İtalya Serie A Paris Saint-Germain'in çılgın Kim Min Jae planı ortaya çıktı! Temasa geçildi

Paris Saint-Germain'in çılgın Kim Min Jae planı ortaya çıktı! Temasa geçildi

19.05.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Serie A'da 33 sene sonra şampiyonluğunu ilan eden Napoli'nin vazgeçilmez futbolcusu olan Kim Min Jae, bu sezon gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Güney Koreli futbolcunun transferi için Fransa devi PSG düğmeye bastı ve çılgın planı ortaya çıktı.

Paris Saint-Germainin çılgın Kim Min Jae planı ortaya çıktı Temasa geçildi

Napoli, ligin bitimine 5 hafta kala 33 yıl sonra şampiyonluğunu ilan etti. İtalyan temsilcisinin bu sezon vazgeçilmez futbolcusu olan Kim Min Jae, sergilediği performans ile birçok kulübü peşine taktı. Alınan son bilgilere göre Fransız devi Paris Saint-Germain, Güney Koreli futbolcuyu transfer listesine eklediği öğrenildi. Öte yandan PSG'nin Kim Min Jae için yaptığı çılgın plan ortaya çıktı.

Haberin Devamı

33 YILLIK HASRET SONA ERDİ

Teknik Direktör Luciano Spalletti, sezona fırtına gibi başlayan Maviler, ilk yenilgisini 16. haftada oynanan Inter maçında (1-0) aldı. İlk haftalardan itibaren ligde liderlik koltuğunda yer alan Napoli, 2022 Dünya Kupası arasına 13 galibiyet, 2 beraberlikle girdi. Etkili futbolu ve hücumdaki verimliliği ile şampiyonluğun en güçlü adayı olurken, ligde 3 yenilgiyi de zirve yolunda doğrudan rakibi olduğu takımlardan aldı. Deplasmanda Inter’e 1-0 mağlup olan Napoli, evinde Lazio’ya 1-0, Milan’a da 4-0’lık skorlarla kaybetti. Bu sezon şampiyonluğunu 5 hafta kala tayin eden Maviler, 33 yıl sonra ilk kez ligi zirvede tamamladı.

Serie A’da daha önce iki kez mutlu sona ulaştığı 1986-1987 ve 1989-1990 sezonu şampiyonluklarının mimarlarından olan ve 25 Kasım 2020 tarihinde hayata gözlerini yuman Arjantinli efsane Diego Armando Maradona’nın ismi de Napoli’nin maçlarını oynadığı stadyumda yaşatılıyor. Napoli’nin Udinese’yi yenerek şampiyon olmasının ardından mavi-beyazlı taraftarlar, 33 yıl sonra gelen şampiyonluğu büyük coşkuyla kutladı.

Haberin Devamı

Paris Saint-Germainin çılgın Kim Min Jae planı ortaya çıktı Temasa geçildi

ADINI TARİHE YAZDIRDI

Kim Min Jae, 2000-2001 sezonunda İtalya'yı zirvede tamamlayan Roma'da forma giyen Hidetoshi Nakata'dan sonra Serie A'yı şampiyon olarak tamamlayan ikinci Asyalı futbolcu oldu.

TAKIMIN VAZGEÇİLMEZ İSMİ OLDU

Şampiyon olan Napoli’nin kadrosundaki eski Fenerbahçeli Kim Min Jae, bu sezon teknik adam Luciano Spalletti'nin vazgeçilmez tercihi oldu. Sezon başında sarı-lacivertlilerden transfer edilen Güney Koreli futbolcu, 33’ü Serie A, 9’u Şampiyon Ligi, 1’i de İtalya Kupası olmak üzere 43 maçta forma giyerek takımın değişmez isimlerinden biri oldu.

Paris Saint-Germainin çılgın Kim Min Jae planı ortaya çıktı Temasa geçildi

2 GOL VE 2 ASİST YAPTI

Napoli'nin savunma oyuncusu Kim Min Jae, bu sezon mavi-beyazlı forma ile toplam 43 resmi maça çıktı. Güney Koreli futbolcu söz konusu maçlarda 2 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, bunun yanında takım arkadaşlarına da 2 kez gol pası verdi. Tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri 50 milyon euro olarak gösteriliyor.

PSG TAKİBE ALDI

Kim Min Jae, başarılı performansına İtalya'da da devam etti ve Avrupa'nın önde gelen kulüplerini peşine taktı. İtalyan basını Manchester City ve Manchester United'ın Güney Koreli yıldızı yakından takip ettiğini ve oyuncuyu gözlemlemek adına scout ekiplerini görevlendirdiğini iddia etmişti. Bu transfer yarışına PSG'ninde girdiği öğrenildi. Fransız temsilcisi tecrübeli savunmayı listesine eklediği kayda geçti.

Haberin Devamı

CAMPOS TEMSİLCİSİYLE TEMASTA

RMC Sport'ta yer alan habere göre, Kim Min Jae ile ilgilenen Paris Saint-Germain'in bu transferden vazgeçmediği aktarıldı. Fransız kulübünün, transferde Manchester United'ın önüne geçebileceği belirtildi. Kulüpte sportif danışman olarak görev yapan Luis Campos'un Kim'in temsilcisiyle temasta olduğu kaydedildi.

Paris Saint-Germainin çılgın Kim Min Jae planı ortaya çıktı Temasa geçildi