Su Sporları Rüzgâr festivali Çeşme’de esiyor

Rüzgâr festivali Çeşme’de esiyor

08.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediyesi destekleriyle 4-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen PWA Windsurf Dünya Kupası ile Alaçatı Wind Fest, heyecanlı yarışlara sahne oluyor. Farklı ülkelerden 100’e yakın sporcunun mücadelesi bugün sona erecek.

Rüzgâr festivali Çeşme’de esiyor

Çeşme Belediyesi destekleriyle 4-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen PWA Windsurf Dünya Kupası ile Alaçatı Wind Fest’te heyecan devam ediyor. Çağla Kubat Windsurf Akademi ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonun açılış korteji Alaçatı merkezde geçtiğimiz günlerde Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ve sporcuların katılımıyla, Çeşme Belediyesi bandosu eşliğinde yapılmıştı.

Haberin Devamı

Dünyanın en prestijli rüzgar sörfü yarışı PWA Dünya Kupası’na sahne olan festival yelken severleri pek çok renkli etkinlikte buluşturuyor. Etkinlik kapsamında konserler de verilirken, Alaçatı’nın ilkokullarından çocuklar Çeşme Belediyesi tarafından yarış alanına taşınarak orada yapılan etkinliklere katılıp, spor yapmaların faydalarıyla ilgili farkındalık yaratılıyor. Bonaire, Bulgaristan, Avusturya, Hollanda, Belçika, Polonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya gibi pek çok ülkeden 100’e yakın sporcu Alaçatı’daki heyecana ortak oluyor.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Kumu, denizi ve rüzgarıyla ünlü Alaçatı’da sörf tutkunlarıyla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Türkiye’nin ve Dünya’nın dört bir yanından herkes sörf için Alaçatı’ya geliyor. Biz de böyle güzel organizasyonlara ev sahipliği yapmaya ve destek olmaya devam edeceğiz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. Organizasyonun ev sahibi Çağla Kubat Windsurf Akademi’nin kurucusu Çağla Kubat da, “Gençlik Spor Bakanlığımızca spor alanı olarak korunan Alaçatı Koyu’nun doğal yaşam alanının bozulmaması gerektiğine sürekli hatırlatma yapmak en büyük amacımız. Alaçatı’nın rüzgarı hep çocuklar için essin istiyoruz” diyerek turnuvayı gelenekselleştirmek istediklerini dile getirdi. Heyecanlı yarışlara sahne olan organizasyon bugün sona erecek.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR ALANDA

Alaçatı Wind Fest’te yarışların ilk gününde İstek okulları 4 Ekim Hayvanları Koruma Etkinliği düzenledi. 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu’ndan gelen öğrencilerle yapılan kedi barınma ünitesi Windsurf kulübüne hediye edildi.

Yazarlar