Voleybol Rusya Kupası'nda Türk derbisi! Ebrar Karakurt'tan Erik Dalı şov

Rusya Kupası'nda Türk derbisi! Ebrar Karakurt'tan Erik Dalı şov

31.10.2023 - 10:55 | Son Güncellenme:

Rusya Voleybol Ligi'nde Türk derbisi yaşandı. Ebrar Karakurt'un takımı Lokomotiv Kaliningrad ile Ceyda Aktaş'ın takımı Minsk karşı karşıya geldi. Salonda Ebrar için Erik Dalı sürprizi yapıldı.

Rusya Kupasında Türk derbisi Ebrar Karakurttan Erik Dalı şov

Rusya Kupasında 2 Türk oyuncu Ebrar Karakurt ve Ceyda Aktaş karşı karşıya geldi. Ebrar'ın takımı Lokomotiv Kaliningrad, Ceyda'nın takımı Minsk'i 3-0 (25-17, 25-18, 25-18) mağlup etti.

Haberin Devamı

EBRAR'DAN 26 SAYI
Ebrar Karakurt, Rusya Kupası çeyrek final maçında üç sette 22 hücum (22/32 - %69), 3 ace ve 1 blokla toplam 26 sayı üretti.

Rusya Kupasında Türk derbisi Ebrar Karakurttan Erik Dalı şov

ERİK DALI OYNADI
Milli oyuncumuz Ebrar Karakurt transfer olduktan sonra Rus kulübüne Erik Dalı oynamayı öğrettiği video yayınlanmıştı. Filenin Sultanları ile çok bağdaşan bu şarkı Rusya sınırlarına ulaştı. Ebrar'ın dün aldığı sayıların ardından salonda Erik Dalı müziği çalındı. Ebrar aldığı bir sayıdan sonra müziğin ritmine kendini kaptırarak oynayarak karşılık verdi.

'KENDİNİ EVİNDE HİSSET'
Öte yandan Kaliningrad taraftarı, Ebrar'ı çabuk benimsedi. Salonda asılan pankartta Sırp Mina Popovic ve Ebrar yer alırken 'Kendini evinde hisset' notu paylaşıldı.

Rusya Kupasında Türk derbisi Ebrar Karakurttan Erik Dalı şov

26 SAYI ATMIŞTI
Bir önceki Metar maçında ise Ebrar 26 sayılık performansıyla yıldızlaşmıştı. 2 blok 2 ace ve yüzde 46 ile hücum etmişti.

Haberin Devamı

GEÇEN SEZONU İTALYA'DA GEÇİRDİ
17 Ocak 2000 doğumlu voleybolcu kariyerine 12 yaşında VakıfBank’ta başladı. VakıfBank formasıyla iki sene üst üste hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde şampiyonluk yaşayan pasör çaprazı, U23 Milli Takımı’yla Dünya Şampiyonu olurken, U18 Milli Takımı’yla mücadele ettiği Dünya Şampiyonası’nda ‘En İyi Smaçör’ ödülünün sahibi oldu. 2018 yılında VakıfBank A Takımı’na yükselen Karakurt, 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadı. Geçen sezonu İtalya’da geçiren yıldız voleybolcu, yeni sezonda ise Rusya’ya transfer oldu. Ebrar Melissa Vargas’ın gelişiyle smaçör oynamaya başladı.

Yazarlar