Futbol ÖZEL | Galatasaray'da Ziyech ile yollar ayrılıyor! 'İstenmeyen adam ilan edildi'

ÖZEL | Galatasaray'da Ziyech ile yollar ayrılıyor! 'İstenmeyen adam ilan edildi'

02.01.2024 - 13:21 | Son Güncellenme:

Milliyet yazarlarından Mustafa Anıklı, Skorer TV'de yayınlanan Perde Arkası programında son gelişmeleri Nergis Aşkın'a değerlendirdi. Mustafa Anıklı, Galatasaray'da Hakim Ziyech'le yolların ayrılacağını belirtirken sarı-kırmızılıların devre arasında yollarını ayırmak istediği ismi de duyurdu.

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech'te sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılıların Ziyech'in maaşını ödemekte zorluk çıktığı haberleri gündeme bomba gibi düştü.

Haberin Devamı

Milliyet yazarlarından Mustafa Anıklı, Galatasaray'daki Hakim Ziyech konusunu Skorer TV'de yayınlanana Perde Arkası programında Nergis Aşkın'a değerlendirdi. Anıklı, Faslı oyuncuda yaşanan maaş sorununa ilişkin çarpıcı ifadeler kullanırken sarı-kırmızılıların devre arasında yollarını ayırmak istediği ismi açıkladı.

Mustafa Anıklı'nın değerlendirmeleri şu şekilde:

SUUDİ ARABİSTAN'DA NELER YAŞANDI?

"Süper Kupa'ya maç için gittik ama her şey saha dışında gelişti. Tarihe tanıklık ettik. Müthiş bir bilgi eksikliği vardı orada. Hiç bilgi alamadık. Ne oluyor, süreç nasıl işliyor... Kendileri de bilemediği için bize haber ulaştıramadılar. Saat 21.30 civarında ümit kesildi. Takımlar eşyalarını toplamaya başladı. Biz orada bu maçın oynanmayacağını anladık. Kira sözleşmesi yaparken bile maddeler içinde en küçük ayrıntıları atlamamaya çalışırız. Böyle bir protokolü yaparken bunlar düşünülmedi mi diye insan ister istemez düşünüyor."

Haberin Devamı

ÖZEL | Galatasarayda Ziyech ile yollar ayrılıyor İstenmeyen adam ilan edildi

"SAHANIN PATRONU TFF"

"UEFA, FIFA ve AFC standarlatına uygun olarak maçın oynanacağı açıklanmıştı. İlginçtir uluslararası spor hukukunda ciddi bir yere ahip arkadaşıma sordum 'Bu kuralları kim değerlendirecek' dedi. İki taraf sözleşmeyi imzalamış. İkisi de kabul ediyor. UEFA ve FIFa kurallarına uygun olup olmadığını kim değerlendirecek. Bu organizasyonun sahibi TFF... Temsilci, gözlemci, hakemler TFF'den... Takımlar Türkiye'nin takımı. Saha içinde patron Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Olayın muhattabı TFF değil. Bir bilet alıyorsunuz ve bu bilet bir sözleşme niteliğinde. Taraftar organizasyon şirketinden aldı biletleri. Bütün ticari haklarını o şirkete devretmiş. Dolayısıyla o bileti alarak bazı şeyleri kabul ediyorsunuz karşılığında da bir şey talep ediyorsunuz.

BÜYÜKEKŞİ'NİN SAĞLIK DURUMU! SÜPER KUPA NE ZAMAN OYNANACAK?

"Mehmet Büyükekşi'nin tansiyonu düşmüş. Ambulans geldi. Orada ilk müdahaleyi yaptılar ve çıktılar. O durumda bile bize 'Başkanımız çok sağlıklı' diye bilgi geldi. Hukukçularla ve TFF yöneticisi Mustafa Eröğüt ile görüştüm. Bana 'Oynanacak' dendi. Takvim sıkışık. Bu sene oynanır mı bilemiyoruz."

Haberin Devamı

ÖZEL | Galatasarayda Ziyech ile yollar ayrılıyor İstenmeyen adam ilan edildi

"ZIYECH İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLDİ"

"Ara transfer başlayacağı için bazı futbolcu menajerleri ve alacaklı olan bazı kulüpler de sıkıştırmak için devreye girdiler. Ara transfer döneminde kesinleşmiş borcu olan kulüpler transferlerini tescil ettiremiyor. Transferi yapabilir ama TFF tescil etmiyor. Galatasaray'da çok farklı işliyor olay. Hakim Ziyech'le ilgili çıkan haberler var. Parasını istediği için bir anda istenmeyen adam ilan edildi. O sözleşmeye imza atan sensin. Şu tarihlerde ödeyeceğim diye taahhüt eden sensin. Bizim türkler idare ediyor bu sefer yabancılara parasını ödüyorsun ve sahada aynı performansı bekliyorsun. Galatasaray zaten maaş yükünden kurtulacak. 3.5 milyon euronun üzerinde bir para alacak Ziyech... Galatasaray özelinde demiyorum ama hangi kulüp futbolcularının paralarını rahat rahat ödeyebiliyor. Galatasaray'ın imza attırdığı bir futbolcunun menajerleri 'Hiç pazarlık bile yapmadık her isteğimizi yerine getirdiler' dedi. Icardi de çok iyi başladı bu seneye ama bir durdu pir durdu. Futbolda saha dışında ne varsa yaşanıyor Türkiye'de..."

Haberin Devamı

ÖZEL | Galatasarayda Ziyech ile yollar ayrılıyor İstenmeyen adam ilan edildi

"KONYASPOR FIRSATTAN YARARLANMAK İSTEDİ"

"Konyaspor fırsattan istifade ihtarnameyi araya sıkıştırdı. Borcun kesinleşmesi gerekiyor. Sözleşme olduğu zaman ödüyorsunuz. Adana Demirspor en sağlıklı parasal yapıda diye biliyorduk. Neler oldu. Antalyaspor'da neler yaşanıyor. Her şey paraya dayanıyor. Kulüpler Birliği'nin son toplantısında konuşulan her şey para..."

ERIC BAILLY VE AYRILIK SÜRECİ

"Eric Bailly bir günde nasıl İspanya'da tercih edildi? Beşiktaş karşılıklı anlaşarak feshetti ama karşılığında ne verildi? Futbolcu neden kabul etsin? Bunları irdelemek önemli. Bu olay bugünün olayı değil."

ÖZEL | Galatasarayda Ziyech ile yollar ayrılıyor İstenmeyen adam ilan edildi

"ŞENOL GÜNEŞ TRANSFERLERDEN SORUMLU"

"Bir teknik adam transfer için gidip görüşmez. Sadece futbolcuyla konuşup beklentisini anlatır. Ama onun dışında her teknik adam yönetimine bazı isimler verir. Birinci, ikinci, üçüncü tercihim şeklinde ilerler. En yüksek maaşı alandan en düşük maaşı alana kadar yönetim bunu değerlendirir. Yönetim bu listeden üçüncü tercihi transfer edebilir. Eğer listenin dışında çıkıyorsa yönetim veya başkan o zaman Şenol Güneş olsan 'Benim verdiğim listede bu adam yok.' demez misin? Yönetim kurulunun getirdiği futbolcuya bakıp kabul edebilir. Şenol Güneş'i sorumluluk dışında tutabilir miyiz? Takımın patronu o... Galatasaray'da Sanchez dışında hangi transfer tuttu?"

Haberin Devamı

ÖZEL | Galatasarayda Ziyech ile yollar ayrılıyor İstenmeyen adam ilan edildi

"TETE'DEN NE FATURA GELECEK BELLİ DEĞİL"

"Tete transferinde önüne ne fatura geleceği belli değil. Sezon sonunda seçim çalışması yapılıyor Galatasaray'da bir anda herkes cephe oldu. A yönetcinin peşinde koşanlar B yöneticinin peşinde koşanlar C yönetcinin peşinde koşanlar... Bir anda üç başlı cephe oldu. Erden Timur transferlerde ön plandaydı şimdi görebiliyor muyuz? Galatasaray içinde de homurdanmalar başladı."

"CEYHUN KAZANCI'NIN BIRAKMASI İSABET OLMUŞ"

"Ceyhun Kazancı ile tanışmıyorum ama zeki bir insan olduğunu biliyorum. Transferlerden dolayı mı bıraktı veya başka etkenler var mıydı bilmiyorum ama isabet olmuş. Şu anda bile Ceyhun Kazancı hakkında bazı söylentiler var. Artık sosyal medya iğneli fıçı.. Her şey konuşulabiliyor orada."

ÖZEL | Galatasarayda Ziyech ile yollar ayrılıyor İstenmeyen adam ilan edildi

"GALATASARAY, NELSSON'U GÖNDERMEK İSTİYOR"

"Takımlar transfer yapacaksa bu ödemeleri gerçekleştirmek zorunda. Galatasaray transfer yapacak ama elindekileri çıkarmadan ne yapabilir? Para eden tek oyuncu Sacha Boey... Nelsson'u elden çıkarmak istiyorlar. Hakim Ziyech'i gönderebilirlerse oradan limit elde edecekler. Bedavaya gitmeyecek ama Ziyech..."

ÖZEL | Galatasarayda Ziyech ile yollar ayrılıyor İstenmeyen adam ilan edildi

"MIRCEA LUCESCU ŞU ANKİ BEŞİKTAŞ'A UYGUN"

"Sergen Yalçın dendi 'Bana hiçbir teklif gelmedi' dedi. Genesio'da bazı gelişmeler yaşanıyor. Hasan Arat'ı hiç gördünüz mü? Ben futbola karışmayacağım dedi. Hüseyin Yücel'in teknik direktör için görüşmeye gittiği söyleniyor. Razvan Lucescu, Yunanistan'da lider. Neden gelsin? Fatih Terim'le şampiyonluk için yarışacaklar. Nasıl ikna edeceksin? Mircea Lucescu, Riyad'da bizim kafileyle birlikteydi. Kabul eder etmez bilemem ama tam şu an Beşiktaş'ın durumuna uygun bir adam. Galatasaray'ı Flerquin ve Perez gibi oyuncularla şampiyon yapmıştı. Kimseyi bulamazlarsa Serdar Topraktepe ile devam ederler."