Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni sezon öncesi kamp çalışmalarını Almanya'nın, Bielefeld şehrinde gerçekleştiren Beşiktaş, neredeyse bir haftayı geride bıraktı. Marienfeld kasabasında yeni sezona günde iki antrenmanla hazırlanan Beşiktaş'ta, Teknik Direktör Şenol Güneş, daha ilk günden taktik çalışmalarına başlayarak sadece bizleri değil, futbolcuları da şaşırttı. Uzun yıllar Bundesliga'da futbol oynayan yeni transfer Andreas Beck, böylesine bir kampı daha önce görmediğini, kendi basın toplantısında söylemişti.

İşte Şenol Güneş'in bu tarzı yüzünden, futbolcular inanılmaz derecede eğlenceli bir kamp dönemi geçiriyor. Hem taktik hem de kondisyon yüklemelerinin bir arada olduğu bir kampa tanıklık ediyoruz. Ayrıca yoğun tempoya rağmen futbolcular çok istekli... İlk gözüme çarpan isim Kerim Frei ile Sosa oldu. Bence Kerim, yeni sezonda Şenol Güneş'in en önemli jokerlerinden biri olur. Sosa ise çift kale maçlarda sanki takım arkadaşlarından bir kaç saniye ileride oynuyor. Çok hızlı düşünüyor... Ayrıca ülkesinden teklifler gelmesine rağmen sanki buradan hiç gitmeyecekmiş gibi işine de sadık. Giderse Beşiktaş için iyi olmaz.

Haberin Devamı

Yeni transferlerden Andres Beck, tam bir Alman disiplini... Ama sosyal hayatta tipik bir Alman kadar soğukkanlı değil. Daha ilk günden Türkçe kelimeler öğrenmeye çalışıyor. Hep güleryüzlü bir karakter... Basın mensuplarına Türkçe “Günaydın" diyor, sağ kanatta garanti pasların yer aldığı bir futbol sergiliyor. Tosic ise bence isabetli bir transfer. Kendisini bu kampta sıklıkla stoper bölgesinde gördük. İsabetli şutları ilk göze çarpan özellikleri. Fizik yapısı nedeniyle kolay kolay devrilecek bir oyuncu değil.

Kampa sonradan katılan isimlerden Olcay Şahan ve Gökhan Töre, bildiğiniz gibi... Bilic döneminde sürekli oyundan alınarak adeta verimi düşürülen Olcay, idman bitse bile odasına gitmek yerine ekstra çalışmalar yapıyor. Gökhan Töre ile Şenol Güneş, sanki baba - oğul gibi olacaklar. Bildiğiniz gibi Şenol Güneş, onun bu sene gönderilmesini istemedi. Belli ki yeni sezonda Gökhan Töre, yine takımın en temel taşlarından biri olacak.

Haberin Devamı

Cenk Tosun, geçtiğimiz sezon en çok hakkı yenilen oyuncuydu. Bir sakatlık yaşadı ki kulüpte iyileştirebilen doktor çıkmadı. Sivok ne yaşadıysa aynısını o da yaşadı. Nazar değmesin diyelim kampa iyi başladı. Kaleyi gördüğü yerden şutunu gönderiyor. Zaten tatilde Almanya'nın en iyi antrenörlerinden biriyle sürekli antrenman yapmış. Oğuzhan'a gelecek olursak, böyle giderse yeni sezonda Sosa ve Tolgay ile kıyasıya forma savaşına girer.

Kaleciler ise, yeni hocanın da gelişiyle şimdiden ciddi bir rekabet içine girdiler. Abartmıyorum Tolga, Cenk ve Günay üçlüsünden her biri, takımın as kalecisi olabilecek seviyede. İyi çalışıyorlar. Fakat eski bir kaleci olan Şenol Güneş'in, birinci kaleci tercihini kimden yana yapacağı, herkesin merak ettiği bir konu. Bana göre Beşiktaş'ta şu an için yedek kaleci yok. Üçü de takımın as kalecisi.

Sürekli iyi şeylerden bahsettik ama kampta eleştirebileceğimiz noktalar tabi ki var. Onları da bir sonraki yazıya sakladık. Daha ilk yazıda karamsar tablo çizmeyeyim istedim. Beşiktaş Bielefeld'te beş gün daha kalacak. Bakalım bu süre içerisinde kampa yeni transfer veya transferler katılacak mı, bekleyip göreceğiz.