Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş ligin ilk haftasında Çaykur Rizespor’u geçerek hanesine üç puan yazdırdı. Peki Beşiktaş hazır mı? Bence cevap net bir şekilde hayır! En önemli eksikliği ise 9 numara. Yani Aboubakar’ın yerini dolduracak kalitede bir golcü. Hazır 9 demişken, ilk 11’e baktığımızda kadrodaki 9 oyuncu, geçen sezonun şampiyon ekibinden. En önemli nokta işte burası. Son şampiyon, kadrosunu koruyarak yeni sezona başladı.
Hazır olmamasına ve 9 numara eksiğine rağmen Beşiktaş maçtaki ilk golünü 9. dakikada N’Koudou ile buldu. Kenan Karaman’ın inatla topu takip etmesi neticesinde gelişen atakta jeneriklik bir gol atan N’Koudou, takımın en hazır oyuncularından biri olduğunu gösterdi. Beşiktaş’ın eksik yanları yok muydu? Elbette vardı. Özellikle soldan rahatlıkla ceza sahasına giren Alper’e önlem alma konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı. 6. dakikada Alper’in içeriye çıkardığı topu son anda N’Sakala kesti. 40. dakikadaki pozisyonda ise Ersin tehlikeyi önleyen isim oldu.
Beşiktaş ikinci yarıya da hızlı başladı. N’Koudou’nun 52. dakikadaki akıl dolu pasıyla buluşan Rosier, Atiba’ya çıkardı. Önünde sadece bir iğne deliği boşluk olan Atiba, işte topu o boşluktan ağlara gönderdi. Farkı ikiye çıkartan Beşiktaş, kalan dakikaları çok daha rahat oynadı. 54. dakikada Salih’in üst üste çektiği iki şuttan gol çıkmadı. 90+3’te kapanışı Cyle Larin yaptı.
Özetleyecek olursak, Beşiktaş oynadığı futbolla daha ilk haftadan taraftarına umut verdi.