Beşiktaş Rıza Çalımbay: Hiçbiri mazeret değil!

Rıza Çalımbay: Hiçbiri mazeret değil!

07.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın teknik patronu Rıza Çalımbay cumartesi günü çıkacakları Fenerbahçe derbisini kazanmak zorunda olduklarının altını çizdi, “Başka hiçbir düşünce yok kafamızda. Ligde yukarıyı yakalamak istiyorsak galip gelmeliyiz. Sakatlıkmış, oymuş, buymuş hiçbiri mazeret değil” dedi.

Rıza Çalımbay: Hiçbiri mazeret değil

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe ile cumartesi günü oynayacakları derbiyi kazanmaktan başka bir düşüncelerinin olmadığını dile getirdi. Antrenmandan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalımbay, “Durumumuz iyi, hiçbir sorunumuz yok. Maçı bekliyoruz. Bizim için, taraftar için, camia için önemli bir maça çıkacağız. Biz bunun farkındayız, oyuncularımız da farkında. Buradaki farkındalığımızı da sahaya dökmemiz gerekiyor. Bu maçı mutlaka kazanmamız lazım. Başka hiçbir düşüncemiz yok kafamızda” dedi.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı hoca, takımdaki eksiklere hiç bakmadan üç puan için oynayacaklarının altını çizdi. Rıza Çalımbay, “Eğer ligde yukarıları yakalamak istiyorsak bu maçı kesinlikle kazanmamız lazım. Ben en başta taraftarımıza çok güveniyorum. Cumartesi günü onların bize çok büyük desteği olacak onu biliyorum. Zaten her zaman da oldu. Futbolcularıma da sonuna kadar güveniyorum. Sakatmış, oymuş, buymuş hiçbiri mazeret değil. Bu maç bizim kritik ve dönüm maçı. Onun için bu maçı mutlaka kazanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

"FEYYAZ ÇOK İYİ ANLAR"

Rıza Çalımbay zaman zaman taraftara açık bir antrenman yapmaya sıcak baktığını bildirdi. Deneyimli teknik adam, “Ben kapatmaktan yana değilim. Dün Feyyaz (Uçar) geldi, konuştuk. Bugün de açtık. Biz her şeye açığız. Bu belli bir yere kadar olur. Zaten bu işler artık Feyyaz’ın üstünde. Feyyaz’ın da iyi bir şekilde yapacağına inanıyorum. O da sizlerin içinden gelen birisi. Hem de bizim içimizden gelen birisi. İki tarafı da çok iyi anlar. Onun için çok güzel şeyler yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

"CUMA GÜNÜ GELECEK"

Rıza Çalımbay, Başkan Hasan Arat’la henüz bir araya gelmediklerini aktardı. Arat’ın yurt dışında olduğunu aktaran Çalımbay, “Başkan cuma günü gelecek. Görüşeceğiz ve takımla da tanışacak. Yurt dışındaymış, geldiği zaman bir görüşmemiz olacak” dedi. Başkan Arat’ın yarın tesislerde teknik heyet ve oyuncularla bir araya gelerek derbi öncesi başarı dileğinde bulunacağı ifade edildi.
Sakatların durumlarıyla ilgili bilgi veren Rıza Çalımbay; Rashica, Rosier ve Masuaku’nun takımla çalışmadığını bildirdi. Çalımbay, “Son kararı doktorlar verecek. Durumları belli değil. Bailly ve Ghezzal’a da bakıyoruz. Maç gününe kadar karar vereceğiz. Tayyip Talha takımla çalışıyor ama tam hazır değil” dedi.

COLLEY SAKATLANDI

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına dün devam etti. Siyah-beyazlı futbolcular, antrenmana ısınma hareketleri ve top kapma çalışmasıyla başladı. Yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanın taktik ağırlıklı çalışmalarla tamamlandığı aktarıldı. Çalışmada Omar Colley sakatlandı. Gambiyalı futbolcunun durumunun bugün çekilecek MR’ı sonrası belli olacağı öğrenildi. Bu arada sakatlıkları bulunan Rosier, Masuaku, Rashica ve Yakup Arda Kılıç dünkü çalışmaya katılmadı. Bu oyuncuların fizyoterapist eşliğinde bireysel çalışmalar yaptıkları bildirildi.

Haberin Devamı

Yazarlar