Fenerbahçe Senad Ok'tan Galatasaray iddiası: Bunu yaparsa Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında çok önüne geçer

Senad Ok'tan Galatasaray iddiası: Bunu yaparsa Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında çok önüne geçer

25.12.2023 - 14:40 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de sonucu merakla beklenen derbide Fenerbahçe ile Galatasaray golsüz berabere kaldı. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, dev karşılaşmayı değerlendirirken, önemli bir iddiayı dile getirdi.

Trendyol Süper Lig'de 18. haftasında dev derbiye sahne oldu. Fenerbahçe Kadıköy'de ezeli rakibi Galatasaray'la golsüz berabere kalırken, averajla liderlik koltuğunu muhafaza etti. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Skorer'in Instagram canlı yayınında dev karşılaşmayı masaya yatırdı.

Haberin Devamı

İşte Senad Ok'un sözleri: "Sezonun İlk yarısındaki derbilerde kontrollü oyunlar oluyor. Süper Kupa'da inşallah telafi ederler. Suudi Arabistan'da kazananın olması lazım.

'FRED OLSA ÇOK DAHA ETKİLİ F.BAHÇE İZLERDİK'

Tadic dün en etkisiz maçlarından birini oynadı. Galatasaray sol beksiz, 8 numarasız oynadığında sorun olmuyor. Ama Fenerbahçe'de 8 numara olmayınca problem oluyor. Fred olsa çok daha etkili Fenerbahçe izlerdik. İsmail Kartal, Cengiz'i kanatta oynatıp, Fred'in yerine İrfan Can'a forma vererek ilk kez bir çözüm bulmaya çalıştı. Cengiz'i oyundan erken aldı.

Senad Oktan Galatasaray iddiası: Bunu yaparsa Fenerbahçenin şampiyonluk yarışında çok önüne geçer

'CENGİZ MAÇA ÇOK İYİ HAZIRLANMIŞTI'

Cengiz'i çıkarmak demek hücum gücünü azaltmak demek. Oyundan çıkınca G.Saray savunması rahatladı. Ben olsam Cengiz'i 60-65. dakikaya kadar tutardım. İsmail Kartal sabretmedi, 46'da değiştirdi. Ligin en pahalı oyuncusu. Adam formda, ne kadar maça hazırlandığını iyi biliyorum.

Haberin Devamı

Rakibin güçlü. Bayern Münih'i iki defa yenmenin eşiğine geldi. Bu takıma karşı mücadele ederken uyum beklemek iyimserlik olur. Dzeko-Cengiz bağlantısını hiç kullanamadı Fenerbahçe. Bu maçı çözebilecek oyunculardan biri Cengiz'di. Çünkü oyun akmıyor, çok faul oluyor.

'G.SARAY, F.BAHÇE'YE ALAN VERMEDİ'

Galatasaray, Fenerbahçe'ye alan vermedi. Sistemin tıkandı, işlemiyor. Bireysel yetenekler kilidi açar. Bu maçı kilidini çözecek iki adam, Cengiz-Dzeko ikilisiydi. İsmail Kartal kazanmak için daha cesur olması gerekirdi. Fenerbahçe galip gelseydi, prestij kazanacaktı. Camia için çok büyük önemi olacaktı. Cengiz'i oyundan çıkardın mı, 'Ben seni tehdit etmeyeceğim' diyorsun.

G.Saray enteresan bir takım. Olumlu anlamda şöyle bir özelliği var. Eksiği olmasına rağmen oyunun yüzde 55'ini, 60'ını domine edebiliyor. Kendi sahasında oynasaydı Galatasaray derbiyi çok daha fazla domine edebilirdi. G.Saray'ın A planı işlemediğinde eksikleri olduğunda Fenerbahçe'ye göre daha hazır olduğunu gördüm.

Senad Oktan Galatasaray iddiası: Bunu yaparsa Fenerbahçenin şampiyonluk yarışında çok önüne geçer

Eğer vuruyorsa ve görüntü varsa penaltıdır. Daha net bir görüntü vermemiz lazım. İkili mücadele var, Djiku'nun yüzde yüz vurduğunu söylememem ama yüzde yüz vurmadığını da söylemem. Okan hoca da maçtan sonra 'Bu kadar kamera var niye göremedik?' diyor.

Haberin Devamı

DZEKO'YA ÖVGÜ

Dzeko dün kaptanın nasıl olması gerektiği ile alakalı gövde gösterisi yaptı. Takımın en iyisiydi. Osayi'ye 'Niye gereksiz sarı kart görüyorsun' dedi. Takım arkadaşlarının kart görmesini engelledi. Mücadelesi, oyunu ile dikkat çekti. Fabrizio Romano'ya da maçtan sonra cevap verdi. Edin Dzeko'nun takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu Fenerbahçe anladı.

'G.SARAY İYİ BİR SOL BEK VE 8 NUMARA ALIRSA F.BAHÇE'NİN ÇOK ÖNÜNE GEÇER' 

Devre arası transfer dönemi başlıyor. İki takımın da devre arası transfer dönemini iyi geçirmesi gerekiyor. Galatasaray istediği sol beki ve 8 numarayı bulursa, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin çok önüne geçer. İki takım birbirine bakacak. Önemli hamlelerin yapılması gerekir.

 

Yazarlar