ülkenin üç büyük kulübünün teniste faaliyet göstermekle ilgili düşünceleri bulunduğunu ancak bu konuda somut adımın henüz atılmadığını söyledi. Milliyet’e konuşan TTF Başkanı Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleriyle bu konuda gerçekleştirdiği görüşmeleri anlattı.

Türkiye Tenis Federasyonu olarak üç büyüklerin tenis camiasında kendi isimleriyle yer almasından mutluluk duyacaklarını ifade eden TTF Başkanı “Bunu tabii ki isteriz ve iletişim içerisindeyiz. Kulüp başkanlarımızı bu konuda zaman zaman ziyaret ederek, taleplerimizi ve konuyla ilgili davetlerimizi yapıyoruz. Onlar da istiyor ama uygun bir zaman, ne zaman olacak onu göreceğiz. İnşallah yakın bir zamanda olur” dedi.

Haberin Devamı

"İLGİ PATLAMASI OLUR"

Cengiz Durmuş “Büyük takımlarımızın isimleriyle tenisin içinde olması, birikmiş taraftarların özellikle seyirci tarafında, rekabet tarafında çok önemli mesafe kat edeceğine inanıyorum ben. Üç büyükler tenise kendi isimleriyle girerlerse bu bir ilgi patlamasına yol açacaktır. Milyonlarca taraftarı olan kulüplerin işin içine girmesiyle rekabetin tetiklediği şey çok güçlü olur” şeklinde konuştu.

Cengiz Durmuş “Branş olarak da tenisin rekabet ortamında, tabii çok keyifli sevgi-saygı çerçevesinde rekabetin, büyük takımlara da çok yakışacağını biliyorum. Bizim de hazır bütün takım taraftarını tribünlerde düşünemiyorum zaten. Öyle bir şey olduğu zaman zaten tribünler yetmeyecek. Büyük bir ilgi, alaka, heyecanla bu da herşeye doğru yansır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tenis müsabakalarında büyük kulüplerin de dahil olabileceği uygun format bulunduğuna dikkat çeken Durmuş şöyle devam etti: “Takımlar şampiyonası yapıyoruz, ligler yapıyoruz, bu şampiyona ve liglerde büyük bir rekabet büyük bir başarı getirir. Başarının daha hızlı gelmesini sağlar. Rekabet olduğu zaman sponsorlara çok daha çabuk ulaşabiliriz.

Seyirciye daha çabuk ulaşabiliriz ki zaten seyirciye ulaşınca her şeye çok daha çabuk ulaşabiliyoruz. Büyüklerin rekabet ortamında bize katacağı daha başka büyük değerler de var. Böyle olursa tenise ilgi artacak, basın daha çok ilgi gösterecek. Üç büyükleri tenise dahil ederek, derbileri kortlara taşımak istiyoruz. Üç büyükler olduğu zaman zaten değme keyfine gitsin.”

"KORT GEREKİRSE YAPARIZ"

Böyle bir durumda tribünlerin seyircilere yetmeyeceğini ve yeni kortlar yapmaları gerekeceğini kendisine hatırlattığımız Cengiz Durmuş, bunun üzerine “Yaparız bizim işimiz o. Türkiye güçlü bir ülke, bu açıdan ihtiyaç olduğu zaman, otomatik araba gibiyiz yani, ihtiyaç olduğunda vites yükseltebiliyoruz” yorumunu yaptı.

TAÇ SPOR YERİNE GALATASARAY TERCİHİ

Galatasaray Kulübü’nün teniste var olduğunu ancak kendi ismiyle rekabet etmediğini belirten Cengiz Durmuş bu durumun değişmesi yönündeki dileğini anlattı. Durmuş “Galatasaray Taç Spor Kulübü’nü aldı ama onlar Taç Spor Kulübü olarak devam ediyor. Galatasaray kulüp olarak bütün Taç Spor’u alıp bünyesine kattı, teniste Taç Spor olarak varlar şu anda. Biz de Galatasaray ismiyle değiştirin diye başkanımızdan rica ettik. Bununla ilgili de olumlu bir dönüş aldık ama sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

Konu hakkında Galatasaray başkanı Dursun Özbek ile bir görüşme yaptığını aktaran TFF Başkanı “Dursun Bey sağolsun, kendisi çok da iyi bir tenisçidir. Ailece de tenis oynarlar. Dursun Beyi ben tenis oynadığı için takdir ederim. Taç Spor olarak var olmalarından ziyade Galatasaray olarak devam etmelerini isteriz. Herhangi büyük takımımız ismiyle tenise girerse, diğerleri de girecektir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE'YE ÇOK YAKIŞIR"

Sarı-lacivertlilerin teniste olması düşüncesine Ali Koç’un da katıldığını belirten TTF Başkanı Durmuş “Öncelikle futbolu istedikleri noktaya getirme duygusunda olduklarını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ile konu hakkında görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, sarı-lacivertli ekibin başkanıyla gerçekleştirdiği görüşmeye yönelik bilgiler verdi.

Durmuş “Ali Koç başkan çok heyecanlandı, ‘bu işi halledelim, mutlaka bunu yapalım’ dedi. Bunun üzerine ben de çok heyecanlandım. Bizim de anlattıklarımızı, tenisin tabana yayılma projelerini takip ettiğini de biliyorum kendisinin. Aynı zamanda bizim Avrupa’daki başarılarımızı takip ediyor. Sürekli görüşüyoruz kendisiyle. Fenerbahçe amatör sporlara önemli yatırım yapan, bir çok branşta önder bir kulüp. Yıllardır bunu kendi bütçesi, kaynağıyla ciddi şekilde destekliyorlar” dedi.

Cengiz Durmuş şöyle devam etti: “Diğer taraftan tenis olmadığı için üzgünüm. Ali Koç başkana bunu söylediğimde, ‘bunu beraber yapalım’ dedi ama öncelikle futbolu istedikleri noktaya getirme duygusunda olduklarını düşünüyorum. Her şeyin en iyisini yapmaya çalışan bir kulüp olarak teniste olmaları iyi olur. Tenis Fenerbahçe’ye, Fenerbahçe de tenise çok yakışır. Tenis branşı aslında zaten vardı burada. Fenerbahçe’de 1938’de tenis branşı mevcuttu, sonradan kapandı. Ama tekrar olacak, ona inanıyorum.”

Haberin Devamı

"ÇOK İSTESELER DE ÖNCELİKLERİ FUTBOL"

Beşiktaş ile de konuyla ilgili temasları olduğunu aktaran Cengiz Durmuş, kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi ile, kendisinin siyah-beyazlılarda ikinci başkan olduğu dönemde görüştüğünü söyledi. Durmuş şunları söyledi: “Fenerbahçe, Beşiktaş teniste henüz yoklar ama bu konuda çok heyecanlılar. Ben bu kulüplerdeki tüm başkanlarımızla görüştüm, hepsi de gerçekten heyecanlı. Ancak tabii hepsinin birinci önceliği futbol olunca işin doğrusu, sanıyorum çok istedikleri ve çok düşündükleri halde bir zamanlama ayarlayamadığımız için yapamadık ama günün birinde Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve daha çok Anadolu’dan da takımlarımız katılım sağlayabilirler. Çünkü tenis geleceğin en çok ilgi görecek branşlarından bir tanesi. Çünkü çok büyük bir genç nüfusa sahibiz. Tenis Türkiye’de yeni başlıyor diyebileceğimiz kadar da, iyi geliyor.”

ZEYNEP OLİMPİYAT YOLUNDA

WTA düzeyinde bir turnuvada teklerde finale kalan en genç Türk raket olan Zeynep Sönmez hakkında Cengiz Durmuş, “Paris 2024’e katılma şansı her geçen gün artıyor” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’de kadınlar tenisinin yükselen isimlerinden Zeynep Sönmez, son dönemde elde ettiği derecelerle dikkat çekiyor.

21 yaşındaki milli tenisçi geçtiğimiz hafta Slovenya’da düzenlenen WTA 125 turnuvası Sava Ljubljana’da kariyerinin en büyük finaline yükselmiş ve bu galibiyetle WTA düzeyinde bir turnuvada teklerde finale ilerleyen en gençTürk raket olmuştu.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, genç tenisçiden beklentilerinin büyük olduğunu dile getirdi. Üst üste başarılı sonuçlar alan isim için şunları söyledi:

“Zeynep Sönmez’in olimpiyat şansı her geçen gün artıyor. Kendisi şu an dünya 146 numarası oldu ve ilk 100’e doğru ilerliyor. Önümüzdeki sene bahar aylarında, Paris 2024 olimpiyatlarına gitmeye hak kazanan sporcuların durumu belli olacak. Çağla Büyükakçay olimpiyatlara dünya 63 numarasıyken gitmeye hak kazanmıştı. Zeynep büyük turnuvalara katılıp yüksek puanlar toplayabiliyor. Sırada katılacağı turnuvalarda bir iyi turnuva finali daha yakalarsa, hedefine çok yaklaşacak. O tarihlere kadar sıralamadaki yerini buralara çekmesi ve olimpiyata gidebilmesi için büyük bir avantajı bulunuyor.”

"TENİS HAFIZAMIZ"

İstanbul Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü’nün ev sahipliğinde organize edilen İstanbul Challenger TED Open Uluslararası Tenis Turnuvası Bosna Hersekli Damir Dzumhur’un mutlu sona ulaşmasıyla sona erdi. Bu sene yetmiş beşincisi düzenlenen köklü organizasyona değinen TTF Başkanı Durmuş “Tenisin ülkedeki hafızasının oluşmasında bu turnuvanın rolü çok büyük. Dünyada da çok iyi bilinen bir turnuva. ATP tarafından ödüllendirildi ve yurt dışından sporcuları çekiyor” dedi.

"ONU SEVMEYEN DE SAYGI DUYUYOR"

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, geride kalan Amerika Açık tenis turnuvasında Novak Djokovic’in elde ettiği yirmi dördüncü grand slam zaferini de yorumladı. Deneyimli yönetici “Djokovic gerçekten inanılmazı başarıyor. Azim, istek ve arzunun birleştiği bir sporcu haline geldi. Spor adına mücadele örneği oldu, dünyada sevmeyenler de kendisine saygı duyulması gerektiğini anladı” dedi.

Yazarlar