Futbol Ronaldo ve Real Madrid'den tarihe çentik

Ronaldo ve Real Madrid'den tarihe çentik

06.04.2015 - 09:58 | Son Güncellenme:

İspanya'da şampiyonluk adaylarından Real Madrid, Cristiano Ronaldo'nun patlama gerçekleştirdiği maçta Granada'yı 9-1 yendi. Cristiano Ronaldo kariyerinde ilk kez bir maçta 5 gol atarken; Real Madrid, 1967'den bu yana en farklı galibiyetini aldı. İlk yarıda 8. dakikada hat-trick yapan Ronaldo, kariyerinin de en erken üçlemesini gerçekleştirdi. Cristiano Ronaldo Raul Gonzalez rekorunu geçmeye hazırlanıyor.

Ronaldo ve Real Madridden tarihe çentik

Real Madrid'in gol perdesini 25. dakikada Gareth Bale açtı. 8 dakika sonra Cristiano Ronaldo'nun maçtaki ilk golü geldi. Portekizli 36'da ikinci kez sahneye çıkarken, 38'de ilk yarıda bir kez daha ağları havalandırdı. Henüz ilk yarıda ve sadece 8 dakikada hat-trick yapan Ronaldo'nun da katkısıyla Real Madrid ilk yarıyı 4-0 önde tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda da Real Madrid'in gol fırtınası durmadı. 52'de bu kez ağları havalandıran Karim Benzema oldu. Fransız oyuncunun golünden iki dakika sonra Cristiano Ronaldo bir kez daha sahneye çıktı. Ronaldo, maçta dördüncü Real Madrid'in ise 6. golünü attı. Karim Benzema 56'da attığı golle Real Madrid'i 7-0 öne geçirdi. 74'te Robert Ibanez'in golü Granada'nın tek sayısı olurken, 83'te Diego Mainz Garcia'nın kendi kalesine attığı golle fark yeniden 7'ye çıkardı. Maçta son sözü Cristiano Ronaldo söyledi. Portekizli, kendisinin 5, Real Madrid'in 9'uncu golünü atarken, başkent ekibi maçtan 9-1 galibiyetle ayrıldı.

RONALDO VE REAL MADRİD'DEN TARİHE ÇENTİK

Real Madrid'in farklı galibiyetinde başrol oynayan Cristiano Ronaldo kariyerinde ilk kez bir maçta 5 gol atarken; bu sezon da ikinci kez bir maçta rakip ağlara dört ve üzeri gol bıraktı. İlk yarıda 8 dakikada hat-trick yapan Ronaldo, kariyerinin de en erken üçlemesini gerçekleştirdi. Golcü oyuncu ayrıca İspanya Ligi'nde 24. hat-trick'ini gerçekleştirdi ve Barcelonalı rakibi Lionel Messi ile sayıları eşitledi.

Haberin Devamı

9-1'lik galibiyet Real Madrid için de tarihi bir anlam taşıyor. Zira Eylül 1967'deki Real Sociedad'ı 9-1 yenen eflatun beyazlılar, o tarihten bu yanaki en farklı galibiyetini aldı.

RAUL'UN REKORUNA GÖZ DİKTİ
Aralıksız 16 sezon formasını terlettiği Real Madrid ile 741 maçta 323 gol atan Raul Gonzalez, kulüp tarihinin en golcü futbolcusu olarak tarihe geçmişti. İspanyol ekibinin Portekizli golcüsü Cristiano Ronaldo ise bu rekoru geçmeye hazırlanıyor. 2009-2010 sezonu başında Manchester United'dan Madrid ekibine transfer olan yıldız isim, 6. sezonunu geçirdiği eflatun-beyazlı ekipte 287 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 300 kez havalandıran Ronaldo, Real Madrid forması altında 23 gol daha atması halinde kulüp tarihinin en golcü futbolcusu unvanını ele geçirecek.
14 TAKIMDAN DAHA FAZLA GOL ATTI
Portekizli yıldız, bu sezon La Liga'daki gol sayısını 36'ya çıkararak gol krallığı sıralamasında zirvede yer aldı. 20 takımın yer aldığı İspanya La Liga'da 14 takımın toplam gol sayısını geride bırakan Ronaldo, sadece Barcelona, Atletico Madrid, Valencia, Sevilla ve Villarreal'in toplam gol sayısından daha az gol kaydetti.

Haberin Devamı

RONALDO'DAN FENERBAHÇE'YE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı kısa sürede haber kanallarıyla tüm dünyaya yayıldı. Sarı-lacivertli takımda forma giyen yabancı futbolcuların yakın arkadaşları da hemen telefona sarıldı. Bunlardan biri de Raul Meireles'in vatandaşı dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo'ydu. Real Madrid'in yıldızı haberi duyar duymaz Meireles'i aradı. Ronaldo, vatandaşı Meireles'i İstanbul'da yakalayabildi. O sırada F.Bahçeli futbolcunun yanında başkan Aziz Yıldırım da vardı. Ronaldo, Meireles aracılığıyla Yıldırım'a da "Geçmiş olsun" mesajını iletti.
10 DAKİKA GÖRÜŞTÜLER
Ronaldo ile Meireles uzun süre olay hakkında görüştü. Sarı-lacivertli oyuncu, vatandaşına saldırı anını ve sonrasında otobüste yaşananları detaylarıyla anlattı. Real Madridli yıldızın, futbolun içine silahların karışmasından dolayı bir hayli üzgün olduğu belirtildi. Cristiano Ronaldo, Meireles'ten başta tüm takım olmak üzere Fenerbahçe camiasına "Geçmiş olsun" dileklerini iletmesini istedi.

Yazarlar