Fenerbahçe Senad Ok'tan İsmail Kartal'a çok sert eleştiri: Takım helak oldu! Toplantı yapılacak

Senad Ok'tan İsmail Kartal'a çok sert eleştiri: Takım helak oldu! Toplantı yapılacak

29.02.2024 - 11:54 | Son Güncellenme:

Türkiye Kupası'na çeyrek final aşamasında veda eden Fenerbahçe'de gözler Trendyol Süper Lig'in 28'inci haftasında oynanacak Atakaş Hatayspor maçına çevrildi. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri aktardı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'ne deplasmanda 3-0 mağlup olarak kupaya çeyrek finalde veda eden Fenerbahçe'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri Skorer Instagram canlı yayınında değerlendirdi.

Haberin Devamı

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"TAKIM HOCANIN YANLIŞLARINI DÜZELTMEKTEN HELAK OLDU"

"Fenerbahçe'nin elenmesine çok şaşırmadım. Maç önü yayınlarında skor tahmini sorduklarında 'Artık tahmin yapmıyorum' dedim. Kasımpaşa maçı öncesi sorduklarında maçı kaybedebilir fakat 5 gol de atabilir demiştim. Bir şeyi tahmin edebilmen için bir şeyi kestirebilmen lazım. İsmail Kartal'ın ne yapacağını kestiremiyorum. İsmail hocanın anlık kararlarına göre bir durum söz konusu ve bu kararlar takımı strese sokmuş durumda. Bu nedenle son maçtaki performansta hocanın kararları takımı direncini düşürdü. İnsanlar statta ağlıyorlar. İsmail hoca hala hatanın kendisi dışında takımla ilgili olduğunu sanıyor. Ben hata yaptım demiyorum. Ankaragücü maçında ilk dakikalarda kaçan golü söyledi. İsmail hocaya saygı duyarım iyi bir teknik adama ama buradaki baskıyla mücadele edemiyor. İsmal hoca, Ankaragücü maçından önceki eleştirileri kabul etmediğini sadece kupadaki oyundaki hataları kabul etti. Ankaragücü maçından önceki maçlarda hata yaptığını düşünmeyen teknik adamla futbolcular ne kadar yol yürüyebilir? O kadar kolay değil İsmail hocam o işler! İsmail hoca şu basın toplantısında futbolcuların bir hatası yoktur sorumluluk benimdir tarzında oyuncuları rahatlatan bir açıklama yapsaydı benim hala umudum vardı. Nordsjaelland maçından sonra çıkıp özür diledi. Bu takım iyi ve karakterli bir takım. Bu takım şampiyonluğun Fenerbahçe camiası için ne kadar önemli olduğunu bilen bir takım. Bonucci, Cengiz gibi isimler problem çıkarmıyor. Hocanın elindeki yıldızlar sorun çıkarmıyor. Benim Fenerbahçe'ye çok umutlu bakamamamın sebebi gemiyi süren kaptanın doğru kullandığından eöin değilim. Hoca doğru bir analiz yapmışsa hoca buradan da çevirebilir olayı. Senin yaptığın yanlışları takım düzeltmeye çalışırken helak oldu."

Haberin Devamı

Senad Oktan İsmail Kartala çok sert eleştiri: Takım helak oldu Toplantı yapılacak

ZAJC: KİRALIK GİTMEK İSTEMİYORUM

"Krunic iyi ve benim beğendiğim bir oyuncu ama şu an olmuyor. Lincoln ve Crespo iyi oynuyor. Futboldan biraz anlayan herkesin söylediği şey "Umut Nayir, Emre Mor, Crespo, Lincoln gitti. Biz güçleneceğimiz yerde oyuncular kaybettik." oldu. İnsanların reaksiyonu artıyor. Crespo ve Lincoln'ü arar noktada Fenerbahçe... Buradaki kritik isim ise Zajc. Zajc'ı yazmayıp Kent'i veya Crespo'yu yazabilirdin. Zajc "Ben sürekli kiralık gidiyorum ama artık istemiyorum" diyerek takımda kaldı. Hoca daha önce Zajc'dan faydalandığını ve yine faydalanabileneceğini düşündü ama yanıldı. Devre arasında alınan kararların takımı geriye götürdüğünü söyleyebilirim. Umut Nayir'i ve Emre Mor'u anlayabiliyorum. Zajc'ın bu sözleri belirleyici olmamalı. Kimseye acımayacaksın. Dzeko, Kent, Batshuayi burada konu Fenerbahçe'nin başarısıysa sana kim fayda getirecekse onu takımda tutacaksın. Eğer sen Zajc veya Crespo'nun faydalı olabileceğini düşünüyorsan Crespo'yu listeye yazacaksın. Taraftar öngörüsünde haklı çıktı. Krunic de bekleneni veremedi."

Haberin Devamı

Senad Oktan İsmail Kartala çok sert eleştiri: Takım helak oldu Toplantı yapılacak

"DÜŞÜNCE YAPISI DEĞİŞİR Mİ? BEN SANMIYORUM"

"İsmail'in oynayabileceği tek pozisyon altı numara... Hep bir şeye bahane bulabilirsin. Fred kendini o kadar parçaladı ki maçta bu adam bağırıyordu sakatlanacağım diye. Oyundan alınması gerekiyordu. İsmail hocanın hala şansı var ama dediğim gibi düşünce yapısını bu kadar kısa sürede değişir mi? Ben sanmıyorum. Bugün toplantı yapılacak. Toplantının ana fikri "Biz kötü mcadele ediyoruz" olmasın. Fenerbahçe'nin mücadele edebilmesi için sahaya doğru dizilişle çıkması gerekiyor. Esas sıkıntının teknik heyetin kararları olduğunu düşünüyorum. Hoca yanlış kararlar aldıkça takımın direnci de kalmıyor. İsmail hoca kazanınca yüksek ses tonuyla kaybedince ise sessiz bir şekilde basın toplantısında yer alıyor. Bu taraftarı maçlardan sonra çıkıp birinin toparlaması gerekiyor. Her şeyi Dzeko yapamaz sonuçta o da bir futbolcu. Fred ve Becao iyileşti. İki ismin de kadroda olmasını ama oynamasını beklemiyoruz. Bonucci'yi yıllardır izlediğim için bu oyuncunun oynamaması hata. Bonucci'nin geniş alanda yakalanmaması lazım. Önünde İsmail Yüksek ve Szymanski yer alırsa Bonucci'nin etkisi o zaman artar. Her şey fizikle alakalı değil. Türkiye'deki en zeki ve en tecrübeli stoper."

Haberin Devamı

Senad Oktan İsmail Kartala çok sert eleştiri: Takım helak oldu Toplantı yapılacak

Haberin Devamı

"BELÖZOĞLU'NA GÖSTERİLEN TEPKİYİ ANLAMIYORUM"

"Emre Belözoğlu'na neden tepki oldu anlamadım. Mecazi olarak söylüyorum adam şu anda can derdinde. Emre Belözoğlu'na karşı bu tavrı anlamıyorum. Bu maç özelinde değil. Benim tanıdığım en iyi Fenerbahçelilerden biridir Emre Belözoğlu... En zor zamanlarda geldi. Gel dediler geldi git dediler gitti. Aziz Yıldırım'a Ali Koç'a Aykut Kocaman'a şimdi de Emre Belözoğlu'na ciddi tepkiler oldu. Sivas maçını kazansa Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştı. Emre Belözoğlu'nun neden sempatik gelmediğini anlayamıyorum. Emre Belözoğlu Fenerbahçe'yi iliklerine kadar hisseden birisi. Emre Belözoğlu hiçbir karşılık beklemeden de gelir çalışır."

Senad Oktan İsmail Kartala çok sert eleştiri: Takım helak oldu Toplantı yapılacak

"DERBİ BERABERE BİTER"

"Fenerbahçe cumartesi oynayacak derbi ise Pazar oynanacak. Hatay maçı zor maç iyi bir teknik adamı var. Derbiye baktığımızda da Galatasaray'ın kalan maçlar arasındaki en zor maçı. Santos gol yemiyor. Savunmayı ön planda tutuyor. Beşiktaş bir ivme yakaladı. Galatasaray bir ivme yakalamışken Beşiktaş'la karşılaşacak. Derbideki atmosfer çok farklı geçer. Fenerbahçe'nin artık ona buna bakacak bir durumu yok. Her maçını kazanmak zorunda. Bunu yapabilecek kadrosu var ama hocasının doğru kararları vermesi gerekiyor. Dzeko, Tadic ve Szymanski gibi çok önemli yıldızları var. Derbide beraberliği yakın görüyorum."

Senad Oktan İsmail Kartala çok sert eleştiri: Takım helak oldu Toplantı yapılacak

"KRUNIC YEDEĞE ÇEKİLEBİLİR"

"Krunic'in yedeğe çekilme ihtimali var. İsmail Kartal orta sahada Mert Hakan, İsmail ve Szymanski'yi tercih edebilir. Bonucci'nin oynamasını beklemiyorum. Serdar Aziz oynayabilir. Becao'nun Hatayspor maçında oynamasını beklemiyorum."

Yazarlar