Fenerbahçe Şehit Polis Dizdaroğlu, Fenerbahçe’nin atletiymiş

Şehit Polis Dizdaroğlu, Fenerbahçe’nin atletiymiş

02.11.2012 - 13:11 | Son Güncellenme:

Hakkari’de 2 hafta önce teröristlerle girdiği silahlı çatışmada 2 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda görevli Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu’nun, bir dönem F.Bahçe'de atletizm yaptığı ortaya çıktı.

Şehit Polis Dizdaroğlu, Fenerbahçe’nin atletiymiş

Hakkari kırsalındaki Kırkdağ Vadisi’nde, 19 Ekim 2012 Cuma günü güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada polis memurları Okan Koç ve Ertuğrul Polat ile birlikte şehit düşen Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu’nun, 1980’li yıllarda Fenerbahçe Spor Kulübü Atletizm Şubesi’nde atletizm yaptığı belirlendi.

1985 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan mezun olan Yalçın Dizdaroğlu’nun üniversitede öğrenciyken ve mezun olduktan sonra da bir süre Fenerbahçe formasıyla atletizm müsabakalarına iştirak ettiği ortaya çıktı.

Kardeşinin Fenerbahçe’nin bir atleti ve tüm ailesi gibi kendisinin de koyu bir Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Şehit Yalçın Dizdaroğlu’nun ağabeyi Salih Dizdaroğlu, "1968 yılında doğan kardeşim 1979 yılında Sefaköy Lisesi’nden, 1985 senesinde de Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Üniversite yılları ve sonrasında, Fenerbahçe formasıyla atletizm müsabakalarına katıldı" dedi.

Polislik mesleğini tercih ettikten sonra faal sporculuktan kopan Yalçın Dizdaroğlu daha sonra evlendi ve 2’si erkek 1 kız toplam 3 çocuk sahibi oldu… Fenerbahçe’yi temsil eden Yalçın Dizdaroğlu 19 Ekim 2012’de Hakkari’de şehit düştü. Şehit Dizdaroğlu, 21 Ekim Pazar günü Ankara’da düzenlenen ve devlet protokolünün de katıldığı törenin ardından Ankara Gölbaşı’ndaki aile mezarlığında toprağa verildi.