Beşiktaş Şenol Güneş'in dokunuşu Dele Alli'ye iyi geldi! Cenk Tosun'dan 1 dakikada 2 gol katkısı

Şenol Güneş'in dokunuşu Dele Alli'ye iyi geldi! Cenk Tosun'dan 1 dakikada 2 gol katkısı

29.11.2022 - 20:38 | Son Güncellenme:

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada hazırlıklarına devam eden Beşiktaş, özel maçta İstanbulspor'la karşı karşıya geldi. Müsabaka gol yağmuruna sahne oldu. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in daha önce hakkında demeç verdiği Dele Alli performansıyla hayran bıraktı. Öte yandan Cenk Tosun'un 1 dakikada 2 gole katkı vermesi dikkat çekti.

Şenol Güneşin dokunuşu Dele Alliye iyi geldi Cenk Tosundan 1 dakikada 2 gol katkısı

Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada Beşiktaş, İstanbulspor'u konuk etti. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmada Onur Özütoprak görev aldı. Siyah-beyazlıların ev sahipliğindeki mücadelede taraftarların maça ilgisi az oldu. Vodafone Park'ta gol yağmuruna sahne olan maçta Dele Alli etkili performansıyla dikkat çekti.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbulspor maçında genç oyunculara forma şansı verdi. Siyah-beyazlılar karşılaşmaya şu ilk 11'le başladı: Mert Günok, Tayfur Bingöl, Welinton, Emrecan Uzunhan, Montero, Kerem Atakan Kesgin, Berkay Vardar, Redmond, Dele Alli, Muleka, Cenk Tosun.

Maça hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu. Sağ kanatta çalımlarla hareketlenen Nathan Redmond ceza sahası dışında Jackson Muleka ile duvar pası yaptı. Ceza sahası yayının gerisinden 22'nci dakikada rakip kaleye bir şut gönderen Nathan Redmond'ın vuruşunda Mehmet Yeşil'e çarpan top ağlarla buluştu. Beşiktaş bu golle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

GÜNEŞ'TEN İKİ HAMLE

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbulspor maçının ikinci yarısına 2 hamleyle başladı. Siyah-beyazlılarda Berkay Vardar ile Mert Günok kenara geldi. Şenol Güneş kalan sürede Gedson Fernandes ile Ersin Destanoğlu'na forma şansı verdi.

Haberin Devamı

PENALTI KARARI, CENK ATTI

Mücadelenin 47'nci dakikasında rakip savunmanın hatasının ardından Beşiktaş'ta Jackson Muleka topu kapan isim oldu. Melih Kabasakal'ın ceza sahasındaki müdahalesi sonrası Jackson Muleka yerde kaldı. Müsabakanın hakemi Onur Özütoprak penaltı noktasını işaret etti. Beşiktaş'ın kazandığı penaltıda topun başına gelen Cenk Tosun rakip fileleri havalandırdı.

CENK'TEN BİR DE ASİST

Karşılaşmanın 48'inci dakikasında sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Cenk Tosun ceza sahasına girer girmez yerden penaltı noktasına etkili bir top gönderdi. Kerem Atakan Kesgin bekletmeden kalecinin solundan düzgün bir vuruş yaptı ve farkı üçe çıkardı. Beşiktaş'ın golcüsü Cenk Tosun 1 dakikada 2 gole katkı sağlamış oldu. Kerem Atakan Kesgin siyah-beyazlı formayla ilk kez gol atma sevinci yaşadı.

DELE ALLI FİLELERİ HAVALANDIRDI

Müsabakanın 51'inci dakikasında Tayfur Bingöl ile hızlı bir şekilde atağa çıkan Beşiktaş'ta Jackson Muleka yayın sağından yerden penaltı noktasına bir top gönderdi. Cenk Tosun'u geçen topu Dele Alli sağ ayağıyla tamamladı. Bu golle birlikte Beşiktaş 4 farklı üstünlük sağladı.

ŞENOL GÜNEŞ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Haberin Devamı

Dele Alli'nin İstanbulspor maçında gösterdiği performans siyah-beyazlı taraftarların beğenisini kazandı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kısa süre önce yaptığı açıklama yeniden hafızalara geldi. Şenol Güneş, Dele Alli'yle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dele Alli gider mi, gitmez mi bilmiyorum ama çalışmayla çok değişeceğini düşünüyorum. Dibe vurmuş durumdayken çıkış yapabilir. O bana bir adım atarsa, ben ona üç atacağım. Ondan faydalanabiliriz ama bu şekilde devam ederse konuşulacak bir şey yok. Dele Alli'ye Quaresma'yı örnek gösterdim. O yaşta öyle çalışması herkese örnektir. Egolu görünmesine rağmen hep mütevazıdır. Büyük katkılar yaptı. Geriye dönüşü oyuncu olarak mümkün değil ama antrenör olarak dönmesi kulüp kararıdır. Ben bırakınca gelirse sevinirim. Çünkü, çok zekası ve yeteneği vardır."

Yazarlar