Diğer Rio’da doping tartışması

Rio’da doping tartışması

04.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rio de Janeiro’da gerçekleştirilen IOC Genel Kurulu’nda Başkan Thomas Bach anti-doping sistemini ‘çökmüş’ olarak nitelendirdi, WADA Başkanı Reedie yanıt verdi

Rio’da doping  tartışması

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) Rio de Janeiro’daki genel kurulu, birlik ile Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) arasındaki tartışmalara sahne oldu. WADA’nın, Rusya’nın hiçbir spor branşında olimpiyatlarda yer almaması gerektiği yönünde tavsiye raporu, IOC tarafından değerlendirilmişti.

Haberin Devamı

IOC, Rus sporcuların katılabilmesi için WADA’ya uygunlukla, uluslararası federasyonun kontrolünden geçerek onayını alması ve daha önce doping cezası almamış olması şartlarını getirmişti.

IOC Başkanı Bach kongrede yaptığı konuşmada, “Tüm Rus sporcuların cezalandırılması doğru değil. Masum sporcuları gözönünde bulundurmak gerek. Böyle bir karar ‘olimpik hareket’in prensipleri arasında yer almaz” görüşünü dile getirdi.

Bach Rusya’nın devlet destekli dopingine WADA’nın geç uyandığı eleştirisini de getirdi, “Son gelişmeler gösterdi ki WADA’nın anti doping sistemi gözden geçirilmelidir. Daha sağlam bir sisteme ihtiyaç duyulmaktadır” dedi. WADA Başkanı Craig Reedie bu sözlere, “Bazıları sistemin bozulduğunu söylüyor. Tüm sistemin çöktüğünü düşünmüyorum. Bence sistem işliyor ama bazı parçalar revize edilebilir” yanıtını verdi.