Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'da Derrick Köhn'ün scout raporu! Sacha Boey'un sol versiyonu

ÖZEL | Galatasaray'da Derrick Köhn'ün scout raporu! Sacha Boey'un sol versiyonu

09.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın ara transfer döneminde kadrosuna son kattığı isim Köhn, dün İstanbul’a geldi. Oyuncu için verilen scout raporunda ise 'Sacha Boey’un sol bek versiyonu' benzetmesinin yapıldığı öğrenildi.

ÖZEL | Galatasarayda Derrick Köhnün scout raporu Sacha Boeyun sol versiyonu

Ara transfer döneminde de imzaları üst üste attıran Galatasaray’ın son hamlesi Derrick Köhn dün İstanbul’a geldi. Sarı-kırmızılıların, Bundesliga 2 ekiplerinden Hannover 96’dan renklerine bağladığı 25 yaşındaki sol bek konusunda scout ekibinin raporu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hazırlanan raporda Gana asıllı Alman futbolcu için Bayern Münih’e 30 milyon euroya satılan Sacha Boey’un sol ayaklısı ifadesinin kullanıldığı öğrenildi. Köhn Bundesliga ve Serie A’dan birçok teklif almasına rağmen tercihini Galatasaray’dan yana kullandığı bildirildi. Diğer taraftan Bayern Münih döneminde de Köhn için 'Yeni Alaba' yorumlarının yapıldığı belirlendi. Galatasaraylı yetkililer oyuncunun gelecek dönemde Boey gibi kulübe iyi paralar kazandırabileceğine dikkat çektiler.

Öte yandan sarı-kırmızılı kulüp transferin rakamlarını da açıklarken şu ifadeler kullanıldı: "Hannover’e 3 milyon 350 bin euro transfer bedeli ile 300 bin euro şarta bağlı bonus ödenecektir. Oyuncuya ise bu sezon 300 bin, 2024-25 sezonu için 450 bin, 2025-26 sezonu için 500 bin euro sezonluk ücret ile bir kez 50 bin euro imza ücreti verilecektir."

Haberin Devamı

Transferin son saatlerinde ise sarı-kırmızılı oyunculara teklifler geldiği öğrenildi. Halil Dervişoğlu ayrılmaya çok sıcak bakmazken, Kazımcan ise Ankaragücü’ne kiralandı. Oyuncu için kiralama bedeli alınmayacağı, maaşının Başkent ekibi tarafından karşılanacağı belirtildi.

Yazarlar