Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hiç şüphesiz, meslek hayatımın en anlamlı maçlarından biriydi. Sahadaki futboldan dolayı değil, stat çevresi ve tribünlerde yaşananlardan dolayı, seyrettiğim en anlamlı maçlardan biri oldu. Açıkçası, Beşiktaş ile Kayserispor’un birbirlerine karşı yapacağı taktik varyasyonları, beni hiç heyecanlandırmıyordu. Ama Vodafone Arena’daki, farklı takımları tutan taraftarların acılarının ortak olması ve bu ortaklıktan doğan kardeşliği görmek, çok daha farklı duygular yaşatıyordu.

Vodafone Arena doldu mu? Maalesef dolmadı. Evet 13 bin 100 bilet satılmış ama böylesine bir anlamlı maçta bu tribünler dolmalıydı. Dün gecenin tek eksik tarafı ise buydu. Onun dışında yaşananlar bu ülkenin vatandaşı olarak göğsümü kabartıyordu.

Haberin Devamı

Sahada ise göze hoş gelen bir futbol yoktu ama, kazanılan üç puan, gruptaki diğer maçları şimdiden hazırlık maçları sınıfına soktu. Kerim Frei, böylesine sürekli oynattırılırsa, nasıl bir oyuncu olduğu konusundaki belirsizlik, ortadan yok olur. Gerçekten de Ziraat Türkiye Kupası, onun için büyük bir fırsat oldu.