Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Torku Konyaspor - Beşiktaş maçından önce, Fenerbahçe derbisine bakalım... Kadıköy’de, Vitor Perreira’nın taktiksel planı çerçevesinde, sarı - lacivertli takımın en çok yorduğu iki oyuncu kim diye soracak olursak, ben Oğuzhan ile Atiba diye cevap verirdim. Dünkü maçta esame listesine baktığımızda bu iki yorgun Kartal’ı, ilk onbirin içerisinde görünce şaşırmadık desek yalan olur.
Atiba ve Oğuzhan’ın hem dinlenmesini sağlayabilecek hem de onlara “yeriniz garanti değil” mesajı verebilecek Veli ve Tolgay’ın görev almasının beklendiği maçta, orta saha üretkenliği olmayınca, Beşiktaş pozisyonlar değil pozisyoncuklar yaşadı. Ev sahibi topu Beşiktaş’a bıraksa da üretkenlik neredeyse sıfırdı. Eğer bir maçta Mario Gomez gibi bir santrforunuz kendi topunu almak için orta sahaya kadar geliyorsa, o dakikadan itibaren taktiksel çareler bulmak zorundasınız. Eğer formül üretemiyorsanız hüzünler de kaçınılmaz oluyor işte...
Üç kulvarın ikisinde dışarıda kalan Beşiktaş’ın önündeki tek hedef artık lig şampiyonluğudur. Bu maça bakarak enseyi karartmaya gerek yok. Kartal’ın önünde kazanılması gereken 12 maç var ama arkasında da ders alınabilecek bir çok karşılaşma. Kaybedilmiş geçmiş maçlar bile geleceğe katkı sağlar... Yeter ki nerede yanlış yapıldığının farkına varılsın.