Turkish Airlines Euroleague Rekorların adamı Larkin!

Rekorların adamı Larkin!

01.12.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

ABD’li oyun kurucu performansıyla tarihe adını altın harflerle yazarken, ne kadar büyük bir yıldız olduğunu da herkese tekrar gösterdi.

Rekorların adamı Larkin

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

49 sayıyla Euroleague’de zirveye çıkan yıldız basketbolcunun, Bayern Münih karşısındaki performansı izleyenleri büyüledi. Lacivert-beyazlı ekibi geçen yıl Avrupa’da finale taşıyan isimlerin başında gelen ABD’li yıldızın kadroda tutulması, belki de sezonun en büyük transferiydi.

Anadolu Efes’e geçtiğimiz sezon başında transfer olan Shane Larkin tarih yazmaya devam ediyor.
Lacivert-beyazlı ekipteki ilk döneminde uyum sorunu yaşasa da geçen yılın ortasında ritmini bulan ve takımının ilk kez Euroleague finali oynamasında başrolde bulunan Larkin, bu sezona da müthiş başladı. Forma giydiği 10 maç sonunda 22 sayıya ulaşan süper yıldız, 11. hafta mücadelesinde Bayern Münih karşısında adını Euroleague tarihine yazdırdı.
Tam 49 sayı attı Larkin, daha önce 41 sayı olan Euroleague sayı rekorunu oldukça yukarıya taşıdı. Bir maçta 10 üçlük isabetini yalnızca Fenerbahçe formasıyla 2013 yılında Goudelock, yine Bayern Münih potasına yollamıştı. Larkin bu rekora da ortak oldu hem de bunu sadece 13 denemede yaptı. Daha 2. sezonunu geçirmesine rağmen Efes tarihine de adını altın harflerle yazdırmayı başaran ABD’li oyuncu, kulübün efsaneleri arasında yerini aldı.

Fener istemişti
Geçen sezon Efes’e gelmeden önce ilk teklifini Fenerbahçe Beko’dan almıştı Larkin. Ancak o dönemde NBA’de yoluna devam etmek istediğini belirtmiş ve teklifi reddetmişti. Ardından Efes kapısını çaldı, Larkin’in yanıtı yine aynıydı: “NBA’den son ana kadar kontrat bekleyeceğim...”
Anadolu Efes Coachu Ergin Ataman da risk aldı; ‘ben de bekleyeceğim’ dedi. Guard pozisyonuna Beaubois ve Micic’i almıştı ama Larkin için yer bırakmıştı. Belki o dönemde risk sayılacak bu bekleme, lacivert-beyazlılara bir efsane daha kazandırdı. Larkin NBA’den istediği teklifi alamayınca sezonun başlamasına kısa süre kala Efes’in teklifini kabul etti. Sezon başı onun için kötü geçmişti ama takıma uyumu sağlanınca inanılmaz işler yaptı. Barcelona ile oynanan çeyrek final serisinde performansını doruğa çıkardı, takımını Final Four’da finale taşıdı.

Haberin Devamı

Rekorların adamı Larkin



NBA korkusu
Bir kez daha NBA engeli çıktı Efes’in karşısına. Yaz boyunca Larkin’in NBA’e dönüp dönmeyeceği merak konusu oldu. Ancak Efes için sevindici haber geldi. Efes yine beklemenin ödülünü aldı, sadece NBA değil, Euroleague takımlarının da gözdesi haline gelen Shane Larkin’in takımda kaldığı açıklandı. Euroleague’de bu yıl başı, Mirotic, De Colo, Higgins gibi olağanüstü bir transfer sezonu yaşandı ama görüyoruz ki Efes, ABD’li yıldızını kadroda tutarak yılın transferini yaptı.

Haberin Devamı

Milli takım bilmecesi
Shane Larkin’in başarılı performasının ardından milli takıma alınması gerektiği tartışmaları tekrar başladı. ABD’li oyun kurucu da sezon öncesi verdiği röportajda “Türk Milli Takımı’nda oynayıp oynamayacağımı bilmiyorum. Henüz teklif gelmedi. Bu konu kesinlikle ilgilendiğim bir şey. Bu konuyla ilgili bir görüşme yapmak isterim” derken, Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman da Larkin’i daha önce de federasyon yetkililerine önerdiklerini ifade etmişti.
Öte yandan son olarak A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, “Her iyi oynayan ismi devşiremeyiz” diyerek kapıyı biraz olsun kapatsa da Larkin’in bu performasından sonra neler yaşanacağı merak konusu oldu.

Haberin Devamı

3 dakika yeter sana!
Anadolu Efes Coachu Ergin Ataman, karşılaşma sonunda yıldız oyuncusunun performansından övgüyle söz ederken, bitime 4 dakika kala kendisini kenara aldığında yaşadığı dialoğu da anlattı. Farkın açılmasının ardından yorulduğu için Larkin’i kenara aldığını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, “Ama bana sahada kalmak istediğini ve rekora gittiğini söyledi. Ben de ‘1 dakika dinlen, 3 dakika yeter sana dedim. Sonra tekrar sahaya aldık onu. Tüm takım da rekor kırmasını istiyordu. O da girip bunu başardı. Gerçekten muhteşem bir gece yaşadı” diye konuştu.

‘NBA oyuncusu’
Bayern Münih önünde gösterdiği performans ve 49 sayısıyla dikkat çeken Shane Larkin, ABD’de de çok konuşuldu. ABD basını, Larkin’in fırtına gibi estiği yorumunu yaptı. NBA analistlerinden Jonathan Givony, ESPN’de yaptığı yorumda, “Hiç şüphesiz Larkin bir NBA oyuncusu, o seviyede. Artık şut konusunda da kendini geliştirdi. Büyük bir gelişim gösterdi” ifadelerini kullandı. Avrupa basınında da Larkin’in sayıları kesitler halinde klipler olarak verildi.

Yazarlar