Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Önceki yıllar bu zamanlarda ya Avusturya ya da Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde olurduk. Açıkçası meslek hayatımda Çin’de oynanan bir hazırlık maçında bulunacağım hiç aklıma gelmezdi!

Bu fikir Başkan Fikret Orman’ın aklına gelmeseydi dün hepimiz Zhuhai’nin değil, Alp Dağları’nın havasını soluyor olabilirdik. Anlaşılan Beşiktaş bundan sonra futbolun İpek Yolu’nda önemli bir yerlere gelecek gibi duruyor. Başkan Orman tıpkı uluslararası şirketler gibi, paranın dünya üzerindeki güzergahlarını yakından takip ediyor.

Haberin Devamı

Maça geçecek olursak, skorun çok önemi yok. Zaten amaç sezon öncesindeki eksikliklerin ortaya çıkarılması. Peki ortaya çıkan eksikler nelerdir? Yine her sezon öncesi gibi dikkatleri çeken en önemli ayrıntı Beşiktaş’ın önleri iyi, arkası kötüydü! Transferde gizlenen forvetin, Pepe’nin, yeni kanat oyuncusu ve stoperin olmadığı maçta Kartal hücum hattında üretkenlik sağladı. Ama savunma anlamında taşların lige kadar oturması lazım.

Karşılaşmanın nemli havada oynanması da önemli bir detay. Ligimizin Ağustos’un ilk günlerinde başlayacağını düşünürsek hem Çin’de oynanan bu maç, hem de Marbella’da oynanacak karşılaşmalar muhakkak Beşiktaş’a katkı sağlayacaktır.