Fenerbahçe Rennes maçı öncesi Fenerbahçe'ye zaferin formülünü verdi! 28 milyon euroluk yıldıza dikkat

Rennes maçı öncesi Fenerbahçe'ye zaferin formülünü verdi! 28 milyon euroluk yıldıza dikkat

13.09.2022 - 13:18 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde B Grubu ilk maçında Dinamo Kiev'i 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, ikinci sınavında Rennes'e konuk olacak. Zorlu karşılaşma öncesi Fransız temsilcisiyle ilgili dikkat çekici tespitler geldi.

Rennes maçı öncesi Fenerbahçeye zaferin formülünü verdi 28 milyon euroluk yıldıza dikkat

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu'ndaki ilk sınavında Dinamo Kiev'i konuk etti. Sarı-lacivertli takım Kadıköy'de taraftar desteğini arkasına aldığı karşılaşmayı 2-1 kazanarak grup aşamasına iyi bir başlangıç yaptı. Temsilcimizi zafere götüren golleri 35. dakikada Gustavo Henrique ve 90+2'de Michy Batshuayi kaydetti.

Haberin Devamı

RENNES İLE DEPLASMANDA ZORLU SINAV

Fenerbahçe grup liderini tayin edecek ikinci sınavında perşembe günü Fransa'da Rennes ile karşı karşıya gelecek. Roazhon Park Stadı'nda oynanacak mücadele saat 22.00'de başlayacak.

Rennes maçı öncesi Fenerbahçeye zaferin formülünü verdi 28 milyon euroluk yıldıza dikkat

SON DAKİKADA GÜLDÜLER

Rennes B Grubu'ndaki ilk maçında AEK Larnaca'yı deplasmanda 2-1 mağlup etti. Fransız ekibinin gollerini 29'da Theate ve 90+4'te Assignon kaydetti.

Milliyet Gazetesi'nden Levent Kalkan, zorlu mücadele öncesi rakiple ilgili önemli tespitlerini aktarırken, Fenerbahçe'ye zaferin formülünü verdi. İşte Kalkan'ın 'Fenerbahçe, Rennes'i de devirebilir' başlıklı yazısı... 

"Konyaspor deplasmanındaki futbol ne kadar umut kırıcıysa, Kayserispor ve Dinamo Kiev karşılaşmalarındaki pozitif performans, Fenerbahçeli taraftarların geleceğe dair hayallerini, beklentilerini bir o kadar büyüttü, yüzleri güldürdü.

Haberin Devamı

Teknik patron Jorge Jesus, Konyaspor yenilgisinin analizini yaparken doğru teşhisler koydu ve tedaviyi de çok hızlı uyguladAlioski, Gustavo Henrique ve Crespo'nun ilk 11'e girmesiyle birlikte Lincoln, Lemos ve Zajc kenara alMerkezdeki Arao-Crespo ikilisi Kayserispor ve Dinamo Kiev maçlarında kusursuzdu. Gustavo ve Alioski de üst düzey performanslar sergiledi...

Rennes maçı öncesi Fenerbahçeye zaferin formülünü verdi 28 milyon euroluk yıldıza dikkat

'7 KİŞİLİK BİR PRES HATTI OLUŞTU'

Fenerbahçe galibiyetle kapatılan son iki maçta her şeyden önce sahaya üst seviyede enerji koydu. En uçtaki üçlünün yanı sıra Arao ve Crespo sürekli pres yaptı. Kenarlardaki Alioski ve Ferdi'nin de baskıya katılmasıyla birlikte ön tarafta 7 kişilik bir pres hattı oluştu. Rakibi sürekli rahatsız eden, uzun oynamaya ve hataya zorlayan, adeta nefes aldırmayan bir presti bu. Attila, Peres ve Gustavo'nun da katılımıyla zaman zaman pres hattında tam 10 oyuncu yer aldı.

Jorge Jesus'un futbola hangi pencereden baktığını ve gerçek oyun felsefesini bu maçlarda çok net bir şekilde görme imkanı bulduk. Jesus'un aklında elbette bu oyunu geliştirmek ve daha fazla gol atan bir takım ortaya çıkarmak yatıyor. Bunun adımlarını da önümüzdeki dönemde mutlaka atacaktır...

Fenerbahçe bu agresif oyun anlayışında ve kadroda mutlaka ısrarcı olmalı. Jorge Jesus; oynatmayan oynayan, atak sürekliliği yakalayan, rakip savunmaları maç boyunca hataya zorlayıp golleri bulan ve kazanan bir Fenerbahçe istiyor. Son dönemde yaptığı tercihler de kafasındaki planları ve nereye varmak istediğini ortaya koyuyor. Bu futbol anlayışı uzun yıllardır Manchester City'de, Liverpool'da, Bayern Münih'te gördüğümüz modern ve keyif veren bir modeldir. Fenerbahçe bu oyunu daha da geliştirirse hem ligde hem de Avrupa'da hedeflerine emin adımlarla ilerleyebilir...

Haberin Devamı

'FRANSA LİGİ'NİN EN PAHALI 3. KADROSU'

Lyon'da elde ettiği başarılardan tanıdığımız teknik direktör Bruno Genesio geride kalan 1,5 yıllık süreçte yaş ortalaması 23,3 olan, enerjik ve yetenekli bir takım oluşturdu. Rennes'in toplam kadro değeri tam 270 milyon euro... Ligue 1'in en pahalı 3. kadrosuna sahipler ve Lyon, Marsilya, Lille gibi kulüplerin önünde yer alıyorlar.

Rennes maçı öncesi Fenerbahçeye zaferin formülünü verdi 28 milyon euroluk yıldıza dikkat

'28 MİLYON EUROLUK GOURIRI'YE DİKKAT'

Nice'den 13 gün önce 28 milyon euroya transfer ettikleri forvet Amine Gouiri (22), sol kanat Kamaldeen Sulemana (20), forvet Gaetan Laborde (28) ve bir başka sol kanat Martin Terrier (25) en etkili isimleri olarak öne çıkıyor. Özellikle 20 yaşındaki Ganalı Sulemana üst düzey tekniği, müthiş hızı, gol arayışları ve sürekli ceza sahasına girme çabasıyla çok dikkat edilmesi gereken bir oyuncu...

Haberin Devamı

'SANTA MARIA BÜYÜK İHTİMALLE YOK'

Auxerre'i 5-0 yendikleri son maçta ayak bileğinden sakatlanan orta sahanın en önemli isimlerinden Santamaria, Fenerbahçe'ye karşı büyük olasılıkla forma giyemeyecek. Onun yokluğunda Majer (24) veya Ugochukwu'nun (18) ilk 11'de yer alması bekleniyor...

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan doğrudan çıkmak ve mümkün olduğu kadar yoluna devam ederek, taraftarını gururlandırmak isteyen Fenerbahçe bu yolda belki de en kritik sınavını Rennes deplasmanında verecek. Sarı-lacivertli takımımız için 'bay' geçilen haftadan dolayı Süper Lig maçı oynamadan Fransa'ya gitmek de çok önemli bir fırsat oldu.

'AGRESİF FUTBOL ANLAYIŞINI SAHAYA YANSITIRSA HEDEFE ULAŞABİLİR'

Haberin Devamı

Dinamo Kiev karşısında bileğinin hakkıyla kazanan Fenerbahçe, Rennes deplasmanında hiç çekinmeden, asla geri adım atmadan ön alan presine dayalı agresif futbol anlayışını sahaya yansıtırsa hedefine ulaşabilir. Galibiyet harika olur, beraberlik de gruptan direkt çıkmanın anahtarı sayılır..."