Galatasaray Rıdvan Dilmen: "Fatih Terim yüzde 99 gelmeli"

Rıdvan Dilmen: "Fatih Terim yüzde 99 gelmeli"

17.12.2017 - 20:55 | Son Güncellenme:

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, canlı yayında Galatasaray'ı değerlendirdi. Dilmen, "Fatih Terim yüzde 99 gelmeli" dedi.

Rıdvan Dilmen: Fatih Terim yüzde 99 gelmeli

Süper Lig'de Evkur Yeni Malatyaspor'a deplasmanda 2-1 yenilen Galatasaray'ı yorumcu Rıdvan Dilmen Yüzde Yüz Futbol programında yorumladı. Dilmen, "Fatih Terim yüzde 99 gelmeli" dedi.

Haberin Devamı

Dilmen'den Muslera'ya eleştiri

Bu kadar büyük bir tecrübe. 'Ben iki direğe en azından adam koyayım.' demesi lazım. Golden önce Denayer'in önünde olan Malatyalı oyuncu biraz önde. Geçen hafta 10 kişi ile maçın dönme ihtimali vardı. Bu hafta şımarıklık yapmam. Tudor ile ilgili değişiklikleri tahmin edemiyorum. Bu bir Akhisar maçı değil. Geçen hafta 'Akhisar'ın 3'ü bulması gerekiyor.' dedim. Asıl Galatasaray'ı tehlike bekliyor. Gidişat değil 3-2'ye daha farklı bir yere gidiyor."

"Futbolcular Tudor'a inanmıyor"

"2-0'dan maçları kendi sahanda çevirmek kolay. Galatasaray takımı oyuncuları teknik direktörüne inanmıyorlar. Tudor'da bu takıma fazla güveniyor, her şeyi oynayabiliyorlar sanıyor. Oyuncular inanmıyor, teknik adamda fazlasıyla güvniyor takımına."

Haberin Devamı

"Malatya hak etti"

"Galatasaray seyircileri maçın uzatma dakikasında oynandığında korner kullandı Muslera geldi. Pas olarak kullandılar. Seyirci tırnaklarını yiyor. Muslera da çıkıyor ama korneri pas ile kullanıyorlar. Hem pas yapıyorlar hem de onu da kısa kullanıyorlar. Malatya takımı hak etti Galatasaray hak etmedi."

"Fatih Terim yüzde 99 gelmeli"

"Biz görüyoruz da oyuncular bilmiyor mu? Fatih Terim ile baskı var. Feghouli de, Maicon'da Yasin' de herkes biliyordur. Düşünüyordur. Ben Tudor'un en büyük şanssızlığı Fatih Terim'in milli takım teknik direktör olmaması.

Bugün Tudor değil çok iyi bir teknik direktör olsa bile Fatih Terim konuşulur. Fatih hoca gelirse yüzde yirmi ise bir beş daha atabilir yüzde 25 yapabilirim onu. Kırgınlıklara rağmen Fatih Terim ile başarı olur. Bu yüzden Fatih hocan yüzde 99 gelmeli. Ama yüzde 100 Tudor ile devam edemezsin."

"Tudor ile olmayacak"

"Rıza Çalımbay'ın inanılmaz bir seri galibiyet çıkışı ve Trabzon'un zirve inadı müthiş. Galatasaray'a mutlaka şart. Bu takımın canlanması lazımç Bu takım cansız. Bu takımın sahaya atılan şut gol olmuş. Bir kan değişikliği gerekiyor. İçerde oynayacağı bir maç var ve Kayserispor deplasmanı var.

Tudor ile olmayacak. Oyuncuda beğenmiyor. Tudor öyle bir teknik adam ki çok güveniyor takımına. Belhanda ne oynuyor. Feghouli'den savunma falan beklemeyin. Belhanda ile Gomis bir birine çarpıyor. Siz alıyorsunuz onu Malatya'nın kucağına veriyorsunuz. Ben iddia ediyorum Salı günü böyle oynayacağını düşünmüyorum. Hafta hafta değişiklik yapıyor. Taktiksel hazırlık olmaz. "

Haberin Devamı

"Muslera'nın bir formül bulması lazım"

"Muslera en formda olduğu dönemde, frikiklerde, kornerlerde benim kaleme gol oluyor. Ben ahtopot değilim ki. Yan toplarda zaaflarım var ama direklere adam koymam gerek. Yıllardır çıkmıyorsun yan topa. Bir formül bulması lazım. Baskı yediklerinde de çok tap kaybına sebep oluyorlar. Muslera, Denaer, Feghouli, Gomis, omurganın tamamı kötü. O zaman çevresindekilerde kötü olacak. Bir üçlü bir dörtlü. Bir Serdar, bir Ahmet değişiyor. "

"Böyle giderse başkanıda götürür Tudor"

"Böyle giderse başkanıda götürür Tudor. Kol kola giderler. Ancak sürekli her ay kongreler tartışmalı geçiyor. Son hamle bu. Bana göre zamanı geldi. Üzgünüm ama maalesef böyle"

"22 puanı kendi sahasında geri kalanı deplasmanda aldı. 14 puan kaybetmiş Galatasaray. Bir realite var, bu takım bu hocayı taşımıyor. Ama TT Arena'da Galatasaray taraftarı karşısında puan almak gerçekten zor. Fenerbahçe'nin düzeleceğini hesaplayamadı, Trabzonspor geldi, Başakşehir istikrara devam etti. E Kayserispor geldi. Hesaplar tutmadı onlar için."

Haberin Devamı

4 deplasmanda sıfır puan

"Galatasaray son 4 deplasman sıfır puan. Oyuncular güvenmiyor Tudor'a. TT Arena'da çok farklı oynuyor. Teknik direktörden çok camia ve taraftarın desteği ile buralara kadar gelmiş Galatasaray." (Ajansspor)