Beşiktaş Schildenfeld'den 'kör' itirafı!

Schildenfeld'den 'kör' itirafı!

04.06.2016 - 11:53 | Son Güncellenme:

Türkiye'de kendisine 'kör futbolcu' denen eski Beşiktaşlı Gordon Schildenfeld, Hırvat Milli Takımı kampında bu konuyla ilgili konuştu.

Schildenfeldden kör itirafı

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Gordon Schildenfeld, siyah-beyazlı ekipteki dönemi ve EURO 2016 ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hırvatistan'ın kadrosunda yer alan ve dev turnuvaya hazırlanan deneyimli savunmacı, Hırvatlar'ın Rovinj'deki kampında Novi List gazetesine konuştu.

Siyah-beyazlılarda oynadığı dönemdeki kötü performansı nedeniyle kendisine 'kör' lakabı takılan oyuncuya, Türkiye'deki bu yakıştırma soruldu. 31 yaşındaki futbolcu o dönem kendisine böyle dendiğini bilmediğini ve bunu yeni öğrendiğini belirterek, soruyu gülerek cevapladı:

"Benim hakkımda böyle kötü şeyler düşündüklerini bilmiyordum. Beni Beşiktaş'taki zamanıma göre yargılamaları yanlış olur. Aslında bana kalırsa kalırsa o dönem bile iyi bir performans göstermiştim.

Haberin Devamı

'Ben vardım, gol bile atamadılar'

Belki de 2011'den sonra elemelerde Türkiye'ye karşı oynadığımız maçlara bakmaları daha iyi olur. Doğru hatırlıyorsam biz Avrupa Şampiyonası'na gitmiştik, onlarsa evde kalmıştı. Ben bu maçların ikisinde de oynadım ve Türkiye bize karşı tek bir gol dahi atamadı".

'Türkiye şans eseri gelmedi'

Futbol hayatını Dinamo Zagreb'te sürdüren oyuncu, EURO 2016'da bir kez daha ay-yıldızlılarla karşı karşıya geleceklerine dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Türkiye'yle oynadığımız her maç geride önemli hatırlanacak şeyler bırakıyor. Ben EURO 2008 kadrosunda yoktum ancak o çeyrek finalde elenmemiz, hiçbir Hırvat'ın unutamayacağı birşey. Dediğim gibi benim 2011'den sonra iyi anılarım var. Türkler büyük saygıyı hak ediyor. Fransa'ya şans eseri gelmediler".