İspanya La Liga Real Madrid'de Arda Güler çılgınlığı! 'Bu çocuk umut veriyor'

Real Madrid'de Arda Güler çılgınlığı! 'Bu çocuk umut veriyor'

08.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Real Madrid formasıyla ilk maçına çıkan Arda Güler’in performansı alkış topladı. Marca gazetesi kapak sayfasını, ‘Bu çocuk umut veriyor’ başlığıyla genç futbolcunun bıraktığı iyi izlenime ayırdı.

Real Madridde Arda Güler çılgınlığı Bu çocuk umut veriyor

Arda Güler Real Madrid formasıyla ilk maçına çıkarken, takımı Kral Kupası son 32 turu maçında Arandina’yı Joselu, Brahim Diaz, Rodrygo’nun golleriyle 3-1 mağlup ederek turu geçti. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan ve 60 dakika sahada kalan genç futbolcu, performansıyla İspanyol basınından ve hocasından geçer not aldı.

Haberin Devamı

Arda maçta elli üç kez topla buluştu. Kullandığı serbest vuruşta top direkte patlayan, üç şut çeken ve yüzde doksan isabetli pasla oynayan futbolcusunu teknik direktör Ancelotti, karşılaşmanın ardından şu sözlerle övdü: “İlk yarıda kalitesini gösterdi. Ona karşı sabırlı olmalıyız. Yavaş yavaş seviyesini yükseltecek. Fiziğini ve yoğunluğunu geliştirmeli, kişiliği ve karakteri var.”

Marca gazetesi kapak sayfasında Türk futbolcuyu büyüttü. Arda’nın öne çıktığı bir toplu gol sevinci görseline ‘Bu çocukta iş var’ başlığını attı. Kapaktaki resminin yanına genç futbolcu için ‘İlk maçında iyi bir izlenim bıraktı’ notu düşüldü. Brahim Diaz’ın ardından 7.5 puan ile en yüksek ikinci notu Arda Güler’e veren Marca’da ‘Oyunu gerçekten iyi okuyor. Bundan böyle onun için en önemli şey sabır olacak’ ifadeleri de kullanıldı.

Haberin Devamı

As gazetesindeki değerlendirmede şu satırlara yer verildi: “Real Madrid’in ilk yarıdaki en iyi hücum oyuncusuydu. İyi bir futbolcu olmasının yanında cesur, akıllı bir futbolcu imajı da bıraktı. Mümkün olan her fırsatta şut attı ve ilk iki pozisyonda, kötü olduğu düşünülen sağ ayağıyla çekinmeden vurdu. Israrla kullanmak istediği serbest vuruşta topa vuruş şekli, bu cesaretini haklı çıkardı.”

CEBALLOS'TAN SÖKTÜ ALDI

Karşılaşmanın 17. dakikasında serbest vuruşu kullanmak isteyen Arda Güler’den Dani Ceballos topu almak istedi. Ancak Arda’nın ısrarı üzerine deneyimli futbolcu razı oldu ve frikiği genç oyuncu kullandı. Ceballos, oyundan çıktığı sırada Arda’yı yanına giderek ve maçın ardından sosyal medya hesabından özel olarak tebrik etti. Arda da açıklamasında ‘Bu efsane formayı giydiğim için çok mutluyum. Çok güzel günlerin ilkiydi’ dedi.