Basketbol Pınar Karşıyaka Galatasaray Odeabank maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Pınar Karşıyaka Galatasaray Odeabank maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

20.05.2016 - 00:38 | Son Güncellenme:

Pınar Karşıyaka Galatasaray Odeabank play-off çeyrek final ikinci maçında karşı karşıya geliyor. Karşıyaka Arena'da oynanacak olan Pınar Karşıyaka Galatasaray Odeabank basketbol maçı nefes kesecek. Peki Pınar Karşıyaka Galatasaray Odeabank maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? İşte ayrıntılar...

Pınar Karşıyaka Galatasaray Odeabank maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda

Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinde Galatasaray Odeabank karşısında 1-0 öne geçen Pınar Karşıyaka, evindeki maçı da kazanırsa yarı finale yükselecek. İlk maçta avantajlı skor elde eden Ege temsilcisi Pınar Karşıyaka gözünü yarı finale dikti. Galatasaray Odeabank'ı Karşıyaka Arena'da ağırlayacak olan Pınar Karşıyaka'da hedef yarı final bu akşam elde edilecek bir galibiyet Ege temsilcisini yarı finale taşıyacak.

Haberin Devamı

Öte Yandan Galatasaray Odeabank bu akşam oynanacak olan Play Off ikinci maçını kazanması durumunda durumu 1-1'e getirecek. Nefes kesen bir mücadeleye sahne olması beklenen Pıınar Karşıyaka Galatasaray Odeabank maçı hakkında tüm detayları sizin için derledik. İşte detaylar...

Pınar Karşıyaka Galatasaray Odeabank maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
Karşıyaka Arena’da yapılacak serinin ikinci maçı 20 Mayıs Cuma günü oynanacak ve saat 19.30’da başlayacak. Basketbolseverler, kritik karşılaşmayı NTV Spor'dan naklen izleyebilecek.
PINAR KARŞIYAKA KULÜBÜNÜ TANIYALIM
Pınar Karşıyaka, Karşıyaka Spor Kulübü'nün basketbol takımıdır. Yaşar Holding'e bağlı gıda şirketi olan Pınar, Karşıyaka basketbol şubesinin sponsorudur. Tenis, yelken, yüzme gibi amatör branşların ardından ilgi çekmeye başlayan basketbol şubesi 1950'lerden itibaren faaliyetlerine başlamıştır. İzmir Basketbol Ligi'nde seri şampiyonluklar kazanan Altınordu'nun hegemonyasını 1955-56 ve 1958-59 sezonlarında kırarak iki İzmir şampiyonluğu kazandı. Türkiye çapında deplasmanlı bir basketbol liginin oluşturulmasıyla 1966'da ilk sezonunda bu lige katılmış ve 1968 yılına kadar Türkiye Basketbol Ligi'nde oynamış; 1967-68 sezonunda küme düşmüştür. Takım, bu lige 1974-75 sezonda geri dönmüş ve aynı sezon üçüncü olma başarısını göstermiştir. Karşıyaka, bu seneden sonra bir daha küme düşmeyerek günümüze kadar Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadelesini sürdürmüştür.
2005-06 sezonuna kadar maçlarını İzmir Atatürk Spor Salonu'nda oynayan Pınar Karşıyaka, 23. Üniversite Yaz Oyunları (Universiade 2005) için yapılan 5.000 kapasiteli Karşıyaka Arena'da iç saha maçlarını oynamaya başlamıştır.
Bütçe olarak genelde İstanbul takımlarının oldukça altında olan Karşıyaka, uygun fiyatlı yabancı seçimleri ve taraftar desteğiyle ilgi çekmiş ve ligi genelde ortanın üzerinde bitirmiştir. Kulüp, bütçelerin nispeten düşük olduğu 80'li yıllarda ise bir lig 2.liği, iki kez lig 3.lüğü elde etmiştir.
1986-87 sezonunda kurduğu kadrodaki Birtan Saka, Nihat Mala, Cihangir Başaran, Suat Olca gibi genç Türk oyuncular ve iki ABD'li Wiley ve Davis gibi oyuncularla Karşıyaka tarihinin en büyük başarısını elde ederek playoff finalinde Galatasaray'ı yenerek Türkiye Ligi şampiyonluğunu ve Beşiktaş'ı yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı elde etmiştir.
9 Şubat 2014 tarihinde Ankara Spor Salonu'nda oynanan Türkiye Kupası finalinde Anadolu Efes'i 66-65 mağlup eden Pınar Karşıyaka, bu kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürmüştür.
8 Ekim 2014 tarihinde oynanan Basketbol Erkekler Cumhurbaşanlığı Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 77-75 yenerek kupayı müzesine götürmüştür.
2014 - 2015 sezonunda normal sezonu 2003 - 2004 sezonundan sonra ilk kez ilk 4 içinde bitiren Pınar Karşıyaka , çeyrek finalde Banvit'i , yarı finalde Fenerbahçe Ülker'i , finalde ise Anadolu Efes'i geçerek tarihinde ikinci kez kupayı müzesine götürmüştür.

Yazarlar