Şampiyonlar Ligi Son dakika: UEFA'dan devrim gibi karar! Şampiyonlar Ligi’nde format değişiyor

Son dakika: UEFA'dan devrim gibi karar! Şampiyonlar Ligi’nde format değişiyor

28.04.2022 - 12:58 | Son Güncellenme:

UEFA'dan tarihi bir hamle geldi! Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde format değişikliğine gidiliyor.

Son dakika: UEFAdan devrim gibi karar Şampiyonlar Ligi’nde format değişiyor

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

UEFA devrim niteliğinde bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde format değişecek. UEFA’nın yeni Şampiyonlar Ligi formatının yavaş yavaş şekillenmekte olduğu ortaya çıktı.

FİNAL FOUR SÜRPRİZİ

İspanya’nın As gazetesinin The Times'tan derlediği habere göre 2024-25’ten itibaren 36 takımlı formata geçilecek Devler Ligi’nde ayrıca bir Final Four aşaması da olacak.

Grup aşamasında oynamak yerine takımlar ilk turda diğer 10 takımla karşı karşıya gelecek. Yarı finaller ve final tek bir şehirde oynanacak. Final Four formatında olacak ve yarı finaller rövanşlı eleme yerine tek maç üzerinden oynanacak.

YARI FİNALLER TEK MAÇ

UEFA’nın 11 Mayıs’ta Viyana’da gerçekleştireceği kongresinde bu değişikliklerin gündeme gelmesi bekleniyor. Yeni formatta iki yarı final yerine tek ayaklı yarı final oynanmasının, maç sayısı azalacağından tv gelirlerini de düşürme durumu ortaya çıkabileceğine, bu durumun ayarlanmasına çalışıldığına dikkat çekildi.

Haberin Devamı

 

Yazarlar