Karagümrükspor ÖZEL | Salih Dursun, Fenerbahçeli yıldıza hayran: Çok özel bir kalite | Serdar Dursun'la akraba mı?

ÖZEL | Salih Dursun, Fenerbahçeli yıldıza hayran: Çok özel bir kalite | Serdar Dursun'la akraba mı?

02.02.2024 - 09:47 | Son Güncellenme:

Bir dönem Galatasaray ve Trabzonspor'da da forma giyen Fatih Karagümrük'ün tecrübeli oyuncusu Salih Dursun, Skorer TV'ye konuk oldu. 32 yaşındaki oyuncu, futbol gündemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'de Galatasaray ve Trabzonspor'da da top koşturan, şu sıralar Fatih Karagümrük'te forma giyen Salih Dursun, Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını içtenlikle yanıtladı. 

Haberin Devamı

İlk olarak kendi performansını değerlendiren 32 yaşındaki futbolcu, "Takım olarak yeni yeni toparlanmaya başladık. Hem kendimin hem de takım içindeki oyuncu arkadaşlarımın performans anlamında çıkışta olduğunu düşünüyorum. Daha iyiyiz, umarım daha iyi yerlerde de olacağız. Bizim hedefimiz her sene ilk 10 içinde olmak. O planımız için hepimiz performanslarımızı arttırdık. Şu an iyi durumdayız" dedi.

'TRANSFER YAPMAK ZORLAŞTI'

Deneyimli oyuncu, transfer yapmanın kurlardan dolayı zorlaştığına vurgu yaparak şöyle devam etti: "Her sene takımda belki 10-12 oyuncu değişimi oluyor. O yüzden adaptasyon süresi daha da artıyor. Uzadıkça da takımın uyumu oluşamıyor. Biraz geç açılan bir takımız. Geçmiş sezonlarda da öyle oldu. Biz sezonları iyi açsak ligi ilk 4 veya 5 içinde bitirebilecek potansiyelde bir takımız. Bu sene de aynı şekilde. Karagümrük'ün kadro yapısı ve oyuncu kalitesiyle şu an topladığı puan, kötü bir puan. Daha fazlasını toplayabilecek potansiyelimiz var. Hava şartları, Olimpiyat Stadyumu... Riva’da idman yapıyoruz, buradaki zeminlere dikkat etmek için sadece bir zemin kullanıyoruz.

Haberin Devamı

ÖZEL | Salih Dursun, Fenerbahçeli yıldıza hayran: Çok özel bir kalite | Serdar Dursunla akraba mı

'DİĞER TAKIMLARA GÖRE HANDİKAPLARIMIZ VAR'

Bunların hepsini birleştirince bahane olarak ortaya çıkabilir. Tabii diğer takımlara göre handikaplarımız var. 3 yıldır bunun üstesinden harika bir şekilde geliyoruz. Başkanımız Süleyman Hurma’yı tebrik etmek gerekir. Bizim her ay maaşlarımız yatar. İnanılmaz bir profesyonellik bu. Bir tesisimiz ve stadımız olduğunda Avrupa Kupaları’nda ülkemizi temsil etme potansiyeli olan bir kulübüz."

'ŞOTA'NIN TAKIMLA İNANILMAZ BİR İLİŞKİSİ VAR'

Teknik direktör Şota Arveladze'yi öven Salih Dursun, "Şota hoca, beni Süper Lig’e alan ilk hocalardan birisi. O zaman çok oynatmamıştı ama. Takımın, hocayla inanılmaz bir ilişkisi var. Herkesle birebir ilgileniyor. Hoca zaten her anlamda çok sempatik bir insan. Onunla vakit geçirmek, arkadaş olmak istersiniz. Başarılı olmayı hak eden bir insan olduğuna inanıyorum. Herkese dokunmaya çalışıyor. Robert Prosinecki. Olumlu da olumsuz da olabilir ama kariyerimde çıkış yakalamamda çok katkısı oldu. Stoperdim ama beni sağ bek oynattı. Oradan sonra kariyerim baya yükseldi. Onun bana dokunuşu çok önemliydi" diye konuştu.

Haberin Devamı

ÖZEL | Salih Dursun, Fenerbahçeli yıldıza hayran: Çok özel bir kalite | Serdar Dursunla akraba mı

'F.BAHÇE VE G.SARAY MÜKEMMEL KADROLAR KURDU'

Tecrübeli futbolcu Süper Lig’deki yarışı şöyle yorumladı: "2 takım mükemmel kadrolar kurmuş. Birini seçemezsin, kim şampiyon olur bilemezsin. Diğer tarafta da Avrupa mücadelesi ve küme düşmeme mücadelesi var. Şu an aşağıdaki takımlardan herhangi biri 5-6 seri yaparsa her an Avrupa’ya katılabilir. Aslında keyif almak istersek bence bundan da keyif alınabilir. Bazen işler iyi gitmediğinde de takımı savunmak gerekir. Bir kültür haline getirip oyundan zevk almaya çalışmalıyız aslında. Küme düşmek de bir mücadeledir, Avrupa’ya gitmek de. Hepsinin farklı keyifleri var. Bence şu an Fenerbahçe, Galatasaray taraftarı inanılmaz keyif alıyor. Ama diğer taraftaki takımlar da bunlardan keyif almalı. Bence hiç keyifsiz bir lig değil. Nereden baktığınıza bağlı."

'YILMAZ VURAL BENİ FORVET OYNATTI'

Haberin Devamı

Asıl mevkisi stoper olan Salih Dursun, Beşiktaş maçında forvet pozisyonunda oynaması hakkında "Ben çok uzun yıllar önce Sakaryaspor’da Yılmaz hoca ile çalışırken çok fazla gol atıyordum ligde. Yılmaz hoca da beni son 4 maç forvet oynattı. Son 4 maçta 4 gol attım. İdmanlarda da golcülük özelliğim var tabii. Ancak Beşiktaş’a karşı forvet oynamak başka, 2. Lig'de forvet oynamak başka. Benim adıma zordu açıkçası. Hepimize sürpriz oldu aslında, sakatlıklar oldu. O bölgede de eksik olunca hocamız öyle bir tercihte bulundu. Elimizden geleni yaptık ama golümüzü atamadık" şeklinde konuştu.

ÖZEL | Salih Dursun, Fenerbahçeli yıldıza hayran: Çok özel bir kalite | Serdar Dursunla akraba mı

Fatih Karagümrük ile bir gönül bağı olduğunu dile getiren Salih, "Gönül bağım olduğu için de kontratlar çok önemli değil. Biz ne yapılması gerekirse onu yaparız. Biz burada profesyonel yaşıyoruz evet ama kulübüme karşı duygusal bir bağ olduğu için iki tarafın da mutlu olacağı ne gerekiyorsa onu yapmaya açığım.

'BONUCCI ÇOK ÖZEL BİR KALİTE'

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Bonucci ile ilgili övgü dolu ifadeler kullanan 32 yaşındaki futbolcu, "Çok özel bir kalite. Avrupa Şampiyonası'nda final oynadılar. Bonucci sahaya girdiğinde o kaliteyi hissedebiliyorsunuz. Tabii ki fiziksel olarak 3 yıl önceki gibi değil, ama inanın bana oynadıkça o farkı ortaya koyuyor. Takım arkadaşlarına verdiği pas alışverişlerinde, konuşmalarında verdiği o öz güvenle, 'kazanan oyuncu' imajı ile takım arkadaşlarını yükselten bir karakter.

Haberin Devamı

Bazı insanlar 36-37 yaşında diyebilir, ama ligimize kalite olarak çok büyük katkı sağlar. En önemlisi yanındaki arkadaşlarını çok üst düzeye çıkarır. Bence Bonucci’nin Fenerbahçe’ye gelmesi çok zeki ve çok iyi bir transfer. Mesela kalecimiz Sirigu aynı şekilde çok önemli bir transfer. Benim arkamda oynuyor, kendimi çok güvende hissediyorum. 36 yaşında her gün 1 saat fitnessta kendisi. İnanamadım gerçekten. İşte o yüzden Sirigu oldu. Hala aynı çalışma arzusunda."

ÖZEL | Salih Dursun, Fenerbahçeli yıldıza hayran: Çok özel bir kalite | Serdar Dursunla akraba mı

SERDAR DURSUN'LA AKRABA MI?

Salih Dursun, Serdar Dursun ile akraba olup olmadığı tartışmaları ile ilgili olarak şöyle konuştu: "İnanın bana biz Serdar’la oturduk. Acaba akrabalık var mıdır dedik. Serdar'ın dedeleri Ordulu. Benim dedelerim de Ordulu. Onlar sonra Sakarya’ya geliyorlar. Bizimkiler de öyle. Oradan babamlar Almanya’ya Hamburg’a gidiyorlar. Serdarlar’da Hamburg’a gidiş yapıyor. Aynı mahalledeyiz orada. O da aynısını söylüyor 'Herhalde akrabayız' dedik. Bunun araştırılması gerekiyor. (gülerek) Çok da iyi anlaşıyoruz onunla. Bağlantımız çok ama akrabalık bulamadık. Spikerler de bizi karıştırmakta çok haklılar. Ben olsam ben de karıştırırdım."

Kameraman: Erdem Günayı

Yazarlar