Fenerbahçe ÖZEL | Fenerbahçe'yi Edin Dzeko ayağa kaldırdı! Soyunma odası konuşması ortaya çıktı

ÖZEL | Fenerbahçe'yi Edin Dzeko ayağa kaldırdı! Soyunma odası konuşması ortaya çıktı

12.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Pendikspor karşısında tansiyonu yüksek geçen ilk yarıyı isabetli şut atamadan bitiren Fenerbahçe’de kaptanın devre arasında yaptığı konuşma çok etkili oldu.

ÖZEL | Fenerbahçeyi Edin Dzeko ayağa kaldırdı Soyunma odası konuşması ortaya çıktı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Pendikspor’u 4-1 yenerek zirve yarışında hata yapmazken, özellikle mücadelenin ilk yarısı çok etkiledi. 59 dakika oynanan ilk devrede top 23 dakika sahada kalırken, gerilim en tepeye çıktı. Yaşanan olaylar nedeniyle sahaya konsantre olamayan sarı-lacivertli futbolcular ilk 45 dakikayı isabetli şut atamadan noktaladı.

Haberin Devamı

Girdiği hava topunda kaşı açılan kaptan Edin Dzeko, soyunma odasında ikinci devre öncesi sorumluluk alırken, arkadaşlarıyla bir konuşma yaptı ve “Bu tarz şeylere enerji harcamamamız gerekiyor. Çünkü bu olaylar birçok maçta başımıza geldi. Sahaya çıkalım ve kendi oyunumuzu oynamaya çalışalım” ifadelerini kullandı, takımı ayağa kaldırdı. Teknik Direktör İsmail Kartal da devrenin hemen başında yaptığı Osayi-Djiku hamlesiyle rüzgârı tersine çevirdi.

Öte yandan sarı-lacivertliler, üç puandan daha fazlasını aldığı bir maç daha oynadı. Pendikspor’u yenerek yarışta yara almayan sarı-lacivertli takımda futbolcuların kenetlenip galibiyet için her şeyi yapması kalan 9 maç öncesinde en az zafer kadar önemliydi. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın maç bitiminde oyuncularını tek tek kutladığı, bu kenetlenmenin sezon sonunda takımı şampiyonluğa götüreceğini düşündüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

İRFAN CAN TAM ZAMANINDA

Bu sezon attığı gol ve yaptığı asistlerle takımına büyük katkı sağlayan İrfan Can Kahveci, sakatlığı nedeniyle lig, kupa ve Avrupa’da toplamda dört maç kaçırırken, Pendikspor mücadelesiyle sahalara dönmesi teknik heyeti sevindirdi.

Milli futbolcunun yerine görev yapan Cengiz Ünder önceki günkü maçta sahada kaldığı süre gözönüne alındığında en az topla buluşan (25) isim olurken, beklentinin de uzağında kalmıştı. Cengiz’in formsuzluğu karşısında İrfan Can’ın dönüşü sarı-lacivertlilere adeta ilaç gibi geldi. Pendikspor karşısında kapanış golünü ağlara yollayan tecrübeli oyuncu, formundan da bir şey kaybetmediğini gösterdi.

Bu sezon Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 35 maçta şans bulan tecrübeli futbolcu 13 gol, 7 asistle yıldızlaşırken kariyerinin en skorer dönemini yaşıyor.

Fenerbahçe’ye milli ara ilaç gibi gelecek. Son olarak Çağlar Söyüncü’nün sol uyluk hamstring kas grubunda orta şiddetli yırtık tespit edildi. Sağlık heyeti sakatlıkları bulunan futbolcular için hemen tedaviye başlarken, Becao dışındaki isimler milli aradan sonra dönecek.

Yazarlar