Kadınlar Futbol Ligi ÖZEL | Nihan Su açıkladı! Alex Morgan ve Hope Solo'yu takip ediyorum

ÖZEL | Nihan Su açıkladı! Alex Morgan ve Hope Solo'yu takip ediyorum

09.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nin iddialı ekiplerinden Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Nihan Su sarı-lacivertli gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Takımının son durumu hakkında konuşan Su, Galatasaray ile oynanan ve 7-0'lık galibiyetle sona eren maçla ilgili yorumda bulundu. Nihan Su ayrıca en beğendiği teknik direktör ve transfer etmek istediği isimleri açıkladı.

NERGİS AŞKIN - ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Fenerbahçe kadın futbol takımı teknik direktörü Nihan Su, Skorer’e özel açıklamalarda bulundu

Teknik direktör Nihan Su, takımın kuruluş aşamasından şimdiki zamana kadar geçen sürede aldıkları yolu anlattı.

"Çok yeni bir takımız. Bu sezon Süper Lig’de yarışma şansına sahip olduk. Çok ciddi rakiplerle bir arada yarışma içerisindeyiz. Ancak Fenerbahçe olarak kulübümüz önce tabii ki kongrede, başkanımız, yönetim kurulumuz ve kongre üyelerimizin talepleriyle ve onaylarıyla birlikte bu oluşumu başlattılar. Öncelikle bu büyük ve güzel adımdan dolayı kendilerine çok teşekkür etmek istiyorum. Bizlerle de görüşme sürecinden sonra, göreve başladığımız andan itibaren sıfırdan bir takım kurmamız gerektiğinde karar kıldık ve bence doğru kararlarımızdan bir tanesi de bu oldu. İlk günden itibaren çok ciddi bir taleple karşılaştı. Bu da bizi fazlasıyla memnun etti. Türkiye’nin her köşesinde potansiyeli olan kız çocuklarımız var. Yurt dışında keza yabancı oyuncular var. Bu mozaiği iyi oluşturmamız gerektiğini düşündük. İlk başta deneme amaçlı başladık sürece. Tüm oyuncuları hızlı bir şekilde taradık ve belli bir oyuncu grubu ile antrenman sürecine başladık. Sonraki süreçte tabii bunu yabancı oyuncularımızla desteklememiz gerekiyordu. O noktada da hem scoutlarımız hem bizler çok ciddi bir arayış içerisine girdik. İstediğimiz bölgedeki alternatifleri de yan yana koyduğumuzda doğru tercihleri yapmaya çalıştık. Sancılı bir süreçti tabii ki başlangıçta. Bir takımı oluşturabilmek ve iyi bir takım ortaya koyabilmek önemliydi. Süre kısa olsa da bizim adımıza iyi bir takım görüntüsü verdiğimizi düşünüyorum. Keyifliyiz. Oyuncularımız burada bulunmaktan mutlular. Ben de burada görev yaptığım için kendimi çok şanslı hissediyorum."

Haberin Devamı

ÖZEL | Nihan Su açıkladı Alex Morgan ve Hope Soloyu takip ediyorum

TRANSFER MESAJI
Şu anda bünyemizde 26 oyuncu var. Tabii ki transferlerimiz devam edebilir. Şartlar uygun olursa takımımızı daha da güçlendirmek istiyoruz. Genç oyuncularımız var bünyemizde. Kayseri’den gelen, Antalya’dan, Samsun’dan, Kocaeli’nden gelen oyuncularımız var. Biz Türkiye’nin her noktasına ulaşmak istiyoruz. İstanbul’daki oyuncularımız evlerinde kalıyorlar. İstanbul dışından gelenler için ise kulübümüzün imkanları çok iyi. Onları konaklatıyoruz, her türlü eğitim ihtiyaçlarını yine karşılıyoruz ve takip ediyoruz. Renkli ve güzel bir aile olduğumuzu düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Fenerbahçe kadın futbol takımı teknik direktörü Nihan Su, Kadınlar Süper Ligi’ni değerlendirdi ve karşılaşmaların neden bol gollü geçtiğini anlattı.

Ben Kadınlar Süper Lig’inde rekabetin olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ortaya her iki takım da ne kadar iyi mücadele koyarsa izleyici sayısını da arttırmış oluyoruz. Türkiye’de kadın futbolcu havuzumuz dar, daha iyi olmamız gerekiyor. Daha fazla oyuncu sayısına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. elit oyuncu sayısı tabii daha da dar. Dolayısıyla tüm kulüplere saygı duyuyorum çok fedakarca işler yapıyorlar. Sistemin içerisinde yer almaya çalışıyorlar. Takımların güç dengeleri tabii ki birbirlerinden farklı. Biz 4 büyükler olarak burada çok ciddi kadrolar oluşturmak zorundayız, sürdürülebilirliğini kılmak zorundayız. Rekabet ettiğimiz her takıma saygı duyuyoruz. Ancak biz maç maç düşünüyoruz. Her rakibimizi de analiz ederek en iyi kadroyla nasıl yer alabiliriz bunun arayışı içinde oluyoruz. Futbolun hücum yönü izleyenlere keyif veriyor her zaman. Sonuçlardan ziyade süreç odaklı bir teknik direktörüm. Oyun kalitesine ve eksiklerimize daha çok yoğunlaşıyorum. Galatasaray maçıyla iyi bir başlangıç yaptık. Devamında da tabii çok iyi maçlar oynadık. Şunu biliyorum ki oyuncularımız çok iyi niyetli ve Fenerbahçe formasının hakkını fazlasıyla vermeye çalışıyorlar.

Haberin Devamı

ÖZEL | Nihan Su açıkladı Alex Morgan ve Hope Soloyu takip ediyorum

"SKORUN ÖTESİNDE GALATASARAY MAÇININ ANLAMI FARKLIYDI"
Teknik direktör Nihan Su, Galatasaray ile yapılan ve 7-0 biten dostluk müsabakası hakkında şu yorumları yaptı.

Tabii ki Galatasaray’da bizimle birlikte aynı süreçte kendi hikayelerini yazmaya başladılar. Biz de o maça çok özel hazırlandık. Çünkü Fenerbahçe Kulübü için Galatasaray maçlarının anlamı her zaman çok farklı. Oyuncularımıza öncelikli olarak bu maçın anlamından bahsettik. Onları bir kamp sürecine dahil ettik. Gerek mental gerek fiziksel olarak tüm çalışmalarımızı yaptık. Oyuncularımızı o atmosfere de hazırlamaya çalıştık. Çünkü böylesine büyük stadyumda, seyirciler önünde kızlarımız ilk defa buluştu. Tabii ki rakiplerimize çok saygı duyuyoruz ancak sahaya çıktığımız andan itibaren formamızın, armamızın büyüklüğünü de göstermek istedi kızlarımız. Çok da iyi başlangıç yaptılar. Skorun ötesinde o maçın anlamı farklıydı. Kadına şiddete son temalı bir organizasyondu. Hem Galatasaray tarafına hem de kulübümüze çok teşekkür ediyorum. Ciddi kitlelere ulaştık.

Haberin Devamı

ÖZEL | Nihan Su açıkladı Alex Morgan ve Hope Soloyu takip ediyorum

"COLEMAN KULÜBÜ ÇOK SAHİPLENDİ"
Teknik direktör Nihan Su, Coleman transferinin ardından başka transfer olup olmayacağı konusuna şöyle değindi.

Statü gereği 6 tane yabancı oynatabiliyoruz ligimizde. Biz de bu sayıyı Coleman’la tamamladık. Kendisi uzun süredir takip ettiğimiz bir oyuncuydu. İspanya’da Sevilla kulübünde forma giyiyordu. Barcelona’ya, Atletico Madrid’e karşı oynamış bir oyuncu Coleman. Çok pozitif bir insan. Geldiğinden beri sanki 4 aydır bizimle birlikteymiş gibi hareket edebiliyor. Çok sahiplendi ve biz de onu çok iyi karşıladık. Kendisi aynı zamanda bir anne. 9 yaşında bir oğlu var. Bu da çok önemli bir mesaj bence. Aramızda evli ve çocuk sahibi olanlar var. Özellikle küçük yaş gruplarına ulaşmamızın bir tanesi de bu. Onlar geleceğin futbol anneleri. Kadınlarımıza, kızlarımıza gereken değeri onlara o yaşlarda verirsek ileride de mutlaka çocuk yetiştirdiklerinde, sporu seven, hedefi olan bireyler yetiştirebileceğimizi düşünüyorum. Bu da çok kıymetli bir detay.

ÖZEL | Nihan Su açıkladı Alex Morgan ve Hope Soloyu takip ediyorum

'EN KISA SÜREDE ZİRVEDE YER ALMAK İSTİYORUZ'
Fenerbahçe kadın futbol takımı teknik direktörü Nihan Su, kadın futbol ligindeki rekabeti değerlendirdi.

Bu sezon büyük kulüplerin de işin içine girmesi ile birlikte kadın futboluna farkındalık arttı. Marka değeri arttı. Güzel bir pazar oluştu aslında yıllardır beklediğimiz bir şeydi. Buna ihtiyacımız vardı. Hem A grubunda oynanan maçlara hem B grubunu incelemeye çalışıyorum. Rekabet düzeyi yükseldi, çok güzel maçlar oynanıyor. 1 sene sonra ya da 2 sene sonra takımlar ciddi anlamda birbirlerine üstünlük sağlayacaklar. Farklı sonuçlar çıkabiliyor. Rekabet düzeyi her geçen maç artacaktır. Biz de her maça çok özel hazırlanıyoruz. Saygı duyulacak ve ciddi bir rakip olmaya çalışıyoruz. En kısa sürede zirvede yer almak istiyoruz.

İşin medya boyutu ve yayın hakları çok önemli. Bizim her maçımız FB Tv’de camiamız ile buluşuyor. İlgi gösteren tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ederim. Medyada daha fazla yer almamız gerekiyor. Çok hikayeler var kadın futbolunun içinde. Her oyuncunun bulunduğu yeri ve geldiği noktayı düşündüğümüzde bunlara değinmek gerekiyor. Alt yapıya yönelik yapmış olduğumuz çalışmaların da medyada yer alması gerektiğini düşünüyorum. Teknik direktör ve oyuncularımızın da verdiği mesajlar çok önemli.

ÖZEL | Nihan Su açıkladı Alex Morgan ve Hope Soloyu takip ediyorum

GUARDIOLA İTİRAFI
Teknik direktör Nihan Su, idol olarak gördüğü teknik direktörü açıkladı.

Ben çok teknik direktörle çalıştım ve hepsinden farklı şeyler öğrendim. Pep Guardiola’nın oynattığı oyunu seviyorum ve antrenmanlarını takip ediyorum. Antrenman bilimine inanan bir teknik direktörüm. Onun yanı sıra Chelsea’nin hocası Emma Hayes’i beğeniyorum. Bu sayılar artmalı. Sadece kadın futbol değil erkek futbolda da kadınlarımız yer bulmalı, gerek Süper Lig’de gerek diğer liglerde.

ÖZEL | Nihan Su açıkladı Alex Morgan ve Hope Soloyu takip ediyorum

"HOPE SOLO'YU TAKİP EDİYORUM"
Teknik direktörü Nihan Su, gelecekte çalışmak istediği futbolcuları açıkladı.

Yerli oyuncu söylemem doğru olmaz ama yabancı liglerde takip ettiğimiz oyuncular var. Alex Morgan, Hope Solo gibi. bunlar çok kıymetli oyuncular. Tabii takımımda olmalarını isterim. Ancak şu an bulundukları yerde çok farklı misyonlara sahipler.

Son olarak Fenerbahçe kadın futbol takımı teknik sorumlusu Nihan Su, gelecek hedefinin Avrupa olduğunu ve Türk kadının gücünü bir teknik direktör olarak orada göstermek istediğini dile getirdi.