Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hepimiz Gaziantepspor'un, Beşiktaş maçında sahada görev yapan kalecisi Alperen'in ilk golü nasıl yediğini biliyoruz. Kalecilerin başına gelebilecek en kötü şeylerden biri bu genç kardeşimize denk geldi. Hiç önemli değil... Böyle goller iyi ve yürekli bir kaleciyi asla kötü kaleci yapmaz. Sanal alem, Dünya'nın en iyi kalecilerinin yediği komik gollerin yer aldığı videolarla dolu. Merak edenler bakabilir. Alperen'in, Gökhan Töre'den yediği goller gibi nicesini gördüm ben.

Evet doğrudur hiç bir kaleci o an Alperen'in yerinde olmak istemez ama yer yüzündeki her kaleci onun neler hissettiğini çok iyi bilir. Ben bunu gözlerimle gördüm. O gol atıldığı an Günay Güvenç ile aynı yerde maçı seyrediyorduk. Evet Beşiktaş'ın golüne sevinmişti ama Alperen'e de üzüldüğünü söylemişti. Uzun süre gözlerini ondan ayıramadı. Elinde olsa sahaya atlayıp teselli edecekti.

Haberin Devamı

Bazı insanların gözleri vardır, içlerine baktığınız zaman sadece bir boşluk görürsünüz. Protez gözler bile o gözlerden daha canayakın bakar insana. İşte o insancıl bakışları, Beşiktaş, Gaziantepspor karşısında 1-0 öne geçtiğinde, Günay'ın gözlerinde görmüştüm. Retinasında sevinç irisinde ise üzüntü vardı. Alperen'e yediği gole önce rakip olarak sevindi sonra meslektaş olarak üzüldü. Günay onun kötü gününe değil, Beşiktaş'ın attığı gole sevinmişti. Beşiktaş'ın attığı gole değil, Alperen'in kötü gününe üzülmüştü.

Tam Süleyman Seba'nın istediği bir futbolcu... Rakip üzülmesin diye uçakta şampiyonluk kutlaması yaptırmayan Efsane Başkan, o an orada olsa herhalde Günay'ı alnından öperdi. Hem başkasının üzüntüsünü hem de kendi sevincini bir bünyede toplayabilmek, çoğu futbolcunun harcı değildir. Maddiyatın, bazı insanlar tarafından neredeyse bir din haline getirildiği güzel ülkemin ligini sevmemin en büyük nedeni, işte böylesine yürekli insanların futbolumuzdaki varlığıdır.

Kendisi lehinde bile çalınan penaltıya "Pozisyon penaltı değil, Allah belanı versin" diyen bir tribünü; rakip oyuncu kırmızı kart göreceği sırada, pozisyonu anlatarak sarı karta çevirten bir futbolcusu ve penaltı olmayan bir penaltı verildiği için oyuncusuna topu kaleciye hedeflemesini söyleyen bir hocasının yer aldığı camiaya da işte böylesine sporcular yakışır.

Haberin Devamı

Boşuna "Şeref'inle oyna Hakkı'nla kazan" dememişler.

Aferin sana Günay...

Futbolun size verdiği numara gibi adamlıkta da bir numarasın...

Senin yolun doğru yol...

Sakın bu yoldan sapma!